Cea mai usoara metoda pentru a decongela carnea

Cum decongelezi carnea? O scoti din congelator si o lasi in frigider peste noapte? Exista o metoda mult mai buna si mai eficienta.  Omul de stiinta Susan Eksted a afirmat ca cei mai multi oameni fac o mare greseala atunci cand pun carnea la decongelat. Aceasta spune ca alimentele lasate in frigider, peste noapte, pentru a se decongela, e o metoda gresita.  

Cea mai usoara metoda pentru a decongela carnea

Se pare ca cea mai buna metoda de decongelare a carnii este aceea de o pune in apa rece. Prin aceasta metoda, carnea congelata se va dezgheta intr-o ora.

De asemenea, in acest fel, carnea se va pastra frageda, caci apa conduce caldura mai bine decat aerul.

"Bucatarii profesionisti stiu asta de foarte mult timp, insa nu vor sa divulge acest secret si astfel omul de rand nu este bine informat, lasand carnea la dezghetat peste noapte, pentru a o avea pregatita a doua zi", spune Dr. Susan.
O alta metoda si mai gresita de a dezgheta cranea congelata este cuptorul cu microunde.

Prin acest proces, calitatea produsului este afectata si, in acelasi timp, carnea incepe sa se gateasca, din cauza actiunii microundelor. Tineti cont ca niciun bucatar profesionist nu foloseste cuptorul cu microunde pentru decongelarea carnii.

Sursa articol: yourstylishlife.com

Sursa foto: rodalesorganiclife.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise