Romanii evita sa consume carne de pasare in noaptea dintre ani. Motivul este o superstitie veche. Cu toate acestea, in unele cazuri se mai accepta carnea de curcan, dar in niciun caz cea de pui, gaina sau cocos.
Superstitia spune ca cei care mananca carnea de pasare vor avea parte de ghinion in urmatorul an pentru ca pasarile de curte scormonesc pamantul si il imprastie, fapt corelat cu imprastierea prosperitatii si a binelui din casa.
Unii spun ca exceptie face curcanul, deoarece acesta este un animal care se indoapa si nu scormoneste in pamant.
Astfel, pentru masa de Revelion, multi romani se orienteaza spre alte alternative, cum ar fi pestele, vita sau porcul.
Cei mai afectati de aceasta superstitie sunt proprietarii de supermarketuri. Acestia spun ca in zile premergatoare noului an, vanzarile la carnea de pasare scad serios.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii