Dieta în doi e mai eficientă

Când începi următoarea dietă, asigură-te că ai şi companie. Studiile arată că slăbesc mai repede şi mai eficient cei care au un partener de dietă şi antrenament.

Dieta în doi e mai eficientă

O femeie poate pierde peste cinci kilograme destul de repede dacă ţine dietă şi face sport împreună cu o prietenă. În schimb, o bună parte din cele care se luptă singure cu kilogramele nu reuşesc să slăbească nici măcar 100 de grame.

Acestea sunt concluziile unui studiu efectuat pe 3000 de femei.

Dieta, un pretext de a socializa

Dintre acestea, peste 60% au spus că nu au voinţa necesară pentru a se antrena singure. Şi adevărul este că le înţelegem. După o zi de muncă nu ne mai dorim decât o baie fierbinte şi ceva dulce. Cine mai are chef de mers la sală sau în parc? Dar când aceste activităţi reprezintă şi un petext pentru o „bârfă” sau o şuetă cu o prietenă, lucrurile se schimbă un pic.

Aceleaşi femei au recunoscut în faţa cercetătorilor că atunci când au o parteneră chiar le face plăcere să meargă la înot sau jogging şi în plus au parte de un antrenament mai eficient. Prezenţa unui partener te motivează, mai ales dacă celălalt este într-o formă fizică mai bună decât tine.

Şapte femei din zece consideră că exerciţiile sunt mai puţin chinuitoare când le faci împreună cu o prietenă, dar jumătate din ele au recunoscut că vorbesc non-stop în timpul acestor exerciţii.

Dacă urmezi un program de slăbit împreună cu o altă persoană, ai parte nu numai de o activitate sănătoasă, ci şi de împlinirea unor nevoi sociale: comunicare şi apropiere.

Sprijinul de care ai nevoie

Când hotărâm să scăpăm de kilogramele în plus, ne străduim să găsim dieta ideală, însă nu încercăm să ne creăm o reţea de suport, adică niste persoane care sa ne sprijine moral în încercarea de a slăbi.

Este motivul pentru care mulţi dintre noi dau greş. Când iei masa împreună cu cineva care nu îţi împărtăşeşte dorinţa de a slăbi îţi va fi greu să stai departe de mâncarea sa apetisantă, chiar dacă are multe calorii. Dar dacă ai o prietenă care ţine aceeaşi dietă vei putea împărţi cu ea mâncarea sănătoasă, încurajându-vă una pe alta.

Cum îţi alegi partenera de dietă

Ai nevoie de o prietenă apropiată, dar care împărtăşeşete dorinţa ta de a slăbi şi a fi sănătoasă. Dacă este cineva de la serviciu sau din familie, adică o persoană cu care petreci mult timp, e cu atât mai bine, pentru că puteţi împărţi mâncarea sănătoasă şi face schimb de informaţii utile.

Din punct de vedere fizic, tu şi partenera ta de dietă ar trebui să fiţi cam egale. Micile diferenţe privind forma fizică sunt benefice celei care este mai slab pregătită, însă e clar că nu vei putea ţine pasul cu o sportivă de performanţă.

Criteriile sunt aceleaşi şi din punct de vedere psihic. E bine să fiţi la fel de motivate ca să nu existe discuţii privind frecvenţa antrenamentelor si durata lor.

Încă de la începutul „colaborării”, încercaţi să nu intraţi într-o competiţie. Fiecare dintre voi este diferită şi probabil că nu veţi evolua la fel. Asta nu înseamnă că cea care slăbeşte mai mult este mai harnică sau mai pricepută, ci doar că are un organism care o ajută.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor