Soia este un inlocuitor pentru proteinele animale, fiind de mare ajutor in timpul postului sau in dieta vegetariana. 
 
Este o sursa importanta de isoflavone care se transforma in fitoestrogeni odata ce ajung in organism. Fitoestrogenii sunt similari cu estrogenul, avand efecte benefice in prevenirea bolilor de inima si a cancerului, ameliorarea simptomelor menopauzei si imbunatatirea sanatatii oaselor.
 
Cu toate acestea, consumul de soia starneste mari controverse. Aceste controverse cu privire la cat este de sanatos sau de nesanatos consumul de soia isi au punctul de plecare de la cele doua tipuri de soia existente: soia fermentata si nefermentata. 
 
Soia fermentata isi are originea in Asia de Est, unde este consumata in cantitati mici, fiind o sursa importanta de vitamina K2. In combinatie cu vitamina D, aceasta poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, osteoporoza si chiar cancer.  
 
Soia nefermentata este, de fapt, un derivat din soia ce poate contine o cantitate mai mare sau mai mica de soia. Soia nefermentata contine cantitati mari de anti-nutrienti care impiedica asimilarea nutrientilor de catre organism.
 
Asadar, cel mai indicat este sa consumati doar produse din soia fermentata (miso, tempeh, nato, sosuri din soia fermentata), caci proteinele din soia sunt o alternativa excelenta pentru proteinele animale si cele lactate. Nu trebuie consumate insa cantitati mari din aceste alimente.
 
Sursa articol: www.foxnews.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii