Dintotdeauna, oamenii au incercat tot felul de metode de a conserva carnea, astfel incat aceasta sa reziste cat mai mult trecerii timpului.

Astfel sa ajuns la uscarea acesteia, afumarea, conservarea in untura sau congelarea, pentru a enumera doar cateva.

Insa, in zilele noastre, cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata pentru o perioada cat mai mare este vidarea. 
 
Pana acum, cand cumparati carne in cantitati mai mari, o puneati in pungi si o depozitati in congelator. 
 
Insa, chiar si la temperaturile foarte mici din congelator se poate intampla ca bucatile de carne sa se altereze prin oxidare.

Specialistii in domeniul conservarii carnii spun ca cea mai buna metoda de a pastra carnea proaspata este vidarea si abia apoi congelarea. Datorita faptului ca prin vidare tot aerul din pungi este scos, impreuna cu bacteriile si microbii care pot duce la alterare, carnea poate fi depozitata in congelator pentru perioade mult mai lungi. 

Pentru a elimina si mai bine bacteriile, este recomandat ca inainte de vidare carnea sa fie lasata timp de 4 ore in congelator. Astfel, carnea va avea si un gust mai bun atunci cand va fi decongelata, pentru ca-si va pastra in interior toate sucurile. 
 
Carnea depozitata astfel, prin vidare si inghetare, poate fi pastrata in congelator timp de 3-4 luni, de 5 ori mai mult ca bucatile de carne depozitate in congelator fara vidare. 

Sursa foto: viralglobalnews.com
Sursa articol: foodsaver.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto