8 greseli pe care sa le eviti cand pregatesti pancakes

  Clatitele americane sunt unul dintre cele mai simple si la indemana deserturi, de care nu avem cum sa ne saturam. Si chiar daca reteta in sine nu este deloc complicata, exista cateva greseli pe care multi dintre noi le facem.   

8 greseli pe care sa le eviti cand pregatesti pancakes

Haideti sa aflam care sunt acestea si cum le putem evita:

1. Foloseste ingrediente de calitate

Pentru a obtine cele mai bune si pufoase pancakes trebuie sa folositi produse de calitate. Asadar, nu va zgarciti la cumpararea unui nou praf de copt daca cel vechi a stat mai mult de 6 luni in camara. De asemenea, este recomandat sa folositi lapte batut pentru compozitie. Daca nu aveti lapte batut, puteti folosi lapte simplu in care adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.

2. Nu amesteca aluatul prea mult

Aceasta este o greseala pe care multe persoane o fac: amesteca aluatul pana cand nu mai exista "bulgarasi" in el. Insa aluatul trebuie amestecat doar cat ingredientele umede sa se amestece cu cele uscate, caci altfel vei obtine niste clatite gumate.

3. Nu face aluatul cu mult timp inainte

Nu poti face aluatul cu o noapte inainte si nici macar cu o ora inainte! Cu cat aluatul este mai proaspat, cu atat clatitele vor fi mai gustoase si pufoase. Explicatia este simpla: cu cat agentul de afanare sta mai mult in contact cu ingredientele lichide, cu atat mai mult isi va pierde din proprietati.

4. Alege tigaia potrivita

Tigaia potrivita nu trebuie sa fie prea subtire, caci risti sa arzi clatitele, si nici sa nu aiba marginile foarte inalte, pentru a nu impiedica intorsul lor.

5. Nu folosi unt

Chiar daca ne place foarte mult untul, acesta nu este recomandat pentru a coace clatitele, pentru ca se arde foarte usor. Daca totusi doriti sa folositi unt, puteti folosi untul clarifiat. De asemenea, se recomanda folosirea uleiurilor vegetale.

6. Nu adauga multe ingrediente extra

Fructe de padure, ciocolata, banane - pe toate le-am vrea in clatitele noastre, insa trebuie sa stii ca atat ciocolata, cat si fructele de padure se vor arde inainte ca aluatul sa inceapa sa se coaca. De aceea, este recomandat sa adaugi aceste ingrediente dupa ce ai pus aluatul in tigaie si i-ai lasat un mic ragaz pentru a se coace.

7. Nu intoarce clatita prea devreme

Clatita nu trebuie intoarsa atunci cand se formeaza mici bule pe suprafata sa, ci atunci cand aceste bule se sparg transformandu-se in gauri.

8. Foloseste o spatula pentru a intoarce clatita

Cea mai sigura modalitate de a intoarce clatitele este folosirea unei spatule; introdu spatula sub clatita si impinge-o cam pana la jumatatea sa, apoi intoarce-o si lasa-o sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Sursa articol: www.bonappetit.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor