Pregatirea cozonacilor pentru Craciun este o misiune destul de grea, care mananca foarte mult timp si energie.

Cozonacii trebuie framantati ore intregi, apoi trebuie lasati la dospit, unsi, umpluti etc.

Insa, exista si o metoda mai simpla de a te bucura de gustul cozonacului, pregatind o prajitura la fel de gustoasa. 
 
Este vorba despre cozonacul italienilor, Panettone, o prajitura ce-ti va umple masa si casa de parfumul sarbatorilor de iarna. 
 
Unii spun ca este chiar mai gustoasa decat cozonacul, fiind plina de fructe confiate si mirodenii, ce merg de minune cu o cana de vin fiert sau ceai. 

Iata cum se pregateste.
 
Ingrediente:
 
300g stafide  
100g merisoare confiate
150g smochine uscate, maruntite 
175ml votca 
1 lingurita extract de vanilie
175g unt moale (si ceva in plus pentru uns tava)
175g zahar brun
3 oua, batute
125g faina
¾ lingurita piper negru
2 lingurite amestec scortisoara, nucsoara, cuisoare, cardamom macinate


Mod de preparare:

Fructele confiate se pun la inmuiat in votca si esenta de vanilie. Se lasa la inmuita cateva ore bune, la frigider, pentru a absorbi cat mai mult din amestec
 
Cuptorul se lasa la incins, pana ajunge la 150 de grade Celsius. 
 
Intre timp, se bate cu mixerul untul moale impreuna cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva, si se adauga treptat ouale batute si, putin cate putin, faina, care a fost amestecata in prealabil cu mirodeniile.
 
Fructele inmuiate in votca sunt scurse si adaugate in aluat. 
 
Intreaga compozitie se toarna intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Prajitura se coace timp de ~1 ora si 40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Inainte de a se scoate din tava, se lasa la racit.

Astfel se obtine un "cozonac" italienesc foarte gustos si, dupa cum ati vazut, mult mai usor de preparat.

Descopera si alte retete de Panettone 

Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa articol: goodhousekeeping.co.uk

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto