5 intrebuintari neobisnuite ale cartofilor

Este clar deja ca ne plac foarte mult chipsurile din cartofi pregatite acasa, piureul pufos, cartofii gratinati, dar si cartofii rumeniti bine in cuptor. Se potrivesc de minune pe post de garnitura si sunt perfecti pentru a da textura anumitor salate. Desi sunt deseori acuzati ca ne strica siluetele, cartofii sunt deliciosi si total inofensivi atunci cand sunt consumati cu masura si asociati cu alimentele cu care ei se impaca cel mai bine. Ba chiar, uneori, pot avea si beneficii pentru organismul nostru. Si pentru ca astazi este ziua in care laudam cartofii, va prezentam in continuare 5 modalitati surprinzatoare in care-i puteti folosi atunci cand sunteti in afara bucatariei.  

5 intrebuintari neobisnuite ale cartofilor

1. Elimina rugina. Pentru a scapa de rugina de pe vesela, de pe chiuveta ori de pe cutite, taie un cartof pe din doua, adauga putina sare si freaca obiectul ruginit cu una dintre jumatatile de cartof, iar apoi cu partea pe care se afla coaja. Repeta procedeul pana rugina a fost indepartata.
2. Curata diverse obiecte. Cartofii reprezinta un adevarat aliat atunci cand faci curatenie prin casa. Ei sunt buni pentru a curata eficient vesela din argint, tigaile ruginite, ba chiar si ochelarii pentru schi. De asemenea, cu o jumatate de cartof poti lustrui pantofii tai cei buni pentru a le reda aspectul de odinioara. Interesant, nu?
3. Pot fi folositi pe post de comprese. Fie ca ai nevoie de o compresa calda sau de una rece, cartoful va fi la fel de eficient. Fierbe-l si infasoara-l intr-o carpa ori o batista daca vrei sa obtii o compresa calda sau lasa-l in frigider ori congelator si aplica-l pe locul dorit daca ai nevoie de o compresa rece.
4. Te scapa de cearcane. Ai avut o noapte grea si nu te-ai odihnit cum trebuie? Poti scapa de cearcane si de aspectul neplacut al ochilor umflati folosind doua felii reci de cartof. Intinde-te in pat, inchide ochii, pune feliile de cartofi pe ei si stai asa cel putin 15 minute. Rezultatul te va surprinde.
5. Desareaza mancarea. Ai gustat din mancare exact la final si ti-ai dat seama ca ai facut-o prea sarata? Nicio problema. Curata un cartof, spala-l, taie-l pe din patru si pune-l direct in mancare. Lasa-l acolo doar pentru cateva minute.El va absorbi sarea in exces, iar preparatul tau va fi salvat numaidecat. Simplu si ingenios, nu-i asa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor