Exista insa 5 greseli comune pe care multi dintre noi le facem atunci cand pregatim cupcakes:
1. Cupcakes-urile nu cresc suficient
Aceasta problema se poate rezolva foarte usor prin adaugarea unei cantitati mai generoase de frosting deasupra. De asemenea, poti incerca sa acorzi mai multa atentie cantitatii de aluat pe care il pui in fiecare forma (este recomandat sa umpli forma trei sferturi, astfel incat sa creasca frumos).
Uneori, se poate intampla ca prajiturelele noastre sa se desprinda de forma, fie din cauza unei compozitii mult prea umede, fie pentru ca lasam cupcakes-urile in tava chiar si dupa ce le-am scos din cuptor, fie din cauza formelor de briose folosite. Pentru a evita astfel de situatii, scoateti cupcakes-urile din tava dupa ce s-au copt si alegeti forme speciale pentru briose de calitate.
Trebuie sa lasati prajiturelele cel putin o ora dupa ce le-ati scos din cuptor inainte de a le glazura, pentru a avea timp sa se raceasca in intregime. Cu toate ca la exterior, acestea pot parea racite, este posibil ca in interior lucrurile sa stea diferit. Cel mai bine este sa astepti sa fie complet racite inainte de a le glazura, pentru ca glazura sa isi pastreze forma.
Adaugarea unor bombonele, drajeuri sau biscuiti deasupra cupcakes-urilor este o idee delicioasa, insa asigura-te ca nu vei adauga aceste ingrediente decat inainte de momentul servirii. Altfel, risti ca glazura sa se lase si sa strici aspectul prajiturelelor.
Transportul este cel mai mare cosmarur al iubitorilor de cupcakes. Pe langa faptul ca acestea se pot atinge intre ele, caldura poate strica frostingul. Vestea buna este ca exista cutii speciale cu suport pentru fiecare prajiturica, ce le tine fixe si le protejeaza, intr-o anumita masura, si de caldura.
Comentarii