Romanii evita sa consume carne de pasare in noaptea dintre ani. Motivul este o superstitie veche. Cu toate acestea, in unele cazuri se mai accepta carnea de curcan, dar in niciun caz cea de pui, gaina sau cocos.
Superstitia spune ca cei care mananca carnea de pasare vor avea parte de ghinion in urmatorul an pentru ca pasarile de curte scormonesc pamantul si il imprastie, fapt corelat cu imprastierea prosperitatii si a binelui din casa.
Unii spun ca exceptie face curcanul, deoarece acesta este un animal care se indoapa si nu scormoneste in pamant.
Astfel, pentru masa de Revelion, multi romani se orienteaza spre alte alternative, cum ar fi pestele, vita sau porcul.
Cei mai afectati de aceasta superstitie sunt proprietarii de supermarketuri. Acestia spun ca in zile premergatoare noului an, vanzarile la carnea de pasare scad serios.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii