Multi dintre noi am trait cu impresia ca fructele sunt benefice pentru sanatate, indiferent sub ce forma le consumam, fie ca sunt proaspete sau uscate. Cu toate acestea, se pare ca fructele uscate nu au aceleasi proprietati ca fructele proaspete, nefiind atat de sanatoase pe cat credeam. Si probabil ca multi dintre voi se intreaba cum este posibil ca acelasi fruct sa aiba proprietati diferite. Ei bine, explicatia este una simpla: in momentul in care fructele sunt uscate, apa pe care o contin este eliminata, iar numarul de calorii si nutrienti va fi mai mare. De exemplu, din 3 kilograme de cirese proaspete va iesi aproximativ o jumatate de kilogram de cirese uscate. Aceasta jumatate de kilogram va continua sa aiba aceleasi valori nutritionale -calorii, fibre, zahar- insa vom fi tentati sa mancam mai mult, volumul fiind mai mic.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii