Sticlele de vin pot sa fie pastrate zeci de ani, crescandu-le astfel valoarea. Insa, odata deschise, continutul acestora se poate altera in doar cateva zile. Este o problema pentru toti iubitorii de vinuri. Dupa ce ai deschis o sticla de vin bun, scump, si savurezi un pahar, ti-ai dori sa pastrezi restul pentru o alta zi / saptamana. Insa, aproape intotdeauna, al doilea pahar are un gust acru si neplacut.
Este, daca vrei, aceeasi reactie chimica care face ca un mar taiat pe jumatate sa se inegreasca. La vinuri, indiferent de culoare, efectul este de acrire, de transformare in otet.
Pentru a nu risipi vinul, o solutie ar fi sa bei intreaga sticla in aceeasi seara. Dar este posibil foarte posibil ca urmatoarea zi sa nu mai fie atat de placuta si sa nu-ti mai doresti sa repeti figura.
Pentru cele mai bune rezultate, dupa ce videzi o sticla de vin, aceasta trebuie pastrata intr-un loc racoros si ferit de lumina.
Pentru vidarea sticlelor de vin pot fi folosite aparatele Food Saver si dopurile de vidare.
Sursa foto: inlander.com
Sursa articol: foodsaver.com

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii