Clatitele americane sunt unul dintre cele mai simple si la indemana deserturi, de care nu avem cum sa ne saturam. Si chiar daca reteta in sine nu este deloc complicata, exista cateva greseli pe care multi dintre noi le facem. 
 
Haideti sa aflam care sunt acestea si cum le putem evita:
 
1. Foloseste ingrediente de calitate
 
Pentru a obtine cele mai bune si pufoase pancakes trebuie sa folositi produse de calitate. Asadar, nu va zgarciti la cumpararea unui nou praf de copt daca cel vechi a stat mai mult de 6 luni in camara. De asemenea, este recomandat sa folositi lapte batut pentru compozitie. Daca nu aveti lapte batut, puteti folosi lapte simplu in care adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
 
2. Nu amesteca aluatul prea mult
 
Aceasta este o greseala pe care multe persoane o fac: amesteca aluatul pana cand nu mai exista "bulgarasi" in el. Insa aluatul trebuie amestecat doar cat ingredientele umede sa se amestece cu cele uscate, caci altfel vei obtine niste clatite gumate.

3. Nu face aluatul cu mult timp inainte
 
Nu poti face aluatul cu o noapte inainte si nici macar cu o ora inainte! Cu cat aluatul este mai proaspat, cu atat clatitele vor fi mai gustoase si pufoase. Explicatia este simpla: cu cat agentul de afanare sta mai mult in contact cu ingredientele lichide, cu atat mai mult isi va pierde din proprietati.

4. Alege tigaia potrivita
 
Tigaia potrivita nu trebuie sa fie prea subtire, caci risti sa arzi clatitele, si nici sa nu aiba marginile foarte inalte, pentru a nu impiedica intorsul lor.

5. Nu folosi unt
 
Chiar daca ne place foarte mult untul, acesta nu este recomandat pentru a coace clatitele, pentru ca se arde foarte usor. Daca totusi doriti sa folositi unt, puteti folosi untul clarifiat. De asemenea, se recomanda folosirea uleiurilor vegetale.

6. Nu adauga multe ingrediente extra
 
Fructe de padure, ciocolata, banane - pe toate le-am vrea in clatitele noastre, insa trebuie sa stii ca atat ciocolata, cat si fructele de padure se vor arde inainte ca aluatul sa inceapa sa se coaca. De aceea, este recomandat sa adaugi aceste ingrediente dupa ce ai pus aluatul in tigaie si i-ai lasat un mic ragaz pentru a se coace.

7. Nu intoarce clatita prea devreme
 
Clatita nu trebuie intoarsa atunci cand se formeaza mici bule pe suprafata sa, ci atunci cand aceste bule se sparg transformandu-se in gauri.

8. Foloseste o spatula pentru a intoarce clatita
 
Cea mai sigura modalitate de a intoarce clatitele este folosirea unei spatule; introdu spatula sub clatita si impinge-o cam pana la jumatatea sa, apoi intoarce-o si lasa-o sa se rumeneasca si pe cealalta parte.

Sursa articol: www.bonappetit.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena Halmaciu-Bancila, 30 ianuarie 2015

    reteta puteti sa o cautati pe google :) Eu am aici ingredientele gata pregatite, in cutii , si ce nu s-a mai specificat, siropul de artar e foarte scump , daca e cel original <3

  • Fara foto

    Viorica Apostol, 30 ianuarie 2015

    este pe acolo,cauta

  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 30 ianuarie 2015

    Eu le pregatesc cu Zacarina in loc de zahar,s-au indulcitor lichid,sint f- f bune

  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 30 ianuarie 2015

    http://www.culinar.ro/retete-upload/clatite-americane-cu-dulceata-de-agrise-800x600-24545.jpg

  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 30 ianuarie 2015

    Clatite americane cu dulceata de agrise Postat de culinar 1 2 3 4 5 (5/ 2)Clatite americane cu dulceata de agrise Timp de gătire 0 Minute Complexitate Redusă Tipăreşte reţeta Adaugă la cartea de bucate Ingrediente Pentru dulceata: 1 kg agrise 1 kg si 250 g zahar 1 lingurita sare de lamaie Pentru clatite: 450 g faina 2 pliculete praf de copt Un praf mic de sare 3 oua 6 linguri cu varf zahar tos 450 ml lapte 3 lingurite margarina sau unt Mod de preparare Pentru dulceata de agrise: Se va pregati un sirop clocotit din o jumatate litru apa si 1 kg zahar, in care se vor adauga un kg boabe de agris spalate si scurse bine. Cand siropul reincepe sa fiarba, vasul se ia de pe foc. Dupa 4-5 ore se pune din nou sa fiarba 5-6 minute si se ia de pe foc. Cand s-a racit bine, se adauga 250 g de zahar si se pune la fiert pentru ultima data. Cateva minute inainte ca dulceata sa fie gata se pune o lingurita de sare de lamaie. Dulceata se poate aromatiza cu cativa stropi de esenta de vanilie. Pentru clatite: Intr-un bol se pune laptele, zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si se mixeaza cu mixerul pana la omogenizare. Intr-un bol mai mic se amesteca faina cu praful de copt si se adauga acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Se mixeaza cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina. Se va lua din compozitia de clatite cate un polonic plin si se va turna in mijlocul tigaii incinse. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii. Se va lasa clatita la prajit, la foc mic, pe o parte pana se rumeneste. Clatitele se pot presara cu zahar pudra. Mod de servire Clatitele americane se vor servi langa dulceata de agrise. Retete clatite , Aluat de clatite

  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 30 ianuarie 2015

    RETETA DE CLATITE AMERICANE AM POSTAT-O EU MAI SUS ,DA SE POT PREPARA CU DIFERITE RETETE

  • Fara foto

    Aurelia Boncut, 30 ianuarie 2015

    Clatite americane delicioase Postat de mi_tinita 1 2 3 4 5 (5/ 2)Clatite americane delicioase Timp de gătire 30 Minute Complexitate Medie Tipăreşte reţeta Adaugă la cartea de bucate Ingrediente 1 1/2 cana faina 2 linguri zahar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1 cana lapte (s-ar putea sa ai nevoie de putin mai mult) 2 oua 1 plic de zahar vanilat ulei ptr prajit Mod de preparare Clatitele americane sunt delicioase. Pentru a prepara aceste clatite se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor iesi pufoase. Se pune din acest mix in tigaia incalzita cu lingura. Pentru copii le fac mai mici pentru adulti mai mari. Cand incep sa iasa gropite pe clatita, o intorci pe partea cealalta. Mod de servire Clatitele americane se sevesc calde, cu gem, sos, unt, miere, etc. Ingrediente 1 1/2 cana faina 2 linguri zahar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1 cana lapte (s-ar putea sa ai nevoie de putin mai mult) 2 oua 1 plic de zahar vanilat ulei ptr prajit Mod de preparare Clatitele americane sunt delicioase. Pentru a prepara aceste clatite se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor iesi pufoase. Se pune din acest mix in tigaia incalzita cu lingura. Pentru copii le fac mai mici pentru adulti mai mari. Cand incep sa iasa gropite pe clatita, o intorci pe partea cealalta.

  • Fara foto

    Elena Welter, 30 ianuarie 2015

    care sint incredientele ptr.aceste clatite, Nu am facut niciodata..

  • Fara foto

    Tanti Draghici, 28 ianuarie 2015

    unde e reteta? Nu am facut nici o data clatite americane