Dulce, suculent si cu un gust delicios, pepenele este, cu siguranta, gustarea preferata a multora dintre noi in aceste zile calduroase. Fie ca preferi sa il consumi ca atare, sa il folosesti pentru a pregati diferite bauturi sau deserturi, pepenele este o alegere perfecta pentru aceasta perioada. 
 
 
In continuare, va prezentam cateva sfaturi utile pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand consumati pepene:

1. Decojeste pepenele ca pe un dovleac
 
Este destul de dificil sa taiem un pepene intreg si sa il decojim ulterior; cel mai indicat este sa procedati ca in cazul in care decojiti un dovleac: indepartati coaja de pe intreaga suprafata a pepenelui, apoi taiati-l in felii sau cubulete, in functie de preferinte.

2. Taie pepenele in 4
 
Cea mai simpla modalitate de a taia un pepene este sa il taiati in patru, fiind ideala pentru situatiile in care nu aveti nevoie de felii perfect taiate. In plus, in acest fel veti pastra mai mult din sucul pepenelui.

3. Foloseste si coaja
 
Coaja pepenelui nu este buna la gust, insa asta nu inseamna ca trebuie sa o aruncam. Aceasta se poate folosi in saramuri sau pentru a pregati dulceata.

4. Pepenele poate fi gatit pe gratar
 
Si nu numai ca poate fi pregatit astfel, insa trebuie sa il incercati si pregatit in acest mod. Este gustos, aromat si cu siguranta, va va placea si voua!

5. Pentru un gust mai dulce, presara putina sare
 
Nu exagerati insa cu cantitatea de sare; un praf de sare este suficient pentru a evidentia gustul dulce al pepenelui. Daca ideea cu sarea nu va incanta, puteti folosi si putin zahar pentru acelasi rezultat.

Sursa articol: www.thekitchn.com
Sursa foto: www.flickr.com
 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto