Sunt versatili si deliciosi. Ne plac cartofii copti, cartofii taranesti si chiar si cei gratinati. Minunate sunt si omletele cu cartofi, iar placintele cu cartofi se numara printre preferatele noastre. Sunt hranitori si in acelasi timp ieftini si de aceea au devenit unele dintre cele mai populare alimente din lume.

Si pentru ca nu ne-am imagina lumea fara minunatii cartofi, ne-am apucat sa invatam mai multe despre ei. Astfel, am descoperit cea mai buna modalitate de a-i depozita pentru a ramane proaspeti si buni de mancat mai mult timp. Iata cum se pastreaza cartofii corect.
 
Ati facut cumparaturile si ati luat si cateva kilograme de cartofi? Nu-i spalati si nu ii puneti la frigider! Daca vi se pare ca sunt umezi, stergeti-i cu prosoape de hartie. Cartofii se depoziteaza cel mai bine in pungi de hartie cerata, inchise la culoare. Ideal este ca pungile cu cartofi sa fie depozitate intr-o zona intunecata a casei voastre, departe de aragaz, la o temperatura de aproximativ 10-12 grade Celsius. 
 
Daca nu dispuneti de un beci, puteti aseza cartofii intr-o debara ceva mai racoroasa. Astfel, ei se vor pastra mai bine si nu vor mai incolti rapid. Cartofii maturi sau vechi, cum le mai spunem noi, se pastreaza mai bine decat cei noi datorita cojii mai groase.
 
Voi ce alte trucuri de depozitare a alimentelor mai cunoasteti? Impartasiti-le cu noi!
 
O multime de retete gustoase cu cartofi gasiti aici.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mariana Duta, 05 august 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Tomescu Marian, 04 august 2014

    Se dau cu niste prafuri de conservare, nu stiu cum se cheama

  • Fara foto

    Chiba Nicolae Florin, 24 iunie 2014

    Pai daca nu li se merita normal ...

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 24 iunie 2014

    idei si comentari

  • Fara foto

    Ion Pop, 24 iunie 2014

    SFAT: cumpăraţi cantitatea necesară consumului de maximum 2 zile !

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 24 iunie 2014

    N-ai beci ,n-ai debara ,ai numai doua balcoale (in situatia mea ) cumperi cate 2-3 kg ,cat sa-ti ajunga si sa ai "pe ce pune mana "

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 24 iunie 2014

    Da ,stiam ! Multumesc !

  • Fara foto

    29 martie 2014

    Daca ati cumparat mai multi cartofi punetii intr-o cutie de carton undeva la rece. Faceti un orificiu la baza cutiei si scoateti cartofii pe acolo. Cei ramasi se vor rostogoli si nu vor mai incolti asa de repede.

  • Fara foto

    Victoria Balint, 28 martie 2014

    IOANA EU M-AM REFERIT --LA PRAJITURILE --VECHI --DE O SAPTAMINA FACUTE --NU CELE PROASPETE --DAR INCEARCA !

  • Fara foto

    Ioana Marinas, 28 martie 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Victoria Balint, 28 martie 2014

    ROSIILE --NU SE TIN IN FRIGIDER --SE ACRESC ; AVOCADO --NU SE TINE IN FRIGIDER ;

  • Fara foto

    Victoria Balint, 28 martie 2014

    Daca ai frusecuri, tari si nu poti sa le maninci --pune un mar taiat in patru si aseaza-l in mijlocul lor -- acopera-le cu un prosop si a 2 a zi vor fi proaspete !

  • Fara foto

    Victoria Balint, 28 martie 2014

    Daca ai frusecuri, tari si nu poti sa le maninci --pune un mar taiat in patru si aseazal in mijlocul lor -- acopera-le cu un prosop si a 2 a zi vor fi proaspete !

  • Fara foto

    Urda Factory, 28 martie 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Urda Factory, 28 martie 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Urda Factory, 28 martie 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Cupsa Cristina, 28 martie 2014

    Si la piata toti spun ca ei ii cultiva, dar ii cumpara de la engros si ii vand la piata! Si de multe ori, taranii stropesc intr-o veselie cu chimicale, fara sa aiba o limita, cunostinte in domeniu sau constiinta! Asa ca.. pe cine sa incurajezi?

  • Fara foto

    28 martie 2014

    Niciun taran nu mai vinde cartofii din gradina lui , noi avem noroc de vecinii nostri de la Tg Secuiesc ... toata lumea comercializeaza doar cartofi import :(

  • Fara foto

    27 martie 2014

    pate daca cumpar 1 kg de cartofi sa pot sa-i pun in pungi cerate ,dar daca cumpar 5kg ,umplu balconul de pungi

  • Fara foto

    Mihai Moldovan, 26 martie 2014

    f.b

  • Fara foto

    Eugenia Christian, 26 martie 2014

    Lamaile se pastreaza proaspete intr-un borcan si deasrupa se pune un vas de lut { strachina } plin cu apa

  • Fara foto

    Hristea Maria, 26 martie 2014

    NU MI DAU SEAMA , CUM SE PASTREAZA CARTOFI LA DEPOZIT MULTUNESC PT SFAT