4 preparate pe este mai bine sa le facem acasa decat sa le cumparam

Mancarurile ambalate nu se numara printre cele mai sanatoase variante pe care le avem, cele mai multe dintre ele continand conservanti, mult zahar si alte ingrediente carora cu greu le putem pronunta numele. Exista o legatura stransa intre mancarurile ambalate si cresterea in greutate, cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si chiar de aparitie a cancerului. Cu toate acestea, de multe ori este mai comod sa consumam astfel de preparate decat sa le pregatim noi acasa. Acest lucru nu se aplica insa urmatoarelor 4 preparate, pe care este mult mai usor sa le faci acasa decat sa le cumperi:  

4 preparate pe este mai bine sa le facem acasa decat sa le cumparam

1. Iaurt cu fructe

In locul iaurtului cumparat cu fructe, ale carui fructe "inoata" in sirop si zahar, este indicat sa va pregatiti propriul vostru iaurt. Taie marunt fructe proaspete (sau chiar congelate) si adauga-le peste iaurt grecesc sau kefir pentru a te putea bucura in intregime de beneficiile iaurtului si fructelor.
2. Popcorn de pregatit la microunde

Pungile de popcorn contin, de multe ori, conservanti, grasimi si arome artificiale, ce au efecte negative asupra sanatatii. Este recomandat sa va cumparati separat boabele pentru popcorn, sa le puneti intr-o punga de hartie si sa o introduceti in cuptorul cu microunde (asta dupa ce ati inchis-o bine). Cat ati clipi, veti avea popcorn delicios, caruia ii puteti adauga orice aroma doriti, de la usturoi la ardei sau oregano.

3. Dressing pentru salata

Dressingurile pentru salata ambalate continut o cantitate mult prea mare de uleiuri si emulsificatori, ce sunt asociati cu cresterea riscului de probleme cardiace. In locul acestora, puteti folosi ulei de masline, otet sau suc de lamaie.
4. Unt de arahide

Majoritatea tipurilor de unt de arahide de pe piata contin o cantitate mult prea mare de sodiu, 2 linguri de unt de arahide continand aproximativ 5% din cantitatea zilnica recomandata. In plus, contin si alte ingrediente - uleiuri, indulcitori si conservanti - pe langa untul de arahide.
Daca aveti un blender acasa, puteti pregati acasa unt de arahide, controland cu exactitate cantitatea de ulei si sare din compozitie. Pe langa arahide, puteti adauga (insa nu este obligatoriu) miere, ulei de arahide sau sare pentru a completa gustul.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise