Alexandre Polmard este singurul macelar care ofera carnea de vita Blonde Aquitaine, despre care se spune ca ar fi cea mai scumpa si rafinata din lume.
 
Aceasta se obtine printr-un proces denumit "hibernare". Familia Polmard a inventat acest proces in 1990, sufland peste carne aer rece cu o viteza de 120 de km pe ora, la -43 de grade Celsius. Prin "hibernare" carnea poate fi pastrata perioade lungi de vreme.

O astfel de friptura poate ajunge sa coste chiar si 3000 de euro. 
 
Business-ul familiei Polmard a fost infiintat in 1846, iar pana in prezent a trecut prin sase generatii.
 
Rasa de vite de la care provine cea mai scumpa carne din lume se numeste Blonde Aquitaine si se afla intr-o competitie (pe care multi spun ca ar fi castigat-o deja) cu mai cunoscutele rase Black Angus si Kobe.
 
In afara de procesul de "hibernare", carnea de la vitele Blonde Aquitaine este speciala datorita si conditiilor in care sunt crescute, unice in lume.

Animalele beneficeaza de extrem de mult spatiu, pasuni si paduri din apropierea micului oras Saint Mihiel, din Franta, prin care se pot plimba de buna voie si in care au amenajate adaposturi pentru zilele ploioase sau friguroase. 


 
Familia Polmard a investit 1 milion de euro numai in abatorul de la ferma. Insa, in ciuda pretului ridicat, la macelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomeratie. Clientii fac rezervari cu luni inainte, pentru a putea cumpara cea mai scumpa carne din lume.
 
Carnea de la vitele Blonde Aquitaine poate fi maturata chiar si timp de 15 ani, iar pretul creste in functie de vechime, intocmai ca la vinurile de lux.

Sursa foto si articol: edition.cnn.com
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto