3 pasi simpli pentru un ganache perfect

Ganache-ul este una dintre cele mai versatile creme de ciocolata. El poate fi folosit atat la ornarea torturilor si a prajiturilor, cat si pentru a prepara o umplutura pentru diverse deserturi sau pentru a pregati trufe delicioase. Indiferent de consistenta sa, ganache-ul are un gust deosebit care iti asigura succesul cand vine vorba de dulciurile pe care le prepari pentru cei dragi. Iata cum il poti prepara si tu, urmand doar 3 pasi simpli.  

3 pasi simpli pentru un ganache perfect

Ai nevoie de:
- 350g de ciocolata neagra de buna calitate
- 250 ml smantana lichida (smantana pentru frisca)
Mod de preparare (reteta de baza):
1. Toaca toata ciocolata marunt cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Pune ciocolata tocata intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari.
2. Pune smantana lichida intr-o oala si incalzeste-o pe aragaz. Las-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ai observat ca smantana a ajuns la punctul de fierbere, stinge flacara si ia oala de pe aragaz.
3. Toarna smantana fierbinte incet peste ciocolata tocata si amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala. La inceput, crema poate parea taiata, insa dupa ce vei amesteca mai mult timp, ganache-ul va deveni omogen.
Asta e tot! Ganache-ul e gata. Acum, trebuie doar sa-l lasi la racit in functie de cerintele retetei pe care o pregatesti.
- Daca planuiesti sa-l folosesti pentru a glazura un tort sau o prajitura, lasa-l doar putin timp la racit, incat el sa nu se intareasca prea mult. Amesteca din nou pana capata consistenta lichida si toarna-l usor peste desert.
- Daca ai facut ganache pentru a obtine o crema moale cu care sa-ti ornezi tortul, lasa crema de ciocolata la racit mai mult timp pana cand se intareste putin, dar nu-si pierde aspectul matasos. Mixeaza ganache-ul 2 minute si apoi orneaza tortul sau foloseste crema obtinuta pe post de umplutura.
Desigur, in functie de desertul pe care il pregatesti, ganache-ul poate avea consistente diferite, astfel ca vei fi nevoit sa folosesti cantitati diferite din ingredientele date. Asadar, urmeaza sfaturile urmatoare pentru a obtine un ganache perfect.
- daca pregatesti glazuri dense pentru torturi, tarte sau prajituri, prepara ganache-ul dintr-o parte smantana si 3 parti ciocolata;
- pentru prepararea trufelor sau a bomboanelor, sunt necesare 2 parti de ciocolata la o parte de smantana;
- pentru umplutura, poti folosi parti egale de ciocolata si smantana;
- pentru glazuri foarte subtiri, prepara ganache-ul din doua parti de smantana la o parte de ciocolata.

sursa articol si sursa foto

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura