Cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata cat mai mult timp

Dintotdeauna, oamenii au incercat tot felul de metode de a conserva carnea, astfel incat aceasta sa reziste cat mai mult trecerii timpului. Astfel sa ajuns la uscarea acesteia, afumarea, conservarea in untura sau congelarea, pentru a enumera doar cateva. Insa, in zilele noastre, cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata pentru o perioada cat mai mare este vidarea.   

Cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata cat mai mult timp

Pana acum, cand cumparati carne in cantitati mai mari, o puneati in pungi si o depozitati in congelator.

Insa, chiar si la temperaturile foarte mici din congelator se poate intampla ca bucatile de carne sa se altereze prin oxidare.

Specialistii in domeniul conservarii carnii spun ca cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata este vidarea si abia apoi congelarea. Datorita faptului ca prin vidare tot aerul din pungi este scos, impreuna cu bacteriile si microbii care pot duce la alterare, carnea poate fi depozitata in congelator pentru perioade mult mai lungi.

Pentru a elimina si mai bine bacteriile, este recomandat ca inainte de vidare carnea sa fie lasata timp de 4 ore in congelator. Astfel, carnea va avea si un gust mai bun atunci cand va fi decongelata, pentru ca-si va pastra in interior toate sucurile.

Carnea depozitata astfel, prin vidare si inghetare, poate fi pastrata in congelator timp de 3-4 luni, de 5 ori mai mult ca bucatile de carne depozitate in congelator fara vidare.

Sursa foto: viralglobalnews.com

Sursa articol: foodsaver.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise