Mierea este folosita in bucatarie de mii de ani, datorita savorii aparte pe care o ofera preparatelor si bauturilor, insa si datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Mierea este folosita ca ingredient in moduri variate, de la indulcirea banalului ceai la pregatirea prajiturilor si a bauturilor alcoolice.
1. Este foarte simplu sa inlocuiesti zaharul cu miere atunci cand gatesti. Tine minte insa: mierea este aproximativ de doua ori mai dulce decat zaharul, asa ca este indicat sa adaugi o cantitate de miere mai mica de miere cu cel putin o treime decat cea de zahar. De asemenea, trebuie sa iei in considerare ca mierea contine pana la 18% apa, ceea ce inseamna ca trebuie sa reduci cantitatea de lichid din reteta cu aproximativ o cincime.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii