E greu să slăbeşti, dar la fel de greu e să te îngraşi, deşi poate un pic mai plăcut. O cură de îngrăşare, ca şi o cură de slăbire trebuie să pună pe primul loc sănătatea.
Tocmai de aceea e greşit să te „îndopi” cu dulciuri, cartofi prăjiţi sau grăsimi animale. S-ar putea să te îngraşe, dar la fel de bine s-ar putea să te trezeşti cu o boală cardiovasculară.

Idei pentru cura de îngrăşare

O cură de îngrăşare ar trebui să înceapă cu o vizită la medic, mai ales dacă n-ai fost slabă toată viaţa. Dacă analizele sunt bune, poţi să treci la treabă.

1. Alimentele recomandate în cura de îngrăşare: peşte gras - ton, somon, macrou - seminţe de in, uleiuri vegetale, nuci, alune, carne slabă la grătar sau la cuptor, leguminoase - fasole, mazăre - fructe dulci, legume, cereale integrale, pâine integrală, paste.

2. Caută acele alimente care au multe calorii, dar şi mulţi nutrienţi. Din aceasta categorie nu fac parte dulciurile sau alcoolul, care au multe calorii, într-adevăr, dar sunt numai calorii goale care nu-i folosesc la nimic corpului tău.

3. În ce priveşte băuturile, e valabil acelaşi sfat: renunţă la cele care îţi aduc calorii goale - sucuri din comerţ, alcool şi chiar cafea sau ceai. În schimb, alege băuturi sănătoase şi pline de calorii: sucuri de fructe proaspete cu pulpă, shake-uri cu lapte sau iaurt şi fructe, cafea cu lapte etc.

4. Orice băutură ai alege, bea-o cu jumătate de oră înainte sau după masă, altfel rişti să te saturi cu mai puţină mâncare.

5. De câte ori îţi e foame pe parcursul zilei, ia o gustare bogată în calorii: alune, unt de arahide, brânză, fructe uscate, avocado, banane. Rezervă-ţi timp pentru o gustare uşoară şi înainte de culcare. Poţi încerca un sendviş cu unt de arahide şi avocado sau nişte cereale cu lapte - gustări ideale în cura de îngrăşare.

6. La un fel de mâncare simplu adaugă un aliment bogat în calorii. Poţi să pui o bucată de brânză lânga un bol cu supă sau o omletă. De asemenea, „drege” supele şi ciorbele cu un ou sau două.

7. Gustările dulci sunt mai mult decât binevenite, dar nu uita că trebuie să fie şi sănătoase: prăjituri de casă, fructe cu iaurt, batoane de cereale integrale cu miere, batoane de susan.

Nu uita: doar pentru că ţii o cură de îngrăşare nu înseamnă că ai voie să mănânci alimente periculoase, cum sunt prăjelile, dulciurile din comerţ sau fast-foodul.

Un ajutor binevenit este sportul. Dacă într-o cură de slăbire se recomandă exerciţiile cardio care ard calorii, în cura de îngrăşare, este bine să faci exerciţii de forţă, care îţi definesc musculatura şi pot să-ţi stimuleze pofta de mâncare. Dacă nu ai bani şi timp ca să mergi la sală, încearcă acasă flotări, genuflexiuni şi alte exerciţii asemănătoare.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!


Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 6 comentarii
 • Mona Traistaru, 20 mai 2015

  sfaturile sunt bune,dar oameni buni...de unde iau eu fructe si sucuri fara chimicale?

 • Dragutza De Tabitutza, 31 iulie 2014

  Foarte Foarte Fain...:x imi place

 • Delia Apostolescu, 14 mai 2014

  Foarte fain

 • Aftene Sergiu, 16 martie 2014

  ms

 • Tapu Gina Madalina, 14 ianuarie 2014

  smecher

 • Claudia Barsan, 28 octombrie 2013

  SUPER TARE