Acum foarte multa vreme, oamenii erau capabili sa manance foarte multe alimente in stare cruda. In zilele noastre insa, lucrurile nu mai stau chiar asa. Mai mult decat atat, exista alimente care nu pot fi consumate decat daca sunt gatite, unul dintre principalele motive ale acestui fapt fiind imposibilitatea organismului de a le digera. Iata mai jos 5 dintre ele:
 
1. Cartofi verzi
 
Ati observat vreodata ca in momentul in care cartofii sunt vechi se inverzesc sub coaja? Ei bine, acest lucru este cauzat de expunerea prelungita la soare, care duce la aparitia unei cantitati mari de solanina, o substanta considerata extrem de toxica.

2. Carnea de porc
 
Carnea de porc trebuie sa fie gatita foarte bine, trecand de nivelul mediu de gatire al fripturii. In acest fel, distrugeti posibilele bacterii pe care le poate avea. In cazul in care mancati carnea nefacuta, aceste bacterii pot fi transmise foarte usor.

3. Fasole rosie
 
Pe langa faptul ca gustul nu este prea bun, consumul fasolei rosii negatite poate duce la aparitia starilor de voma, ameteala si la aparitia altor probleme digestive. Acest lucru se datoreaza unei toxine naturale numita lectina.

4. Frunze de rubarba
 
Probabil ca ati auzit si voi ca rubarba este otravitoare in stare cruda, insa in mare parte acest lucru se datoreaza frunzelor sale. Frunzele contin o cantitate foarte mare de acid oxalic, care poate provoca afectiuni serioase ale rinichilor si poate cauza chiar moarte.

5. Samburi mango/ mere/ piersici/ pere/ caise
 
Acestea nu trebuie mancate sub nici o forma, nici macar daca sunt gatite. Samburii contin o chimicala numita amigdalina, ce se poate transforma n cianura. Din fericire, este nevoie de o cantitate foarte mare de fructe pentru a ajunge la imbolnavire, insa este recomandat sa evitam sa consumam samburii acestor fructe.

Sursa articol: www.huffingtonpost.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Diana Ionescu, 15 iunie 2015

    este chiar anticancerigena!

  • Fara foto

    Magdo Luis, 08 iunie 2015

    Cianura este substanţa considerată responsabilă de efectele anticancerigene ale amigdalinei. În prezenţa enzimei beta-glucozidază sau prin hidroliză, vitamina B17 se descompune în acid cianhidric, benzaldehida şi glucoză. Cianura poate fi produsă şi din prunasină, substanţă rezultată din descompunerea parţială a amigdalinei.

  • Fara foto

    Diana Bratu, 07 iunie 2015

    Amigdalina sau b17 este buna

  • Fara foto

    Doina Lutic, 07 iunie 2015

    Ei, de cand stim chimie buluc, aruncam intelepciune bunicii! In copilaria si tineretea mea (acum vreo 30 de ani) era un titlu de gospodarie aristocrata sa prepari dulceata de caise, introducand in caisa intreaga, golita prin impingerea samburelui intreg, miezul curatat de pielita amaruie. Gustul e fabulos de bun si aroma super! Copiii cand intra in clasa a saptea la chimie afla ca orice substanta e toxica - sarea de bucatarie NaCl de exemplu - ceea ce face diferenta e cantitatea. Dar hai sa scriem pe gustos ca sa ne dam mari...

  • Fara foto

    cocosila, 07 iunie 2015

    Samburii de migdale au cumva derogare de la guvernul Ponta?

  • Fara foto

    Gaber Dinu, 07 iunie 2015

    La viata mea am mancat cateva kilograme de samburi de caise. Unele soiuri de caise (si cele nealtoite) au samburii amari. Dar in dulceata de caise daca nu sunt samburi nu este dulceata de soi.

  • Fara foto

    Andrei Simulescu, 07 iunie 2015

    Ma sochez de cate aberatii puteti scrie uneori pe site-ul asta! Amigdalina (sau vitamina B17) este cunoscuta pentru combaterea cancerului! Intr-adevar, in anumite cantitati devine toxica. Dar de aici pana la abera ca trebuie evitat consumul samburilor fructelor enumerate este cale lunga!

  • Fara foto

    Dida Calita, 07 iunie 2015

    Despre samburii de mare, pere, caise... nici n-am stiut! Am mancat toata viata ... Cel putin samburii de caise... Ii strangeam cand faceam gem de caise si ii puneam la pastrare pentru iarna, ca pe nuci.