Care este si cat costa cea mai scumpa carne din Europa

Alexandre Polmard este singurul macelar care ofera carnea de vita Blonde Aquitaine, despre care se spune ca ar fi cea mai scumpa si rafinata din lume.   Aceasta se obtine printr-un proces denumit "hibernare". Familia Polmard a inventat acest proces in 1990, sufland peste carne aer rece cu o viteza de 120 de km pe ora, la -43 de grade Celsius. Prin "hibernare" carnea poate fi pastrata perioade lungi de vreme. O astfel de friptura poate ajunge sa coste chiar si 3000 de euro.   

Care este si cat costa cea mai scumpa carne din Europa

Business-ul familiei Polmard a fost infiintat in 1846, iar pana in prezent a trecut prin sase generatii.
Rasa de vite de la care provine cea mai scumpa carne din lume se numeste Blonde Aquitaine si se afla intr-o competitie (pe care multi spun ca ar fi castigat-o deja) cu mai cunoscutele rase Black Angus si Kobe.
In afara de procesul de "hibernare", carnea de la vitele Blonde Aquitaine este speciala datorita si conditiilor in care sunt crescute, unice in lume.

Animalele beneficeaza de extrem de mult spatiu, pasuni si paduri din apropierea micului oras Saint Mihiel, din Franta, prin care se pot plimba de buna voie si in care au amenajate adaposturi pentru zilele ploioase sau friguroase.

Familia Polmard a investit 1 milion de euro numai in abatorul de la ferma. Insa, in ciuda pretului ridicat, la macelaria Polmard din centrul Parisului este mai tot timpul aglomeratie. Clientii fac rezervari cu luni inainte, pentru a putea cumpara cea mai scumpa carne din lume.
Carnea de la vitele Blonde Aquitaine poate fi maturata chiar si timp de 15 ani, iar pretul creste in functie de vechime, intocmai ca la vinurile de lux.

Sursa foto si articol: edition.cnn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...

Salata greceasca
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise