Condimentele au o importanta deosebita pentru gustul preparatelor noastre. Un condiment sau un mix de condimente poate schimba radical gustul unui fel de mancare. Si cu toate ca multi dintre noi le acorda multa importanta, exista condimente de care nu am auzit inca sau pe care inca nu le-am folosit. Condimentele pot fi de un real folos daca renuntam la sare, zahar sau grasimi. Iata care sunt cele 4 condimente pe care fiecare dintre noi trebuie sa le incerce cel putin o data:
Utilizare
In primul rand, trebuie sa stiti ca se foloseste in cantitati foarte mici, aroma sa fiind foarte intensa. Il puteti folosi pentru a da o aroma deosebita fripturilor, orezului fiert, dar si omletelor si preparatelor ce includ oua. Se poate folosi chiar si in pregatirea aluatului pentru paine.
Utilizare
Scortisoara este folosita mai ales pentru a da o aroma deosebita bauturilor calde, fulgilor de ovaz serviti calzi, pentru prajituri si biscuiti, insa este folosita si pentru felurile principale (carne de pui, de miel sau fructe de mare).
Utilizare
Are un gust asemanator celui de lemn dulce si poate fi folosit pentru preparatele ce contin fasole, dar si pentru carne, retete de tocanita, quesadillas ori burritos.
Sursa articol: www.webmd.com
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii