Pregatirea cozonacilor pentru Craciun este o misiune destul de grea, care mananca foarte mult timp si energie. Cozonacii trebuie framantati ore intregi, apoi trebuie lasati la dospit, unsi, umpluti etc. Insa, exista si o metoda mai simpla de a te bucura de gustul cozonacului, pregatind o prajitura la fel de gustoasa. Este vorba despre cozonacul italienilor, Panettone, o prajitura ce-ti va umple masa si casa de parfumul sarbatorilor de iarna.
Iata cum se pregateste.
Mod de preparare:
Fructele confiate se pun la inmuiat in votca si esenta de vanilie. Se lasa la inmuita cateva ore bune, la frigider, pentru a absorbi cat mai mult din amestec
Prajitura se coace timp de ~1 ora si 40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Inainte de a se scoate din tava, se lasa la racit.
Astfel se obtine un "cozonac" italienesc foarte gustos si, dupa cum ati vazut, mult mai usor de preparat.
Descopera si alte retete de Panettone
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa articol: goodhousekeeping.co.uk
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii