Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din bucătărie în timpul gătitului, iar de aceea calitatea sa contează foarte mult. Astfel, atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil va trebui să ai în vedere cât mai multe aspecte pentru a putea face o alegere cât mai inspirată.
Există o mulțime de criterii pe care le poți folosi atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil, iar în rândurile următoare îți vom prezenta 5 lucruri de care trebui să ții cont atunci când îți achiziționezi un astfel de aparat. Ține cont de fiecare aspect în parte iar astfel alegerea ta nu poate fi greșită!
 
Funcția de autocurățare
 
Nu ar trebui să îți cumperi un cuptor incorporabil care nu dispune de o funcție de autocurățare. Este cea mai utilă funcție pe care un cuptor ți-o poate pune la dispoziție, așa că ar trebui să depui un efort financiar pentru a-ți alege un model dotat cu această funcție. Cu siguranță nu vei regreta efortul făcut!
Funcția de autocurățare te va ajuta enorm în ceea ce privește întreținerea cuptorului, iar de aceea nu ar trebui să eziți să o folosești ori de câte ori ai ocazia.
Trebuie să fii atent deoarece autocurățarea poate fi, la rândul său, de mai multe tipuri. Îți recomandăm îți cumperi un cuptor incorporabil cu autocurățare catalitică sau cele cu piroliză.
Chiar dacă un astfel de cuptor este mai scump, cu siguranță merită să faci o astfel de investiție!
 
Sistemul de încălzire
 
Un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil este sistemul său de încălzire. Acesta poate fi de două timpuri: static sau cu convenție.
Cuptoarele incorporabile statice au prețuri accesibile însă performanțele superioare sunt garantate de modelele cu convenție. Acestea folosesc un ventilator cu ajutorul căruia aerul cald este distribuit uniform în cuptor, iar astfel coacerea va fi una excelentă dar și mai rapidă.
Totuși, prețul unui cuptor incorporabil cu convenție este mai mare.
 
Materialul din care a fost realizat
 
Să nu ignori materialele folosite pentru realizarea cuptorului incorporabil pe care îl cumperi, deoarece de acestea depinde nu numai durata de viață a cuptorului, ci și întreținerea sa precum și designul.
Vei găsi cuptoare incorporabile din tablă cu înveliș emailat, din inox precum și din sticlă vitro. Recomandarea noastră este să le alegi pe cele din inox, deoarece este un material atrăgător, ușor de întreținut și totodată durabil. În schimb, dacă designul contează pentru tine mai mult decât orice, cu siguranță vei cumpăra un cuptor incorporabil din sticlă vitro.
 
Consumul de energie
 
Cel mai probabil vei alege un cuptor incorporabil cu alimentare electrică, așa că ar trebui să oferi atenție consumului acestuia de energie electrică. Iar asta deoarece sigur nu îți dorești ca noul tău cuptor să vină la pachet cu costuri mult mai mari pentru energia electrică decât în mod normal. Prin urmare, ar trebui să oferi atenție clasei energetice. Cu cât clasa energetică este mai înaltă, cu atât consumul de curent va fi mai redus.
 
Funcții
 
În final, recomandarea noastră este să alegi un cuptor incorporabil cu un număr cât mai mare de funcții și tehnologii. Chiar dacă vei avea nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu fiecare opțiune în parte, acestea se vor dovedi a fi de mare ajutor și chiar interesante la un moment dat. Vei avea mai multe posibilități de a găti folosind diferite tehnologii și funcții, pentru a-ți încânta familia și musafirii cu preparate gătite ca la carte.
Acestea sunt așadar cele 5 aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil. Iar dacă îți dorești să cumperi un cuptor incorporabil de top, ar trebui să îl comanzi de pe Demax.ro.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii