Pregatirea cozonacilor pentru Craciun este o misiune destul de grea, care mananca foarte mult timp si energie. Cozonacii trebuie framantati ore intregi, apoi trebuie lasati la dospit, unsi, umpluti etc. Insa, exista si o metoda mai simpla de a te bucura de gustul cozonacului, pregatind o prajitura la fel de gustoasa. Este vorba despre cozonacul italienilor, Panettone, o prajitura ce-ti va umple masa si casa de parfumul sarbatorilor de iarna.
Iata cum se pregateste.

Mod de preparare:
Fructele confiate se pun la inmuiat in votca si esenta de vanilie. Se lasa la inmuita cateva ore bune, la frigider, pentru a absorbi cat mai mult din amestec
Prajitura se coace timp de ~1 ora si 40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Inainte de a se scoate din tava, se lasa la racit.
Astfel se obtine un "cozonac" italienesc foarte gustos si, dupa cum ati vazut, mult mai usor de preparat.
Descopera si alte retete de Panettone
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa articol: goodhousekeeping.co.uk

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii