Se tot spune despre sarea de Himalaya ca ar fi o alternativa sanatoasa la sarea de masa. Insa, ce o face atat de speciala? In primul rand, sarea de Himalaya este cea mai curata din lume, deoarece paturile de sare de mare care s-au cristalizat acolo in urma cu 200 de milioane de ani au fost acoperite cu lava si, apoi, cu straturi de gheata si zapada, fiind astfel protejata de orice sursa de poluare moderna. Pe langa puritate, sare de Himalaya mai are si extrem de multe minerale. De fapt, cei care au studiat-o spun ca ar avea acelasi amestec de minerale care se regaseste si in corpul uman.
Culoarea roz este data de concentratia mare de fier. De aceea, sarea de Himalaya este recomandata persoanelor care sufera de anemie.
De asemenea, aportul de sodiu este mai scazut fata de sarea obisnuita.
Un alt aspect care face aceasta sare cu adevarat speciala este ca mineralele care se regasesc in aceasta sunt in forma coloidala, suficient de mici pentru ca celulele noastre sa le poata absorbi cu usurinta.
Totodata, sarea de masa nu contine alte minerale, in afara de sodiu si clorurii, iar iodul adaugat este de cele mai multe ori de natura sintetica.
Agenti antiaglomeranti (care nu permit sarii sa se aglomereze in bulgari) previn dizolvarea in apa, ceea ce inseamna ca aceasta se poate acumula in organe, cauzand probleme de sanatate (pietre la rinichi, la bila etc.).
- Stabilizeaza pH-ul din celule;
Sursa articol: authentichimalayansalt.com, globalhealingcenter.com
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii