Dintotdeauna, oamenii au incercat tot felul de metode de a conserva carnea, astfel incat aceasta sa reziste cat mai mult trecerii timpului. Astfel sa ajuns la uscarea acesteia, afumarea, conservarea in untura sau congelarea, pentru a enumera doar cateva. Insa, in zilele noastre, cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata pentru o perioada cat mai mare este vidarea.
Specialistii in domeniul conservarii carnii spun ca cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata este vidarea si abia apoi congelarea. Datorita faptului ca prin vidare tot aerul din pungi este scos, impreuna cu bacteriile si microbii care pot duce la alterare, carnea poate fi depozitata in congelator pentru perioade mult mai lungi.
Pentru a elimina si mai bine bacteriile, este recomandat ca inainte de vidare carnea sa fie lasata timp de 4 ore in congelator. Astfel, carnea va avea si un gust mai bun atunci cand va fi decongelata, pentru ca-si va pastra in interior toate sucurile.
Sursa foto: viralglobalnews.com
Sursa articol: foodsaver.com
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii