7 reguli pentru o cafea perfecta

Ti s-a intamplat vreodata ca inainte sa adormi sa te gandesti cu pofta la cafeaua pe care o vei savura dimineata? Ei bine, noua ni se intampla asta tot timpul, mai ales de cand am aflat cateva trucuri ce iti garanteaza cea mai buna si cea mai aromata cafea!  

7 reguli pentru o cafea perfecta

Regula numarul 1: Cumpara cafea proaspata

Toata lumea stie: cea mai buna cafea se face din boabele proaspete macinate. Asadar, indiferent daca le macini acasa sau le cumperi macinate deja, trebuie sa tii cont ca prospetimea boabelor va fi direct proportionala cu aroma si calitatea cafelei tale.

Regula numarul 2: Pastreaza boabele de cafea proaspete mai mult timp

Depoziteaza boabele de cafea intr-un recipient inchis ermetic. Recipientele din sticla sau ceramica sunt alegeri foarte bune pentru depozitarea cafelei. Specialistii ne recomanda sa nu pastram cafeaua la frigider deoarece boabele de cafea sunt poroase si absorb cu usurinta umiditatea si mirosul din frigider.

Regula numarul 3: Macina chiar tu cafeaua

Iubitorii de cafea stiu ca aproape imediat dupa macinare cafeaua incepe sa isi piarda din proprietati. Tocmai de aceea, cea mai buna cafea este cea facuta imediat dupa macinarea boabelor.

Regula numarul 4: Foloseste apa de calitate

Nimic nu strica mai tare o cafea buna decat apa plina de clor de la robinet. Incearca sa folosesti apa imbuteliata pentru a face cafeaua si vei observa diferenta.

Regula numarul 5: Nu te zgarci la cafea

Reteta standard pentru a prepara cafeaua este urmatoarea: se adauga in ibric tot atatea cesti de cafea cate vreti sa obtineti, plus inca o jumatate de cana. Se adauga 2 lingurite cu varf de cafea la o ceasca, iar zahar in functie de preferinte.

Regula numarul 6: Nu fierbe cafeaua la foc mare

Apa prea fierbinte accentua amaraciunea din cafea. Asadar, unul dintre secretele unei cafele perfecte este fierberea la foc mic; astfel, cafeaua isi lasa intreaga aroma in apa.

Regula numarul 7: Foloseste ibricul de cafea doar pentru a face cafea

Pentru o cafea perfecta, ibricul trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Si nu este indicat sa il folositi si pentru a face ceaiuri sau a incalzi lapte, de exemplu.

Voi cunoasteti si alte secrete pentru o cafea perfecta?

Sursa articol: www.eatingwell.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise