5 greseli frecvente pe care le facem cand pregatim cupcakes

Chiar nu ai cum sa nu iubesti cupcakes-urile: un desert gustos, simplu, rapid de facut si foarte versatil, pe care il pregati cu orice aroma, fruct sau orice topping doresti. In plus, decoratul este si foarte distractiv!

5 greseli frecvente pe care le facem cand pregatim cupcakes

Exista insa 5 greseli comune pe care multi dintre noi le facem atunci cand pregatim cupcakes:
1. Cupcakes-urile nu cresc suficient

Aceasta problema se poate rezolva foarte usor prin adaugarea unei cantitati mai generoase de frosting deasupra. De asemenea, poti incerca sa acorzi mai multa atentie cantitatii de aluat pe care il pui in fiecare forma (este recomandat sa umpli forma trei sferturi, astfel incat sa creasca frumos).
2. Se desprind de forma

Uneori, se poate intampla ca prajiturelele noastre sa se desprinda de forma, fie din cauza unei compozitii mult prea umede, fie pentru ca lasam cupcakes-urile in tava chiar si dupa ce le-am scos din cuptor, fie din cauza formelor de briose folosite. Pentru a evita astfel de situatii, scoateti cupcakes-urile din tava dupa ce s-au copt si alegeti forme speciale pentru briose de calitate.
3. Glazura se lasa

Trebuie sa lasati prajiturelele cel putin o ora dupa ce le-ati scos din cuptor inainte de a le glazura, pentru a avea timp sa se raceasca in intregime. Cu toate ca la exterior, acestea pot parea racite, este posibil ca in interior lucrurile sa stea diferit. Cel mai bine este sa astepti sa fie complet racite inainte de a le glazura, pentru ca glazura sa isi pastreze forma.

4. Ingrediente extra

Adaugarea unor bombonele, drajeuri sau biscuiti deasupra cupcakes-urilor este o idee delicioasa, insa asigura-te ca nu vei adauga aceste ingrediente decat inainte de momentul servirii. Altfel, risti ca glazura sa se lase si sa strici aspectul prajiturelelor.

5. Transportul

Transportul este cel mai mare cosmarur al iubitorilor de cupcakes. Pe langa faptul ca acestea se pot atinge intre ele, caldura poate strica frostingul. Vestea buna este ca exista cutii speciale cu suport pentru fiecare prajiturica, ce le tine fixe si le protejeaza, intr-o anumita masura, si de caldura.

Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise