7 modalitati inedite de a folosi vinul in bucatarie

Ti-a ramas vin de la ultima petrecere data si nu stii cum sa il folosesti? Ei bine, vinul folosit in retete poate transforma un preparat banal intr-unul inedit. Exista mai multe moduri de a folosi vinul la gatit, de la marinate la folosirea acestuia ca lichid de gatit. Aveti mai jos o lista cu idei creative de folosire a vinului:  

7 modalitati inedite de a folosi vinul in bucatarie

1. Da-i o noua aroma

Dupa un timp, vinul capata un gust neplacut si nu mai poate fi baut; asta nu inseamna insa ca trebuie sa il aruncam. Pune vinul putin pe foc si adauga-i condimentele tale preferate! Astfel, ii vei da un nou gust. Depoziteaza-l in frigider pentru a-l avea mereu la indemana atunci cand ai nevoie de vin pentru gatit, in loc sa desfaci o alta sticla.

2. Pentru preparate inabusite

Tehnica de baza a inabusitului consta in rumenirea unei bucati de carne, apoi cufundarea sa in lichid pana la jumatate. Acoperiti si gatiti timp de cateva ore la temperatura scazuta. Adaugati vin, usturoi si ceapa. Rezultatul? O friptura extrem de aromata!

3. Marinarea fructelor uscate

Exista anumite tipuri de fructe uscate ce se pot marina fara probleme in vin: stafidele, prunele si smochinele. Nu trebuie decat sa adaugi o mana de fructe uscate intr-un borcan, sa torni vin peste ele si sa pui capacul.

4. Granita din vin

Datorita continutului sau de alcool, vinul nu ingheata in stare solida. Poti adauga putin sirop de agave sau de artar, putin piure de fructe peste vin si sa pui amestecul intr-un recipient cu inchidere entans. Se da la congelator pentru o ora. Dupa jumatate de ora, se scoate recipientul si se formeaza,cu ajutorul unei furculite, mici granule inghetate.

5. Otet facut in casa

Din vinul ramas se poate pregati otet de casa, reteta fiind mult mai simta decat crezi. Nu ai nevoie decat de un borcan, niste tifon si cateva bacterii specifice. Majoritatea vinurilor contin insa o cantitate prea mare de alcool pentru a fi transformate in otet, asa ca nu uitati sa verificati procentajul de alcool si, la nevoie, sa diluati vinul cu apa.

6. Sprit

Pentru vinul caruia nu i s-a deteriorat inca gustul, cea mai buna solutie este sa facem un sprit. Amesteca vinul cu fructe de padure bine coapte, apa minerala si un strop de lichior. Adauga gheata si savureaza!

7. Sosuri delicioase

De ce sa folosesti apa in pregatirea sosurilor cand poti folosi vin? Vinul va da o aroma intensa mancarurilor voastre si va face carnea mai frageda. In plus, nu trebuie sa iti faci griji in privinta alcoolului continut, caci alcoolul se evapora cand gatim cu vin.

Sursa articol: www.bonappetit.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor