Iata ingredientele pentru 4 portii bune, de-o sa-ti vina sa mai faci: 1 kg de cartofi mici, sare, piper alb proaspat rasnit, nucsoara proaspat rasa, 1 catel de usturoi, 40 g unt topit, 100 g cascaval Delaco, 2 oua, 375 ml smantana , 40 g unt maruntit. In plus: 1 lingurita de arpagic taiat felii.
Cum se prepara: speli cartofii, ii cureti de coaja si ii tai in rondele subtiri. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara atat cat trebuie. Tai catelul de usturoi in 2 si freci o forma de copt cu partea moale. Ungi forma de copt cu untul topit. Asezi in forma feliile de cartofi, una langa cealalta, si presari cascaval. Amesteci cascavalul ramas cu ouale si smantana si torni totul peste cartofi. Pui deasupra untul maruntit. Bagi in cuptorul preincalzit la 200ºC si ii coci aproximativ 30 min. Cand scoti “bunatatea” de la cuptor, presari peste ea rondele de arpagic. O sa-ti auzi doar vorbe de lauda dupa masa asta.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii