Condimentele au o importanta deosebita pentru gustul preparatelor noastre. Un condiment sau un mix de condimente poate schimba radical gustul unui fel de mancare.

Si cu toate ca multi dintre noi le acorda multa importanta, exista condimente de care nu am auzit inca sau pe care inca nu le-am folosit. Condimentele pot fi de un real folos daca renuntam la sare, zahar sau grasimi.

Iata care sunt cele 4 condimente pe care fiecare dintre noi trebuie sa le incerce cel putin o data:
 
Pudra de ardei iute Serrano
 
Ardeiul iute Serrano este binecunoscut pentru gustul sau foarte picant, fiind unul dintre cei mai populari chilli mexicani.  Acestia se gasesc afumati si transformati intr-o pudra iute, numai buna de adaugat in bucatele noastre.
 
Utilizare
 
Pudra de ardei iute Serrano adauga un plus de savoare mancarurilor, indiferent daca este vorba despre preparate mexicane sau alte retete, precum musaca, tocanita, conferindu-le o aroma iute si de usoara afumatura. 
 
Turmericul

Turmericul este o planta din familia ghimbirului, cultivata in China, Taiwan, India, Japonia, Indonezia si Africa.  Aduce o culoare aurie si un gust amarui si usor picant, regasindu-se in mai multe preparate, de la curry-ul indian la mustarul american.

Utilizare

In primul rand, trebuie sa stiti ca se foloseste in cantitati foarte mici, aroma sa fiind foarte intensa. Il puteti folosi pentru a da o aroma deosebita fripturilor, orezului fiert, dar si omletelor si preparatelor ce includ oua. Se poate folosi chiar si in pregatirea aluatului pentru paine.
 
Scortisoara de Saigon
 
Scortisoara de Saigon sau scortisoara vietnameza se gaseste in partea continentala a Asiei de Sud Est, fiind mai degraba inrudita cu scortisoara chinezeasca (cassia), decat cu scortisoara obisnuita. Scortisoara obisnuita are cel mai mic procent de uleiuri esentiale, spre deosebire de scortisoara de Saigon, binecunoscuta drept un condiment de seama al bucatariei vietnameze, bogat in uleiuri esentiale.

Utilizare

Scortisoara este folosita mai ales pentru a da o aroma deosebita bauturilor calde, fulgilor de ovaz serviti calzi, pentru prajituri si biscuiti, insa este folosita si pentru felurile principale (carne de pui, de miel sau fructe de mare).
 
Epazote
 
Desi folosit de zeci de ani in Mexico pentru gatit dar si in scopuri medicinale, epazote este un preparat relativ nou chiar si pentru americani. Epazote este folosit mai ales pentru preparatele ce contin fasole, datorita faptului ca elimina disconfortul abdominal. Este folosit, de asemenea, si pentru aromarea ceaiurilor.

Utilizare

Are un gust asemanator celui de lemn dulce si poate fi folosit pentru preparatele ce contin fasole, dar si pentru carne, retete de tocanita, quesadillas ori burritos. 

Sursa articol: www.webmd.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Hyrra, 27 ianuarie 2015

    Unde gasim scortisoara de Saigon ? In Viet Nam ?

  • Fara foto

    Constantin Elena, 09 noiembrie 2014

    eu pun scortisoara in deserturi dar si in cafeaua ganoderma sau amestecata cu cacao si lapte

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2014

    Eu as adauga aici si boiaua afumata !

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 07 noiembrie 2014

    Eu as adauga aici si Boiaua afumata !!!

  • Fara foto

    Simona Breazu, 07 noiembrie 2014

    Trebuie sa incercam sa condimentam altfel ceea ce gatim

  • Fara foto

    condimente rare, 07 noiembrie 2014

    de unde se procura aceste condimente?

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 06 noiembrie 2014

    Nu cunosc epazote,unde il gasim?