3 motive pentru care este bine sa folosesti o tava preincalzita

Alimentele, in special legumele, capata un aspect foarte apetisant si o aroma irezistibila in momentul in care sunt fripte. Si nici nu trebuie sa depunem prea mult efort pentru asta: trebuie doar sa le punem intr-o tava, dam tava la cuptor, iar cat ai bate din palme avem o masa delicioasa. Insa te-ai gandit ca ar putea fi si mai gustoase de atat?  

3 motive pentru care este bine sa folosesti o tava preincalzita

Ei bine, exista un mic truc prin care acest lucru ar fi posibil: preincalzirea tavii in care vrei sa le pregatesti. Noi iubim sa folosim aceasta tehnica si iti dam 3 motive pentru care ar trebui sa o incerci si tu:

1. Alimentele se rumenesc mai bine

Preincalzirea unei tavi in cuptor functioneaza exact ca atunci cand incalzim o tigaie pe aragaz inainte de a a o folosi la gatit. Prin preincalzire, suprafata tavii va deveni mai neteda, iar caldura sa va duce la rumenirea rapida a alimentelor.

2. Economisesti timp

Punand carnea de pui, muschiuletul de porc sau legumele intr-o tava preincalzita presupune ca partea inferioara a carnii incepe sa se friga imediat, spre deosebire de situatia in care punem carnea intr-o tava neincalzita anterior. In cazul unei tavi reci, caldura trebuie sa treaca mai intai de tava pentru a ajunge la alimentul nostru.

3. Nu este nevoie sa intorci alimentele

Avand in vedere ca le dai preparatelor tale un avans pentru a se gati, intoarcerea lor poate fi redusa sau chiar eliminata.

Trebuie sa stii insa, ca aceasta tehnica nu se poate folosi decat atunci cand vrei sa faci legume sau carne fripte, gatitul acestora presupunand o temperatura foarte ridicata. Pe de alta parte, tehnica nu se poate folosi pentru coptul prajiturilor sau a produselor de panificatie, retete care au, de obicei, un timp si o temperatura precise.

Sursa articol: www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise