Iata ingredientele pentru 4 portii bune, de-o sa-ti vina sa mai faci: 1 kg de cartofi mici, sare, piper alb proaspat rasnit, nucsoara proaspat rasa, 1 catel de usturoi, 40 g unt topit, 100 g cascaval Delaco, 2 oua, 375 ml smantana , 40 g unt maruntit. In plus: 1 lingurita de arpagic taiat felii.
Cum se prepara: speli cartofii, ii cureti de coaja si ii tai in rondele subtiri. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara atat cat trebuie. Tai catelul de usturoi in 2 si freci o forma de copt cu partea moale. Ungi forma de copt cu untul topit. Asezi in forma feliile de cartofi, una langa cealalta, si presari cascaval. Amesteci cascavalul ramas cu ouale si smantana si torni totul peste cartofi. Pui deasupra untul maruntit. Bagi in cuptorul preincalzit la 200ºC si ii coci aproximativ 30 min. Cand scoti “bunatatea” de la cuptor, presari peste ea rondele de arpagic. O sa-ti auzi doar vorbe de lauda dupa masa asta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii