In cazul in care carnea de pe piata romaneasca vi se pare scumpa, aflati ca cele mai scumpe carnuri din lume nu se vand in Romania si, probabil, de foarte multe nici nu ati auzit.

Unele va pot omori, altele par rupte din filme SF si toate au preturi care v-ar face gaura in buget. 

Asadar, iata care sunt cele mai scumpe carnuri din lume: 
 
1. Fugu - 135 de dolari / 450 de grame
 
Aproximativ 20 din 40 de oameni care consuma carnea acestui peste mor in fiecare an. Bucatarii care prepara carnea de Fugu urmeaza cursuri speciale si trebuie sa fie foarte atenti sa indeparteze bucatile care contin neurotoxinele extrem de periculoase si, in acelasi timp, sa nu contamineze bucatile ce vor fi servite. 

Asadar, nu doar ca pretul in dolari este foarte mare, dar la final puteti plati chiar pretul suprem.2. Ōtoro Sushi 24 de dolari bucata
 
Acest tip de sushi este facut din ton albastru, iar carnea folosita provine zona mai grasa a tonului. Aroma este foarte intensa si este si cea care justifica pretul.3. Jamon Iberico - 140 de dolari pentru 450 de grame.
 
Carnea din care este facuta aceasta sunca provine de la o specie de porc care este crescut in zona de sud a peninsulei Iberice. Inainte de a fi sacrificati, porcii sunt lasati in libertate si pusi pe o dieta bazata pe cereale si ghinda. In timp ce dieta pe cereale va acorda carnii un gust asemanator cu prosciutto, ghinda este responsabila pentru aroma de nuca, cea care si face ca aceasta sunca sa fie atat de renumita.4. Carnea de vita Kobe Wagyu - 300 de dolari pentru 450 de grame
 
Carnea de vita Wagyu este renumita pentru felul uniform in care este distribuita grasimea in muschi, obtinandu-se astfel unele dintre cele mai fragede si gustoase fripturi din lume... de fapt, cele mai gustoase si fragede.

Este originara din Japonia, iar in alte parti ale lumii se exporta in cantitati foarte mici. 
 


5. Ayam Cemani - 2.500 de dolari pe animal
 
Ayam Cemani este o specie de pui complet negru. Si, cand spunem complet, ne referim la tot, de la pene si carne, pana la oase si organe. Se gaseste in Indonezia si este renumit pentru faptul ca ar avea proprietati miraculoase, tamaduitoare. Insa, acestea nu au fost dovedite stiintific, ramanand in stadiul de superstitii. 

Pretul exorbitant se datoreaza faptului ca, in afara de Indonezia, aceasta specie de pui este foarte rara. 
 Sursa foto si articol: foodbeast.com 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii