Ti s-a intamplat vreodata ca inainte sa adormi sa te gandesti cu pofta la cafeaua pe care o vei savura dimineata? Ei bine, noua ni se intampla asta tot timpul, mai ales de cand am aflat cateva trucuri ce iti garanteaza cea mai buna si cea mai aromata cafea!
 
Regula numarul 1: Cumpara cafea proaspata

Toata lumea stie: cea mai buna cafea se face din boabele proaspete macinate. Asadar, indiferent daca le macini acasa sau le cumperi macinate deja, trebuie sa tii cont ca prospetimea boabelor va fi direct proportionala cu aroma si calitatea cafelei tale.

Regula numarul 2: Pastreaza boabele de cafea proaspete mai mult timp
 
Depoziteaza boabele de cafea intr-un recipient inchis ermetic. Recipientele din sticla sau ceramica sunt alegeri foarte bune pentru depozitarea cafelei. Specialistii ne recomanda sa nu pastram cafeaua la frigider deoarece boabele de cafea sunt poroase si absorb cu usurinta umiditatea si mirosul din frigider.
 
Regula numarul 3:  Macina chiar tu cafeaua
 
Iubitorii de cafea stiu ca aproape imediat dupa macinare cafeaua incepe sa isi piarda din proprietati. Tocmai de aceea, cea mai buna cafea este cea facuta imediat dupa macinarea boabelor.

Regula numarul 4: Foloseste apa de calitate
 
Nimic nu strica mai tare o cafea buna decat apa plina de clor de la robinet. Incearca sa folosesti apa imbuteliata pentru a face cafeaua si vei observa diferenta.
 
Regula numarul 5: Nu te zgarci la cafea
 
Reteta standard pentru a prepara cafeaua este urmatoarea: se adauga in ibric tot atatea cesti de cafea cate vreti sa obtineti, plus inca o jumatate de cana. Se adauga 2 lingurite cu varf de cafea la o ceasca, iar zahar in functie de preferinte.
 
Regula numarul 6: Nu fierbe cafeaua la foc mare
 
Apa prea fierbinte accentua amaraciunea din cafea. Asadar, unul dintre secretele unei cafele perfecte este fierberea la foc mic; astfel, cafeaua isi lasa intreaga aroma in apa.
 
Regula numarul 7: Foloseste ibricul de cafea doar pentru a face cafea
 
Pentru o cafea perfecta, ibricul trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Si nu este indicat sa il folositi si pentru a face ceaiuri sau a incalzi lapte, de exemplu.
 
Voi cunoasteti si alte secrete pentru o cafea perfecta?

Sursa articol: www.eatingwell.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Condrea Ancuta Ramona, 20 februarie 2015

    buna ziua pe langa cafeaua greceasca care imi place mult cafeaua macinata imi place sa o fac infuzata clocotesc apa si dupa ce o inchid adaug cafeaua si o las cateva minute si apa sa fie imbuteliata imi place sa i adaug si un pic de scortisoara iese ff gustoasa!

  • Fara foto

    Hristinica Cuzmov, 10 noiembrie 2014

    Pentru gust si aroma deosebita puneti si un praf de sare-foarte putina!-iar dupa ce inchideti focul puneti o lingura de apa de la frigider. Se formeaza caimac si se decanteaza foarte repede.

  • Fara foto

    Gabi Filipescu, 10 noiembrie 2014

    Draga Geta, cafeaua trebuie lasata MAXIM 10 min, altfel riscam sa o facem sa-si piarda calitatile!

  • Fara foto

    Gabi Filipescu, 10 noiembrie 2014

    Pentru o mai buna savoare, adaugati un stop de sare..iese o cafea delicioasa!!!!!

  • Fara foto

    Emilia, 10 noiembrie 2014

    Eu nu fierb niciodata cafeaua: pun o lingurita de cafea si una de zahar in cescuta si imediat apa fierbinte. O las cateva minute sa se infuzeze si adaug, daca vreau, lapte pentru cafea.

  • Fara foto

    Geta Turcu, 09 noiembrie 2014

    Eu folosesc doar cafea macinata,cu aroma ; intai fierb apa (in care se poate pune si zahar,dupa preferinte ,eu nu pun),apoi sting focul si adaug cafeaua ,mestec si acopar pt.5 min.

  • Fara foto

    Ballo Silvia, 09 noiembrie 2014

    problema e cu macinatul daca e mai simplu s-o cumperi macinata...!!!

  • Fara foto

    Daniela Predoiu, 09 noiembrie 2014

    In niciun caz nu trebuie lasata sa fiarba dupa ce a dat in foc

  • Fara foto

    Sava Mariana, 08 noiembrie 2014

    (Y)

  • Fara foto

    Angela Tomuta, 08 noiembrie 2014

    corect si exacta reteta de preparare a cafelei.

  • Fara foto

    Natasa Vihocenco, 08 noiembrie 2014

    Sa ne cafelim, deci să fierbem la foc mic cafeaua.

  • Fara foto

    rodicapopescu, 08 noiembrie 2014

    Cam cum se bea cafea prin vecini!