Ganache-ul este una dintre cele mai versatile creme de ciocolata. El poate fi folosit atat la ornarea torturilor si a prajiturilor, cat si pentru a prepara o umplutura pentru diverse deserturi sau pentru a pregati trufe delicioase. Indiferent de consistenta sa, ganache-ul are un gust deosebit care iti asigura succesul cand vine vorba de dulciurile pe care le prepari pentru cei dragi. Iata cum il poti prepara si tu, urmand doar 3 pasi simpli.
 
Ai nevoie de:
 
- 350g de ciocolata neagra de buna calitate
- 250 ml smantana lichida (smantana pentru frisca)
 
Mod de preparare (reteta de baza):
 
1. Toaca toata ciocolata marunt cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Pune ciocolata tocata intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari.
 
2. Pune smantana lichida intr-o oala si incalzeste-o pe aragaz. Las-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ai observat ca smantana a ajuns la punctul de fierbere, stinge flacara si ia oala de pe aragaz.
 
3. Toarna smantana fierbinte incet peste ciocolata tocata si amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala. La inceput, crema poate parea taiata, insa dupa ce vei amesteca mai mult timp, ganache-ul va deveni omogen.
 
Asta e tot! Ganache-ul e gata. Acum, trebuie doar sa-l lasi la racit in functie de cerintele retetei pe care o pregatesti.
 
- Daca planuiesti sa-l folosesti pentru a glazura un tort sau o prajitura, lasa-l doar putin timp la racit, incat el sa nu se intareasca prea mult. Amesteca din nou pana capata consistenta lichida si toarna-l usor peste desert.
 
- Daca ai facut ganache pentru a obtine o crema moale cu care sa-ti ornezi tortul, lasa crema de ciocolata la racit mai mult timp pana cand se intareste putin, dar nu-si pierde aspectul matasos. Mixeaza ganache-ul 2 minute si apoi orneaza tortul sau foloseste crema obtinuta pe post de umplutura.
 
Desigur, in functie de desertul pe care il pregatesti, ganache-ul poate avea consistente diferite, astfel ca vei fi nevoit sa folosesti cantitati diferite din ingredientele date. Asadar, urmeaza sfaturile urmatoare pentru a obtine un ganache perfect. 
 
- daca pregatesti glazuri dense pentru torturi, tarte sau prajituri, prepara ganache-ul dintr-o parte smantana si 3 parti ciocolata;
 
- pentru prepararea trufelor sau a bomboanelor, sunt necesare 2 parti de ciocolata la o parte de smantana;
 
- pentru umplutura, poti folosi parti egale de ciocolata si smantana;
 
- pentru glazuri foarte subtiri, prepara ganache-ul din doua parti de smantana la o parte de ciocolata.

sursa articol si sursa foto
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Angela Felicia Grigorescu, 25 aprilie 2016

    Mulțumesc mult!

  • Fara foto

    Viorel Si Valentina Milea, 07 ianuarie 2016

    Daca vreau sa folosesc crema pentru a umple un tort, o mixez imediat sau dupa ce sta cateva ore sau pe peste noapte in frigider? Nu se intareste prea tare?

  • Fara foto

    Bogdan Lucian, 19 aprilie 2015

    pentru fantana de ciocolata se foloseste ciocolata menaj de buna calitate topita la bain-marie

  • Fara foto

    Geli Tela, 07 februarie 2015

    Cea mai buna glazura, reuseste de fiecare data si e foarte apreciata! Eu prepar un tort de ciocolata glazurat cu ganache si ornat cu samburi de rodie. E f.b.

  • Fara foto

    VIORICA, 31 decembrie 2014

    like

  • Fara foto

    VIORICA, 31 decembrie 2014

    imi place,o incerc

  • Fara foto

    Aurelia Korber, 30 decembrie 2014

    se poate folosi pentru fantana de ciocolata? (cea foarte subtire adica)

  • Fara foto

    Moni, 05 aprilie 2014

    trebuie sa o incerc...vad ca e fooarte laudata

  • Fara foto

    Sorin_Coserea, 22 martie 2014

    EU folosesc smintina dulce pentru frisca de la LACTAG, foarte buna

  • Fara foto

    Vasile Luminita, 28 februarie 2014

    imi placesuper crema asta am folasit-o de multe ori a esit

  • Fara foto

    Contesina Rusu, 17 februarie 2014

    Cea mai buna glazura, reuseste de fiecare data si e foarte apreciata! Eu prepar un tort de ciocolata glazurat cu ganache si ornat cu samburi de rodie. E f.b.

  • Fara foto

    Aloiv Pantazi, 13 februarie 2014

    super reteta Luiza,mc!

  • Fara foto

    Mariana Dorina, 13 februarie 2014

    Cea mai buna glazura, reuseste de fiecare data si e foarte apreciata! Eu prepar un tort de ciocolata glazurat cu ganache si ornat cu samburi de rodie. E f.b.

  • Fara foto

    Zveni Dana, 13 februarie 2014

    nu odata am facut retele astea si de fiecare data au avut succes!

  • Fara foto

    Dana Stefanescu, 13 februarie 2014

    Si eu fac la fel, nu e nevoie sa ma obosesc sa toc ciocolata marunt si sa vars smantana peste ciocolata, ci pun smantana de frisca in craticioara, o incalzesc pana da intr-un clocot, dau de-o parte si pun ciocolata in craticioara. O las un minut sa se inmoaie apoi amestec bine. Dupa ce s-a racit, acopar si pun la frigider pana a doua zi. Problema mea e alta. Si eu folosesc crema asta la umplut tortul. E cea mai fina crema care exista. Numai ca nu vreau sa folosesc smantana Hu-la-la sau Meggle pentru ca sunt facute din grasimi vegetale si, in afara de faptul ca nu sunt sanatoase, nici nu sunt gustoase. Folosesc deci singura smantana de frisca naturala pe care o gasesc, (cel putin la noi in Timisoara) -La Dorna. Problema este ca mi s-a intamplat de doua ori sa mi se taie crema si am aruncat totul la gunoi... Si, credeti-ma ca stiu sa bat o crema. De atunci nu mai am curaj sa folosesc crema ganache la torturi, cel putin nu in forma asta. Fac crema cu mai multa ciocolata si dupa ce a stat cateva ore la frigider, umplu direct tortul cu ea, fara sa o mai bat. Dar nu e acelas lucru, desi e mai gustoasa pentru ca e mai "ciocolatoasa", nu are volum si deci nu e spornica...

  • Fara foto

    Mariana Micu, 13 februarie 2014

    Cea mai buna glazura, reuseste de fiecare data si e foarte apreciata! Eu prepar un tort de ciocolata glazurat cu ganache si ornat cu samburi de rodie. E f.b.

  • Fara foto

    Marika Miriam Grosu, 13 februarie 2014

    eu obisnuiesc sa iau o cutie de frisca-250 gr. si o tabla de ciocolata-100gr, fierb frisca, adaug ciocolata, amestec bine sa las amestecul cam 3 ore in frigider si apoi bat cu mixerul intr-o crema pufoasa pentru umplut torrturi

  • Fara foto

    Nela Gorea, 12 februarie 2014

    Da, am preparat si eu ganache si mi-a reusit. Nici o indicatie nu este de prisos.

  • Fara foto

    Veronica Musat, 11 februarie 2014

    eu am facut ganache, dar acum am sa tin cont de toate indicatiile. Va multumesc pentru indicatii.

  • Fara foto

    Mariana Pănuță, 11 februarie 2014

    da , este perfect , am probat aproape toate sugestiile in decursul timpului . toate reusesc . recomand