Mituri despre alimentaţie

Când vine vorba de alimentaţia sănătoasă, toată lumea are câte un sfat. Ouăle nu sunt bune, fructele uscate îngraşă, grăsimea te omoară, iar carnea roşie trebuie evitată.

Mituri despre alimentaţie

De fapt, toate acestea nu sunt decât mituri. Iată şi altele la fel de răspândite şi la fel de false.

Ouăle sunt periculoase pentru că au colesterol

Într-adevăr, ouăle sunt bogate în colesterol, dar dacă eşti sănătoasă colesterolul din alimente nu prea îl influenţează pe cel din sânge. Ouăle nu trebuie ignorate pentru că sunt pline de proteine, vitamina A, D, E, B12, etc. Din moment ce se naşte o nouă viaţă din el, imaginează-ţi cât de bogat în nutrienţi trebuie să fie oul.

Grăsimea nu e sănătoasă

De fapt, fără grăsimile din alimentaţie nu am putea trăi. Vitaminele liposolubile nu ar putea fi asimilate, ar apărea tulburări metabolice şi dezechilibre hormonale. Singurele grăsimi care îţi fac rău sunt cele saturate, din produse de origine animală. Grăsimile vegetale, mono şi polinesaturate sunt foarte importante în alimentaţie. Le poţi găsi în nuci, seminţe de floarea soarelui, in, uleiuri vegetale, dar şi în peşte.

Dacă sari peste micul dejun slăbeşti mai repede

De fapt, e exact invers. Cine nu mănâncă dimineaţa va avea o foame de lup la prânz şi la cină, deci va consuma mult mai multă mâncare decât e nevoie. Un mic dejun sănătos te ajută să-ţi controlezi foamea, pe parcursul zilei, îţi măreşte metabolismul şi îţi dă energie.

Cafeaua ne face rău

Atâta timp cât nu exagerezi, cafeaua este chiar sănătoasă. Sutele de studii făcute pe această temă au arătat că o cafea nu numai că ne pune pe picioare dimineaţa, ci ne şi proteajză împotriva bolilor de inimă, cancerului sau atacului vascular cerebral. Totul se întâmplă datorită antioxidanţilor, cred oamenii de ştiinţă. Un consum moderat înseamnă maxim trei-patru ceşti pe zi

Carnea albă este mai slabă decât cea roşie

Este unul din miturile pe care multă lume ar paria. Suntem adesea îndemnaţi să înlocuim carnea de porc sau vită cu cea de pui, care ar fi, se zice, mai săracă în grăsimi saturate, deci mai sănătoasă. De fapt, o friptură de vită, fără urme vizibile de grăsime, este mai sănătoasă decât un copan de pui. Dacă ar fi să facem socoteala, numai pielea de pui conţine o grămadă de grăsimi saturate.

Citeşte continuarea articolului pe Unica.ro!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura