Sticlele de vin pot sa fie pastrate zeci de ani, crescandu-le astfel valoarea. Insa, odata deschise, continutul acestora se poate altera in doar cateva zile. Este o problema pentru toti iubitorii de vinuri. Dupa ce ai deschis o sticla de vin bun, scump, si savurezi un pahar, ti-ai dori sa pastrezi restul pentru o alta zi / saptamana. Insa, aproape intotdeauna, al doilea pahar are un gust acru si neplacut.
Este, daca vrei, aceeasi reactie chimica care face ca un mar taiat pe jumatate sa se inegreasca. La vinuri, indiferent de culoare, efectul este de acrire, de transformare in otet.
Pentru a nu risipi vinul, o solutie ar fi sa bei intreaga sticla in aceeasi seara. Dar este posibil foarte posibil ca urmatoarea zi sa nu mai fie atat de placuta si sa nu-ti mai doresti sa repeti figura.
Pentru cele mai bune rezultate, dupa ce videzi o sticla de vin, aceasta trebuie pastrata intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Pentru vidarea sticlelor de vin pot fi folosite aparatele Food Saver si dopurile de vidare.
Sursa foto: inlander.com
Sursa articol: foodsaver.com
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii