Pregatirea cozonacilor pentru Craciun este o misiune destul de grea, care mananca foarte mult timp si energie. Cozonacii trebuie framantati ore intregi, apoi trebuie lasati la dospit, unsi, umpluti etc. Insa, exista si o metoda mai simpla de a te bucura de gustul cozonacului, pregatind o prajitura la fel de gustoasa. Este vorba despre cozonacul italienilor, Panettone, o prajitura ce-ti va umple masa si casa de parfumul sarbatorilor de iarna.
Iata cum se pregateste.

Mod de preparare:
Fructele confiate se pun la inmuiat in votca si esenta de vanilie. Se lasa la inmuita cateva ore bune, la frigider, pentru a absorbi cat mai mult din amestec
Prajitura se coace timp de ~1 ora si 40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Inainte de a se scoate din tava, se lasa la racit.
Astfel se obtine un "cozonac" italienesc foarte gustos si, dupa cum ati vazut, mult mai usor de preparat.
Descopera si alte retete de Panettone
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa articol: goodhousekeeping.co.uk

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii