6 sfaturi pentru a folosi mierea in bucatarie

Mierea este folosita in bucatarie de mii de ani, datorita savorii aparte pe care o ofera preparatelor si bauturilor, insa si datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Mierea este folosita ca ingredient in moduri variate, de la indulcirea banalului ceai la pregatirea prajiturilor si a bauturilor alcoolice.   

6 sfaturi pentru a folosi mierea in bucatarie

Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stii inainte de a gati cu miere:

1. Este foarte simplu sa inlocuiesti zaharul cu miere atunci cand gatesti. Tine minte insa: mierea este aproximativ de doua ori mai dulce decat zaharul, asa ca este indicat sa adaugi o cantitate de miere mai mica de miere cu cel putin o treime decat cea de zahar. De asemenea, trebuie sa iei in considerare ca mierea contine pana la 18% apa, ceea ce inseamna ca trebuie sa reduci cantitatea de lichid din reteta cu aproximativ o cincime.

2. Cand pregatesti dulciuri, este recomandat sa reduci temperatura cuptorului cu aproximativ 15 grade Celsius.

3. Pentru a indeparta mai usor mierea de pe recipiente, unge marginile recipientelor cu putin ulei vegetal.

4. Mierea are capacitatea de a absorbi si retine umezeala, ceea ce o face foarte potrivita pentru deserturile de patiserie pe care le dorim moi si proaspete mai mult timp.

5. Mierea este perfecta pentru pregatirea sosurilor pentru salate, caci le ofera consistenta si gust dulceag.

6. Daca reteta nu solicita lapte acru sau smanatana, unii bucatari prefera sa adauge putin bicarbonat de sodiu in prajituri, pentru a preveni rumenirea lor excesiva, cauzata de miere.
Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise