7 alimente care nu trebuie sa lipseasca din camara ta

Daca urmatoarele alimente nu se regasesc in camara ta, inseamna ca este cazul ca data viitoare cand  iti faci cumparaturile sa le pui in cos. Probabil te vei intreba de ce este necesar sa faci asta. Ei bine, urmatoarele ingrediente sunt ideale atat pentru preparatele rapide, cat si pentru momentele in care esti in pana de idei si nu stii ce sa gatesti. Asadar, este ideal sa ai in camara aceste alimente cu ajutorul carora poti prepara oricand mancaruri gustoase.  

7 alimente care nu trebuie sa lipseasca din camara ta

Orez. Orezul este o cereala pe care o poti folosi intr-o multime de preparate. Fie ca ti-e pofta de un pilaf cu pui sau de niste sarmalute de post, orezul este ideal pentru o mancare aromata si satioasa.
Paste. Vrei sa gatesti pentru cineva drag si esti in pana de idei? Alege sa prepari o portie de paste cu sos si sigur nu vei da gres! Ai chef de o salata rapida? Foloseste si paste pentru a o transforma intr-o masa consistenta! Vezi cat de utile sunt pastele intr-o camara?
Rosii intregi la conserva. Momentan este vara si ne bucuram din plin de rosiile proaspete si gustoase, insa lucrurile nu vor sta chiar la fel tot restul anului. Asadar, e bine sa-ti pregatesti camara cu cateva conserve de rosii intregi.
Dulceata si gem. Aceste borcane nu trebuie sa lipseasca din nicio camara! Dulceata si gemul sunt ideale atat la micul dejun, cat si in prepararea diverselor deserturi.
Condimente. Orice mancare are nevoie de condimente pentru a fi mai gustoasa. Fa-ti o rezerva de piper, oregan, busuioc, dar si de alte verdeturi uscate precum patrunjelul, leusteanul sau mararul. Nu uita nici de aromele precum boiaua ori sofranul.
Otet. Otetul poate fi folosit pe post de dressing pentru o multime de salate, dar si ca ingredient principal al unor sosuri delicioase. De asemenea, el poate avea si o multime de alte intrebuintari in gospodarie, cum ar fi utilizarea lui pentru indepartarea mirosurilor neplacute sau pentru curatarea obiectelor sanitare.

Usturoi si ceapa. Aceste doua alimente reprezinta baza a cel putin trei sferturi din mancarurile pe care le gatim zilnic. In plus, nu numai ca dau o aroma placuta mancarurilor, dar aduc si foarte multe beneficii sanatatii organismului nostru.

Sursa foto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise