Este clar deja ca ne plac foarte mult chipsurile din cartofi pregatite acasa, piureul pufos, cartofii gratinati, dar si cartofii rumeniti bine in cuptor. Se potrivesc de minune pe post de garnitura si sunt perfecti pentru a da textura anumitor salate. Desi sunt deseori acuzati ca ne strica siluetele, cartofii sunt deliciosi si total inofensivi atunci cand sunt consumati cu masura si asociati cu alimentele cu care ei se impaca cel mai bine. Ba chiar, uneori, pot avea si beneficii pentru organismul nostru. Si pentru ca astazi este ziua in care laudam cartofii, va prezentam in continuare 5 modalitati surprinzatoare in care-i puteti folosi atunci cand sunteti in afara bucatariei.

 
1. Elimina rugina. Pentru a scapa de rugina de pe vesela, de pe chiuveta ori de pe cutite, taie un cartof pe din doua, adauga putina sare si freaca obiectul ruginit cu una dintre jumatatile de cartof, iar apoi cu partea pe care se afla coaja. Repeta procedeul pana rugina a fost indepartata.
 
2. Curata diverse obiecte. Cartofii reprezinta un adevarat aliat atunci cand faci curatenie prin casa. Ei sunt buni pentru a curata eficient vesela din argint, tigaile ruginite, ba chiar si ochelarii pentru schi. De asemenea, cu o jumatate de cartof poti lustrui pantofii tai cei buni pentru a le reda aspectul de odinioara. Interesant, nu? 
 
3. Pot fi folositi pe post de comprese. Fie ca ai nevoie de o compresa calda sau de una rece, cartoful va fi la fel de eficient. Fierbe-l si infasoara-l intr-o carpa ori o batista daca vrei sa obtii o compresa calda sau lasa-l in frigider ori congelator si aplica-l pe locul dorit daca ai nevoie de o compresa rece.
 
4. Te scapa de cearcane. Ai avut o noapte grea si nu te-ai odihnit cum trebuie? Poti scapa de cearcane si de aspectul neplacut al ochilor umflati folosind doua felii reci de cartof. Intinde-te in pat, inchide ochii, pune feliile de cartofi pe ei si stai asa cel putin 15 minute. Rezultatul te va surprinde.
 
5. Desareaza mancarea. Ai gustat din mancare exact la final si ti-ai dat seama ca ai facut-o prea sarata? Nicio problema. Curata un cartof, spala-l, taie-l pe din patru si pune-l direct in mancare. Lasa-l acolo doar pentru cateva minute.El va absorbi sarea in exces, iar preparatul tau va fi salvat numaidecat. Simplu si ingenios, nu-i asa?

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurelia-Rica Bordeanu, 03 martie 2015

    Multumesc frumos ! asa este....

  • Fara foto

    Alina Petre-Gafton, 02 martie 2014

    Tu asa ai facut? ;-)

  • Fara foto

    Radu Carmen, 01 martie 2014

    Tu asa ai facut? ;-)

  • Fara foto

    Constantin Elena, 01 martie 2014

    AM AFLAT MAI MULTE DE LA POSTATORI.vA MULTUMESC.mAJORITATEA LE-AM PROBAT SI EU.

  • Fara foto

    Constantin Elena, 01 martie 2014

    Wow cate lucruri interesante am aflat si azi!Multumesc

  • Fara foto

    Solomon Solo, 27 februarie 2014

    daca vrei sa muti ceva mobila prin casa si esti singur(a),pui sub fiecare picior al mobilei cate o felie de cartof de 1 cm grosime, si te plimbi cu mobila ca pe patinoar prin toata casa...:)

  • Fara foto

    Sanda Sandulescu, 23 februarie 2014

    Dacă s-a întîmplat să te arzi, cartoful crud ras pe răzătoarea mare și întins imediat pe rană îți va liniști durerea și nu va lăsa să se formeze bășică. Poți să schimbi mereu cantități proaspete de cartof ras, ca să tragă căldura din rană. Ține-l acolo pînă nu te mai ustura rana. Nu rămîn cicatrici. Metodă verificată pe pielea mea!

  • Fara foto

    Belc Adrian, 21 februarie 2014

    Si poti muta mobila pe felii de cartof.

  • Fara foto

    Elena Nicola Manea, 20 februarie 2014

    Tu asa ai facut? ;-)

  • Fara foto

    Floriean Duca, 20 februarie 2014

    Cand fierbeti fasole uscata , in oala se pune un cartof curatat,pentru a elimina starea de disconfort

  • Fara foto

    Atena Pop, 20 februarie 2014

    De rugina si curatarea argintului nu am stiut,dar ca se mai poate folosi crud feliat imediat ce te-ai lovit pt. a nu se invineti locul sau sa nu se umfle.Asta este verificat de mine.

  • Fara foto

    Zveni Dana, 20 februarie 2014

    De rugina chiar nu stiam. Merci

  • Fara foto

    Rodica Ionescu, 20 februarie 2014

    Eu stiam ca zeama de cartof ras crud e un pansament gastric minunat pentru cei care au gastrita, iar feliile de cartof inlatura durerile de cap; cat despre curatarea tablourilor, ma intreb daca nu raman urme de amidon

  • Fara foto

    Grecu Angela, 19 februarie 2014

    multumesc sfaturile dvs sunt foarte utile

  • Fara foto

    Iasmina Toader, 19 februarie 2014

    Foarte interesant.. :3

  • Fara foto

    Ana Lazar, 19 februarie 2014

    da , interesant ....

  • Fara foto

    Mihai Moldovan, 18 februarie 2014

    f.b

  • Fara foto

    Viorica Pusi, 18 februarie 2014

    eu stiu ca si tablourile se curata de praf cu un cartof taiat in doua