7 modalitati inedite de a folosi vinul in bucatarie

Ti-a ramas vin de la ultima petrecere data si nu stii cum sa il folosesti? Ei bine, vinul folosit in retete poate transforma un preparat banal intr-unul inedit. Exista mai multe moduri de a folosi vinul la gatit, de la marinate la folosirea acestuia ca lichid de gatit. Aveti mai jos o lista cu idei creative de folosire a vinului:  

7 modalitati inedite de a folosi vinul in bucatarie

1. Da-i o noua aroma

Dupa un timp, vinul capata un gust neplacut si nu mai poate fi baut; asta nu inseamna insa ca trebuie sa il aruncam. Pune vinul putin pe foc si adauga-i condimentele tale preferate! Astfel, ii vei da un nou gust. Depoziteaza-l in frigider pentru a-l avea mereu la indemana atunci cand ai nevoie de vin pentru gatit, in loc sa desfaci o alta sticla.

2. Pentru preparate inabusite

Tehnica de baza a inabusitului consta in rumenirea unei bucati de carne, apoi cufundarea sa in lichid pana la jumatate. Acoperiti si gatiti timp de cateva ore la temperatura scazuta. Adaugati vin, usturoi si ceapa. Rezultatul? O friptura extrem de aromata!

3. Marinarea fructelor uscate

Exista anumite tipuri de fructe uscate ce se pot marina fara probleme in vin: stafidele, prunele si smochinele. Nu trebuie decat sa adaugi o mana de fructe uscate intr-un borcan, sa torni vin peste ele si sa pui capacul.

4. Granita din vin

Datorita continutului sau de alcool, vinul nu ingheata in stare solida. Poti adauga putin sirop de agave sau de artar, putin piure de fructe peste vin si sa pui amestecul intr-un recipient cu inchidere entans. Se da la congelator pentru o ora. Dupa jumatate de ora, se scoate recipientul si se formeaza,cu ajutorul unei furculite, mici granule inghetate.

5. Otet facut in casa

Din vinul ramas se poate pregati otet de casa, reteta fiind mult mai simta decat crezi. Nu ai nevoie decat de un borcan, niste tifon si cateva bacterii specifice. Majoritatea vinurilor contin insa o cantitate prea mare de alcool pentru a fi transformate in otet, asa ca nu uitati sa verificati procentajul de alcool si, la nevoie, sa diluati vinul cu apa.

6. Sprit

Pentru vinul caruia nu i s-a deteriorat inca gustul, cea mai buna solutie este sa facem un sprit. Amesteca vinul cu fructe de padure bine coapte, apa minerala si un strop de lichior. Adauga gheata si savureaza!

7. Sosuri delicioase

De ce sa folosesti apa in pregatirea sosurilor cand poti folosi vin? Vinul va da o aroma intensa mancarurilor voastre si va face carnea mai frageda. In plus, nu trebuie sa iti faci griji in privinta alcoolului continut, caci alcoolul se evapora cand gatim cu vin.

Sursa articol: www.bonappetit.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise