Pregatirea cozonacilor pentru Craciun este o misiune destul de grea, care mananca foarte mult timp si energie. Cozonacii trebuie framantati ore intregi, apoi trebuie lasati la dospit, unsi, umpluti etc. Insa, exista si o metoda mai simpla de a te bucura de gustul cozonacului, pregatind o prajitura la fel de gustoasa. Este vorba despre cozonacul italienilor, Panettone, o prajitura ce-ti va umple masa si casa de parfumul sarbatorilor de iarna.
Iata cum se pregateste.
Mod de preparare:
Fructele confiate se pun la inmuiat in votca si esenta de vanilie. Se lasa la inmuita cateva ore bune, la frigider, pentru a absorbi cat mai mult din amestec
Prajitura se coace timp de ~1 ora si 40 de minute, pana cand trece testul scobitorii. Inainte de a se scoate din tava, se lasa la racit.
Astfel se obtine un "cozonac" italienesc foarte gustos si, dupa cum ati vazut, mult mai usor de preparat.
Descopera si alte retete de Panettone
Sursa foto: commons.wikimedia.org
Sursa articol: goodhousekeeping.co.uk
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii