5 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand gatesti cu iaurt

Iaurtul este delicios si transforma orice preparat intr-o mancare bogata, cremoasa si plina de savoare. Si cu toate ca rezultatul merita orice efort, gatitul cu iaurt poate cauza adevarate frustrari, deoarece acesta se poate coagula repede, avand un aspect granulos neplacut. Si cand vorbim de gatitul cu iaurt, ne referim la retetele care presupun si incalzirea ingredientelor.   Iata tot ce trebuie sa stiti inainte de a va apuca sa gatiti cu iaurt:  

5 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand gatesti cu iaurt

1. Grasimea este buna

Atunci cand gatim cu iaurt, este mai bine sa alegem unul gras, caci grasimea protejeaza proteinele de caldura si le impiedica sa se coaguleze si sa se transforme in branza. Asadar, posibilitatea este mai ridicata ca un iaurt cu un nivel mai redus de grasime sa se branzeasca, fata de un iaurt gras.

2. Adaugati amidon

Daca folositi iaurt slab sau chiar fara grasimi (sau doar vreti sa fiti siguri ca iaurtul va ramane cremos pana la final), amestecati o lingurita de amidon, faina sau arorut in iaurt inainte de a-l adauga in mancare. Acestea vor preveni coagularea proteinelor.
3. Da focul mic

In acest fel, evitam ca iaurtul sa capete acel aspect inestetic de care vorbeam mai devreme. Multe retete chiar recomanda sa dam mai incet focul inainte de a adauga iaurtul, tocmai pentru a da ocazia mancarii sa se racoreasca putin. Daca nu va grabiti, puteti chiar lua tigaia de pe foc inainte de a adauga iaurtul, o lasati putin la racorit si o puneti la loc dupa ce ati amestecat iaurtul in compozitie.

4. Amesteca intr-un singur sens

Daca amestecam prea intens si prea mult iaurtul, riscam sa separam proteinele si sa obtinem un iaurt granulos. Cel mai bine este sa adaugam putin cate putin iaurt in compozitie, sa amestecam usor si intr-un singur sens pana cand este incorporat perfect.
5. Atentie la temperatura

Pe cat este posibil, este bine ca iaurtul sa fie scos din frigider si adus la temperatura camerei inainte de a fi folosit in mancare. Daca timpul nu iti permite sau pur si simplu ai uitat sa faci asta, atunci tempereaza iaurtul astfel: ia o lingura din sosul/preparatul in care vrei sa amesteci iaurtul si adaug-o peste iaurt. Amesteca bine; in acest fel, ai adus temperatura iaurtului mai aproape de cea a sosului. Adauga iaurtul in mancare si amesteca bine.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise