4 condimente pe care trebuie sa le incerci

Condimentele au o importanta deosebita pentru gustul preparatelor noastre. Un condiment sau un mix de condimente poate schimba radical gustul unui fel de mancare. Si cu toate ca multi dintre noi le acorda multa importanta, exista condimente de care nu am auzit inca sau pe care inca nu le-am folosit. Condimentele pot fi de un real folos daca renuntam la sare, zahar sau grasimi. Iata care sunt cele 4 condimente pe care fiecare dintre noi trebuie sa le incerce cel putin o data:  

4 condimente pe care trebuie sa le incerci

Pudra de ardei iute Serrano

Ardeiul iute Serrano este binecunoscut pentru gustul sau foarte picant, fiind unul dintre cei mai populari chilli mexicani. Acestia se gasesc afumati si transformati intr-o pudra iute, numai buna de adaugat in bucatele noastre.

Utilizare

Pudra de ardei iute Serrano adauga un plus de savoare mancarurilor, indiferent daca este vorba despre preparate mexicane sau alte retete, precum musaca, tocanita, conferindu-le o aroma iute si de usoara afumatura.

Turmericul

Turmericul este o planta din familia ghimbirului, cultivata in China, Taiwan, India, Japonia, Indonezia si Africa. Aduce o culoare aurie si un gust amarui si usor picant, regasindu-se in mai multe preparate, de la curry-ul indian la mustarul american.

Utilizare

In primul rand, trebuie sa stiti ca se foloseste in cantitati foarte mici, aroma sa fiind foarte intensa. Il puteti folosi pentru a da o aroma deosebita fripturilor, orezului fiert, dar si omletelor si preparatelor ce includ oua. Se poate folosi chiar si in pregatirea aluatului pentru paine.

Scortisoara de Saigon
Scortisoara de Saigon sau scortisoara vietnameza se gaseste in partea continentala a Asiei de Sud Est, fiind mai degraba inrudita cu scortisoara chinezeasca (cassia), decat cu scortisoara obisnuita. Scortisoara obisnuita are cel mai mic procent de uleiuri esentiale, spre deosebire de scortisoara de Saigon, binecunoscuta drept un condiment de seama al bucatariei vietnameze, bogat in uleiuri esentiale.

Utilizare

Scortisoara este folosita mai ales pentru a da o aroma deosebita bauturilor calde, fulgilor de ovaz serviti calzi, pentru prajituri si biscuiti, insa este folosita si pentru felurile principale (carne de pui, de miel sau fructe de mare).

Epazote
Desi folosit de zeci de ani in Mexico pentru gatit dar si in scopuri medicinale, epazote este un preparat relativ nou chiar si pentru americani. Epazote este folosit mai ales pentru preparatele ce contin fasole, datorita faptului ca elimina disconfortul abdominal. Este folosit, de asemenea, si pentru aromarea ceaiurilor.

Utilizare

Are un gust asemanator celui de lemn dulce si poate fi folosit pentru preparatele ce contin fasole, dar si pentru carne, retete de tocanita, quesadillas ori burritos.

Sursa articol: www.webmd.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise