Abia ai descoperit ca ai o pasiune pentru “bucatarit” si nu stii cum sa faci ca mancarea pe care o gatesti sa fie si mai gustoasa? Vrei sa-i impresionezi pe cei dragi cu preparatele tale? Iata cateva sfaturi pe care sa le urmezi pentru a-ti imbunatati stilul de gatit!
 
Citeste reteta!
 
Nu te grabi, citeste reteta de doua-trei ori si asigura-te ca ai inteles toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Stabileste cantitatile pe care le vei folosi si pregateste-le pe masa. Acum te poti apuca de gatit!
 
Scrie totul pe o foaie!
 
Ai citit reteta, insa trebuie sa modifici cantitatile in functie de numarul de portii pe care le prepari? Foarte bine! Ia o foaie si scrie pe ea cantitatile exacte. Nu uita sa-ti notezi si un rezumat al retetei pentru a te asigura ca nu uiti nicio etapa. E foarte important!
 
Foloseste verdeturi proaspete!
 
Condimentele uscate nu au o aroma la fel de intensa ca cele proaspete. Achizitioneaza o jardiniera si planteaza-ti (fie ca stai la casa sau la bloc) cateva fire de busuioc, cimbru, patrunjel si orice alte verdeturi iti mai sunt pe plac. Mancarurile tale vor fi de acum mult mai aromate!
 
Nu-ti fie teama de sare!
 
“Ca sarea in bucate” este o vorba celebra, de care toti ar trebui sa tinem cont! Chiar daca stim ca excesul de sare dauneaza, asta nu inseamna ca trebuie sa o evitam cu totul! Foloseste sare in fiecare mancare pe care o prepari pentru ca aceasta sa fie cu adevarat savuroasa!
 
Foloseste ingrediente proaspete, de calitate!
 
Da fuga in pietele din zona ta si afla de unde poti cumpara cele mai naturale ingrediente! Achizitioneaza lapte proaspat, legume culese direct din gradinile taranilor, branza facuta in casa si peste proaspat din galantar. Preparatele tale se vor imbunatati considerabil! Dupa ce ai aflat care sunt cele mai bune locuri din care poti cumpara aceste ingrediente, intreaba-i pe comercianti cand aduc marfa proaspata, noteaza-ti undeva si intoarce-te in acelasi loc in ziua cu pricina.
 
Foloseste unt!
 
Untul, spre deosebire de nociva margarina, este un ingredient de baza in foarte multe dintre preparate. El da un plus de aroma si de finete mancarurilor. Nu uita sa-l folosesti in mancaruri doar pe cel fara sare!
 
Prepara un sos!
 
Se spune ca un sos bun face cu adevarat diferenta intre un bucatar si un maestru al artei gatitului. Cauta retete de sosuri pentru legume si pentru carne si incearca-le pe rand. Sigur nu-ti va parea rau!
 
Gusta intotdeauna din mancare!
 
Pe parcurs ce pregatesti un fel de mancare, gusta din el! Daca este nevoie, chiar si o data la 5 minute! E foarte important sa incerci preparatul cat poti de des pentru a-ti da seama cum s-a schimbat gustul lui si ce poti face pentru a-l imbunatati. Mult succes!

sursa

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Maria Borcea, 18 iulie 2014

    Unde mai gasim taranii care cultiva legume in propria gradina? Poate pe marginea soselelor, pentru ca in piete nu mai au loc de ”comerciantii” de pe tarabe.

  • Fara foto

    Dorina Arhip, 18 iulie 2014

    Secretul gustului contine monoglutamat de sodiu, E 621, extrem de daunator sanatatii. dati cautare pe google, cititi si nu-l veti mai utiliza niciodata, mai ales pentru copii

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 17 iulie 2014

    educatie in bucatarie.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 17 iulie 2014

    Eu aproape ca sare nu folosesc de loc . Folosesc Secretul gustului (pasare sau legume ) , Cu aceast "secret " ,mancarurile mele sunt savurate de copiii mei .Pofta buna .

  • Fara foto

    vlase mariana, 18 septembrie 2013

    foarte interesant!

  • Fara foto

    Ritiu Maria, 02 septembrie 2013

    Sfaturi utile de care este bine sa tinem seama. Stim fiecare ce importanta este o mancare gustoasa si daca tot trebuie sa gatim, atunci sa facem acest lucru, in cunostinta de cauza.

  • Fara foto

    kok miori, 31 august 2013

    Sfaturi utile si bune de folosit in orice imprejurare.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 august 2013

    sfaturi utile..

  • Fara foto

    Corneliu Zota, 29 august 2013

    Am sa tin cont de aceste sfaturi pentru noua mea pasiune...gatitul!

  • Fara foto

    Ionica Braileanu, 27 august 2013

    sunt sfaturi foarte bune chiar si pentru bucatari mai experimentati.