12 sfaturi utile in bucatarie

  Intotdeauna exista loc de mai bine, si nici in bucatarie nu se face exeptie de la acest adevar. Exista cateva sfaturi, unele chiar banale, care ne fac viata mult mai usoara in bucatarie. Iata care sunt acestea:  

12 sfaturi utile in bucatarie

1. Adauga sare in cafea pentru a scapa de gustul amar

Daca iti savurezi cafeaua cu apa fierbinte, gustul amar se va simti mai intens. Cu un singur praf de sare, poti estompa acest gust amar si te poti bucura fara probleme de cafeaua ta.
2. Pastreaza ceapa in frigider

Atunci cand taiem o ceapa, este eliberata alinaza, o enzima specifica, impreuna cu un compus al sulfului, ce ajung la nivelul ochilor, facandu-i sa lacrimeze. Acest proces nu poate fi oprit, insa poate fi incetinit daca tinem ceapa taiata in frigider inainte de a o taia.
3. Gateste legumele verzi pentru 7 minute sau mai putin

Daca gatesti legumele verzi pentru mai mult de 7 minute, acestea isi vor pierde culoarea si se vor inmuia, pierzandu-si aspectul si gustul.

4. Verificati prospetimea oualor intr-un pahar cu apa

Introduceti un ou intr-un pahar cu apa; daca acesta se duce la fund, este proaspat, daca pluteste, este numai bun de aruncat.

5. Pune bananele langa rosii pentru a se coace mai repede

Rosiile coapte elibereaza un hormon numit etilena, folosit pentru a coace fructele in mod artificial. Atunci cand puneti rosiile si bananele in aceeasi punga, etilena va face bananele sa se coaca mai repede.

6. Pentru a inmuia fursecuri, foloseste paine

Adauga fursecurile intarite si o bucata de paine intr-o punga sigilata. Zaharul din fursecuri va absorbi umiditatea din paine si astfel fursecurile vor deveni mai moi.

7. Coca-Cola pentru petele dificile de pe tigai

Coca-Cola si alte bauturi similare contin acid fosforic, ce este adesea folosit pentru indepartarea petelor de rugina. Acesta reactioneaza asupra petelor, ajutand la curatarea acestora.

8. Adauga sare peste apa inainte sa o bagi la congelator

Daca adaugi sare peste apa si apoi o bagi la congelator, vei scadea temperatura la care apa ingheata. Asadar, temperatura mai scazuta va face ca alimentele pe care le vrem reci sa se raceasca mai repede.

9. Fa o gaura in mijlocul burgerului, pentru a se gati uniform

Gaura va permite caldurii sa patrunda si in interiorul carnii, asa ca interiorul va fi gatit odata cu marginile burgerului.

10. Adauga folie sau apa peste guacamole

Daca nu il consumi imediat, guacamole isi poate schimba culoarea. Pentru a evita acest lucru, acopera-l cu folie alimentara, astfel incat folia sa faca contact cu sosul. O alta solutie este sa ii ungi suparafata cu putina apa.

11. Bea cafeaua intre 9:30-11:30

Daca vreti sa profitati din plin de beneficiile aduse de cafea, trebuie sa o savurati in intervalul 9:30-11:30, acesta fiind intervalul in care nivelul natural al cortizolului scade.
12. Pastrati berea in locuri ferite de lumina

Berea expusa la lumina soarelui are tendinta de a capata un gust ciudat, tocmai de aceea este bine sa o ferim de soare.
Sursa articol: www.buzzfeed.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise