5 intrebuintari neobisnuite ale cartofilor

Este clar deja ca ne plac foarte mult chipsurile din cartofi pregatite acasa, piureul pufos, cartofii gratinati, dar si cartofii rumeniti bine in cuptor. Se potrivesc de minune pe post de garnitura si sunt perfecti pentru a da textura anumitor salate. Desi sunt deseori acuzati ca ne strica siluetele, cartofii sunt deliciosi si total inofensivi atunci cand sunt consumati cu masura si asociati cu alimentele cu care ei se impaca cel mai bine. Ba chiar, uneori, pot avea si beneficii pentru organismul nostru. Si pentru ca astazi este ziua in care laudam cartofii, va prezentam in continuare 5 modalitati surprinzatoare in care-i puteti folosi atunci cand sunteti in afara bucatariei.  

5 intrebuintari neobisnuite ale cartofilor

1. Elimina rugina. Pentru a scapa de rugina de pe vesela, de pe chiuveta ori de pe cutite, taie un cartof pe din doua, adauga putina sare si freaca obiectul ruginit cu una dintre jumatatile de cartof, iar apoi cu partea pe care se afla coaja. Repeta procedeul pana rugina a fost indepartata.
2. Curata diverse obiecte. Cartofii reprezinta un adevarat aliat atunci cand faci curatenie prin casa. Ei sunt buni pentru a curata eficient vesela din argint, tigaile ruginite, ba chiar si ochelarii pentru schi. De asemenea, cu o jumatate de cartof poti lustrui pantofii tai cei buni pentru a le reda aspectul de odinioara. Interesant, nu?
3. Pot fi folositi pe post de comprese. Fie ca ai nevoie de o compresa calda sau de una rece, cartoful va fi la fel de eficient. Fierbe-l si infasoara-l intr-o carpa ori o batista daca vrei sa obtii o compresa calda sau lasa-l in frigider ori congelator si aplica-l pe locul dorit daca ai nevoie de o compresa rece.
4. Te scapa de cearcane. Ai avut o noapte grea si nu te-ai odihnit cum trebuie? Poti scapa de cearcane si de aspectul neplacut al ochilor umflati folosind doua felii reci de cartof. Intinde-te in pat, inchide ochii, pune feliile de cartofi pe ei si stai asa cel putin 15 minute. Rezultatul te va surprinde.
5. Desareaza mancarea. Ai gustat din mancare exact la final si ti-ai dat seama ca ai facut-o prea sarata? Nicio problema. Curata un cartof, spala-l, taie-l pe din patru si pune-l direct in mancare. Lasa-l acolo doar pentru cateva minute.El va absorbi sarea in exces, iar preparatul tau va fi salvat numaidecat. Simplu si ingenios, nu-i asa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise