Anthurium sau floarea flamingo. Cum s-o ingrijesti ca sa infloreasca tot timpul

Anthurium sau floarea flamingo este o alegere excelenta pentru cei care doresc sa aduca un strop de exotism si culoare in spatiul lor interior. Cu o ingrijire adecvata, aceasta planta poate inflori continuu, oferind un spectacol vizual deosebit si contribuind la purificarea aerului din locuinta.

Anthurium sau floarea flamingo. Cum s-o ingrijesti ca sa infloreasca tot timpul

Anthurium, planta cunoscuta si sub numele de floarea flamingo, face parte din familia Araceae. Originara din regiunile tropicale ale Americii Centrale si de Sud, aceasta planta este apreciata atat pentru frunzisul sau decorativ cat si pentru florile sale spectaculoase.

Denumire stiintifica: Anthurium
Familie: Araceae
Origine: America Centrala si de Sud
Tip: Planta perena
Inaltime: Varietate intre 30 cm si 1 m, in functie de specie

Caracteristici
Frunze: mari, lucioase, de forma ovala sau in forma de inima, cu margini netede.
Flori: bractee colorate (de obicei rosii, dar si roz, albe, galbene) si spadice (structura in forma de spic care contine florile mici).
Tulpina: de obicei, groasa si scurta, cu frunze dispuse alternativ.

Ingrijire
Lumina: prefera lumina indirecta puternica. Poate tolera si lumina medie, dar va inflori mai putin.
Udare: udare regulata, mentinand solul umed, dar nu imbibat. Permiteti solului sa se usuce usor intre udari.
Umiditate: prefera un mediu umed. Pulverizarea frunzelor sau folosirea unui umidificator poate ajuta.
Sol: sol bine drenat, bogat in materie organica. Un amestec pentru orhidee poate fi ideal.
Temperatura: intre 18-25°C. Nu tolereaza temperaturile sub 15°C.

Beneficii si utilizari
Decorativ: excelent pentru decorarea interioarelor datorita aspectului sau exotic.
Purificarea aerului: ajuta la purificarea aerului, eliminand toxinele comune din mediul interior.
Cadouri: este adesea folosita ca planta cadou datorita simbolismului sau de ospitalitate si fericire.

Inmultire
Divizarea tufei: metoda cea mai comuna. Se face prin separarea rizomilor.
Butasirea: prelevarea butasilor de tulpina cu radacini aeriene si plantarea acestora in sol umed.

Probleme comune
Frunze galbene: poate indica udare excesiva sau insuficienta, sau lipsa de nutrienti.
Marginile frunzelor maronii: de obicei, cauzate de umiditate scazuta.
Paianjeni rosii si afide: insecte daunatoare care pot afecta planta. Pulverizarea cu apa si sapun insecticid sau solutii speciale poate ajuta.

Curiozitati
Anthurium este una dintre cele mai durabile flori taiate, rezistand pana la 6 saptamani in vaza cu apa.
Este una dintre putinele plante care produce spadice (spadix) si bractee (spathe) colorate, oferind un contrast deosebit de atractiv.

Citeste si >>> Ingrijirea muscatelor - cum sa ai muscate sanatoase si inflorite tot sezonul

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise