5 sfaturi utile atunci cand mancam pepene

Dulce, suculent si cu un gust delicios, pepenele este, cu siguranta, gustarea preferata a multora dintre noi in aceste zile calduroase. Fie ca preferi sa il consumi ca atare, sa il folosesti pentru a pregati diferite bauturi sau deserturi, pepenele este o alegere perfecta pentru aceasta perioada.   

5 sfaturi utile atunci cand mancam pepene

In continuare, va prezentam cateva sfaturi utile pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand consumati pepene:

1. Decojeste pepenele ca pe un dovleac

Este destul de dificil sa taiem un pepene intreg si sa il decojim ulterior; cel mai indicat este sa procedati ca in cazul in care decojiti un dovleac: indepartati coaja de pe intreaga suprafata a pepenelui, apoi taiati-l in felii sau cubulete, in functie de preferinte.

2. Taie pepenele in 4

Cea mai simpla modalitate de a taia un pepene este sa il taiati in patru, fiind ideala pentru situatiile in care nu aveti nevoie de felii perfect taiate. In plus, in acest fel veti pastra mai mult din sucul pepenelui.

3. Foloseste si coaja

Coaja pepenelui nu este buna la gust, insa asta nu inseamna ca trebuie sa o aruncam. Aceasta se poate folosi in saramuri sau pentru a pregati dulceata.

4. Pepenele poate fi gatit pe gratar

Si nu numai ca poate fi pregatit astfel, insa trebuie sa il incercati si pregatit in acest mod. Este gustos, aromat si cu siguranta, va va placea si voua!

5. Pentru un gust mai dulce, presara putina sare

Nu exagerati insa cu cantitatea de sare; un praf de sare este suficient pentru a evidentia gustul dulce al pepenelui. Daca ideea cu sarea nu va incanta, puteti folosi si putin zahar pentru acelasi rezultat.

Sursa articol: www.thekitchn.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor