Fripturile bune pot fi facute si la tigaie, pe aragaz. Insa, trebuie neaparat sa tii cont de cateva reguli pentru a evita greselile ce pot transforma friptura intr-un dezastru. 

Iata cele mai raspandite 5 greseli atunci cand carnea este gatita la tigaie, pe aragaz:
 
1. Nu ai sufiecienta rabdare si pui carnea prea repede in tigaie
 
Daca tigaia nu e suficient de bine incinsa, carnea se va lipi. Nu degeaba bucatarii profesionisti prepara carnea pe plite foarte incinse.

Iata cum trebuie sa procedezi: pune putin ulei in tigaie si pune carnea abia cand incepe sa sfaraie bine.
 
2. Intorci carnea prea repede
 
Si aici trebuie sa ai rabdare. Pentru a obtine o crusta gustoasa, trebuie sa lasi carnea sa stea suficient timp la o temperatura constanta.

Se recomanda sa intorci carnea o singura data, atunci cand prinde o crusta aurie si se desprinde usor de tigaie.
 
3. Nu lasi carnea sa se gateasca
 
Exista unii bucatari care nu au stare si apasa carnea cu paleta, o intorc pe toate partile, mai au un pic si o si arunca in aer ca pe o clatita. Este complet inutil.

Pentru a se gati uniform, carnea trebuie sa stea linistita in tigaie. Sfatul bucatarilor profesionisti este sa intorci o singura data carnea si sa-i dai timp sa se patrunda.

4. Temperatura de gatire e prea mica
 
Carnea nu se gateste in tigaie la temperaturi mici. Nu mai face aceasta greseala! Focul trebuie dat la maxim, pentru a incinge cat mai tare tgaia. Este singura metoda prin care poti obtine o friptura suculenta.
 
5. Nu lasi friptura sa se odihneasca 
 
Ca sa te bucuri de o friptura perfecta, este foarte important sa o lasi sa se odihneasca pe o farfurie timp de 10 minute dupa ce ai luat-o din tigaie.

In acest timp, sucurile naturale se elibereaza uniform in toata friptura. De asemenea, abia dupa aceste 10 minute este indicat sa tai friptura. 

Sursa foto: recipegirl.com
S
ursa articol: thekitchn.com

  • 0 comentarii
  • Fara foto