Scortisoara, aliatul sanatatii noastre

Cui nu-i place sa dea aroma placintelor, ciocolatei calde sau vinului fiert cu un pic de scortisoara? Acest condiment da un gust deosebit preparatelor dulci, dar si bauturilor calde in timpul iernii. In plus, consumul de scortisoara este recomandat si datorita proprietatilor sale care aduc beneficii sanatatii organismului nostru. Iata trei dintre motivele pentru care ar trebui sa folosim mai des scortisoara atunci cand pregatim prajituri, placinte, dar si atunci cand bem cafea, lapte sau ciocolata calda.  

Scortisoara, aliatul sanatatii noastre

1. Regleaza nivelul glicemiei. Scortisoara este ideala pentru diabetici si nu numai. Conform studiilor recente, aceasta mirodenie nu regleaza doar nivelul glicemiei, dar si pe cel al colesterolului. Consumul de scortisoara este recomandat in special persoanelor cu diabet de tip II si poate reduce pericolul aparitiei unor boli de inima.
2. Reduce durerile provocate de artrita. Scortisoara este bogata in mangan, fier si calciu. Datorita continutului sau de mangan, scortisoara poate ameliora durerile provocate de artrita si poate intarzie efectele osteoporozei in cazul persoanelor cu predispozitie la aceasta afectiune. Asadar, daca si tu te confrunti cu astfel de dureri, nu uita sa adaugi putina scortisoara in cafeaua de dimineata.
3. Stimuleaza activitatea creierului. In perioadele in care te confrunti cu mult stres, dar care sunt si mai solicitante din punct de vedere intelectual, este indicat sa consumi scortisoara zilnic pentru a stimula activitatea creierului. In plus, scortisoara iti va da energie, o stare generala pozitiva si iti va imbunatati memoria.
Aici, gasesti o multime de retete delicioase cu scortisoara, tocmai bune pentru zilele reci de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise