8 sfaturi pentru mese mai rapide si mai sanatoase

In timp ce pentru unele persoane gatitul este o activitate relaxanta si chiar terapeutica, pentru altii gatitul poate fi considerat o corvoada. In oricare dintre cazuri, este important sa stim sa ne organizam eficient, astfel incat sa gatim in cel mai scurt timp posibil si sa economisim bani. Iata 8 sfaturi care va vor face viata in bucatarie mult mai usoara:  

8 sfaturi pentru mese mai rapide si mai sanatoase

1. Pregatirea

In primul rand, este foarte important sa citim integral reteta pe care dorim sa o urmam inainte de a ne apuca de gatit; in acest fel, vedem toti pasii de pregatire, verificam daca avem toate ingredientele necesare si/sau echipamentul potrivit. La fel de important pentru a economisi timp in bucatarie este sa strangem si sa pregatim toate ingredientele dinainte de a ne apuca sa gatim.

2. Congelarea surplusului de mancare

Tavitele pentru gheata pot avea mai multe intrebuintari; puteti congela cu ajutorul lor diferite piureuri de fructe sau legume, verdeata si tot felul de sosuri, astfel incat sa le puteti folosi oricand aveti nevoie de ele si veti economisi timp important.

3. Planificarea

Unul dintre cele mai importante aspecte care tin de eficienta in bucatarie este multitaskingul sau planificarea. Daca trebuie sa fierbi legume, pune apa la fiert dinainte de incepi sa le tai; astfel, vei economisi timp. De asemenea, este indicat sa preincalzesti din timp cuptorul in cazul in care reteta prevede acest lucru. Atentia la detalii ne ajuta sa economisim timp!

4. Foloseste un cronometru

Fiecare dintre noi are o notiune diferita asupra timpului, iar acest lucru nu este benefic pentru mancarurile noastre. Cel mai indicat este sa ne uitam la ceas sau sa folosim un cronometru pentru a sti exact cat timp trebuie sa gatim mancarea.

5. Concentreaza-te pe cat mai putine preparate

Internetul este plin de retete apetisante, insa nu este recomandat sa pregatiti mai mult de doua sau trei retete pentru o masa, chiar mai putine pentru cei aflati la inceput in bucatarie. Atunci cand pregatim pentru prima data o reteta, avem nevoie de concentrare asupra pasilor de preparare pentru a fi siguri ca rezultatul este cel asteptat. De aceea, este mai complicat sa pregatim mai multe retete deodata (doar daca nu le-ati mai pregatit inainte).

6. Gatitul in cantitati mari

Gatitul in cantitati mari este o alta metoda eficienta de a economisi timp si energie. Puteti depozita surplusul de mancare in caserole pe care sa le introduceti in congelator si pe care le puteti savura mai tarziu.

7. Pastreaza ordinea

O bucatarie ordonata este foarte importanta daca doriti sa economisiti cat mai mult timp cand gatiti. Daca fiecare ustensila si aliment isi are propriul loc, va fi mult mai usor sa le gasiti atunci cand aveti nevoie de ele. Pastrati la indemana ingredientele cel mai des folosite, precum sarea, piperul sau uleiul.

8. Fa curat in timp ce gatesti

Nu astepta sa se stranga un munte de vase murdare in chiuveta, ci curata suprafata de lucru si ustensilele in timp ce gatesti. Ai folosit mixerul si nu mai ai nevoie de el? Curata-l corespunzator si pune-l inapoi la locul sau. In acest fel, vei pastra suprafata de lucru mereu curata si vei economisi mai mult timp. In plus, iti vei multumi mai tarziu cand nu va trebui sa ai de-a face cu stresul de a spala o multime de vase dupa o masa copioasa.

Sursa articol: www.yahoo.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise