Regula numarul 1: Cumpara cafea proaspata
Toata lumea stie: cea mai buna cafea se face din boabele proaspete macinate. Asadar, indiferent daca le macini acasa sau le cumperi macinate deja, trebuie sa tii cont ca prospetimea boabelor va fi direct proportionala cu aroma si calitatea cafelei tale.
Regula numarul 2: Pastreaza boabele de cafea proaspete mai mult timp
Depoziteaza boabele de cafea intr-un recipient inchis ermetic. Recipientele din sticla sau ceramica sunt alegeri foarte bune pentru depozitarea cafelei. Specialistii ne recomanda sa nu pastram cafeaua la frigider deoarece boabele de cafea sunt poroase si absorb cu usurinta umiditatea si mirosul din frigider.
Regula numarul 3: Macina chiar tu cafeaua
Iubitorii de cafea stiu ca aproape imediat dupa macinare cafeaua incepe sa isi piarda din proprietati. Tocmai de aceea, cea mai buna cafea este cea facuta imediat dupa macinarea boabelor.
Regula numarul 4: Foloseste apa de calitate
Nimic nu strica mai tare o cafea buna decat apa plina de clor de la robinet. Incearca sa folosesti apa imbuteliata pentru a face cafeaua si vei observa diferenta.
Regula numarul 5: Nu te zgarci la cafea
Reteta standard pentru a prepara cafeaua este urmatoarea: se adauga in ibric tot atatea cesti de cafea cate vreti sa obtineti, plus inca o jumatate de cana. Se adauga 2 lingurite cu varf de cafea la o ceasca, iar zahar in functie de preferinte.
Regula numarul 6: Nu fierbe cafeaua la foc mare
Apa prea fierbinte accentua amaraciunea din cafea. Asadar, unul dintre secretele unei cafele perfecte este fierberea la foc mic; astfel, cafeaua isi lasa intreaga aroma in apa.
Regula numarul 7: Foloseste ibricul de cafea doar pentru a face cafea
Pentru o cafea perfecta, ibricul trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Si nu este indicat sa il folositi si pentru a face ceaiuri sau a incalzi lapte, de exemplu.
Voi cunoasteti si alte secrete pentru o cafea perfecta?
Comentarii