Multi dintre noi am trait cu impresia ca fructele sunt benefice pentru sanatate, indiferent sub ce forma le consumam, fie ca sunt proaspete sau uscate. Cu toate acestea, se pare ca fructele uscate nu au aceleasi proprietati ca fructele proaspete, nefiind atat de sanatoase pe cat credeam. Si probabil ca multi dintre voi se intreaba cum este posibil ca acelasi fruct sa aiba proprietati diferite. Ei bine, explicatia este una simpla: in momentul in care fructele sunt uscate, apa pe care o contin este eliminata, iar numarul de calorii si nutrienti va fi mai mare. De exemplu, din 3 kilograme de cirese proaspete va iesi aproximativ o jumatate de kilogram de cirese uscate. Aceasta jumatate de kilogram va continua sa aiba aceleasi valori nutritionale -calorii, fibre, zahar- insa vom fi tentati sa mancam mai mult, volumul fiind mai mic.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii