Fripturile bune pot fi facute si la tigaie, pe aragaz. Insa, trebuie neaparat sa tii cont de cateva reguli pentru a evita greselile ce pot transforma friptura intr-un dezastru. Iata cele mai raspandite 5 greseli atunci cand carnea este gatita la tigaie, pe aragaz:
Iata cum trebuie sa procedezi: pune putin ulei in tigaie si pune carnea abia cand incepe sa sfaraie bine.
Se recomanda sa intorci carnea o singura data, atunci cand prinde o crusta aurie si se desprinde usor de tigaie.
Pentru a se gati uniform, carnea trebuie sa stea linistita in tigaie. Sfatul bucatarilor profesionisti este sa intorci o singura data carnea si sa-i dai timp sa se patrunda.
4. Temperatura de gatire e prea mica
In acest timp, sucurile naturale se elibereaza uniform in toata friptura. De asemenea, abia dupa aceste 10 minute este indicat sa tai friptura.
Sursa foto: recipegirl.com
Sursa articol: thekitchn.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii