Cele mai bune modalitati de a-ti imbunatati stilul de gatit

Abia ai descoperit ca ai o pasiune pentru “bucatarit” si nu stii cum sa faci ca mancarea pe care o gatesti sa fie si mai gustoasa? Vrei sa-i impresionezi pe cei dragi cu preparatele tale? Iata cateva sfaturi pe care sa le urmezi pentru a-ti imbunatati stilul de gatit!  

Cele mai bune modalitati de a-ti imbunatati stilul de gatit

Citeste reteta!
Nu te grabi, citeste reteta de doua-trei ori si asigura-te ca ai inteles toti pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Stabileste cantitatile pe care le vei folosi si pregateste-le pe masa. Acum te poti apuca de gatit!
Scrie totul pe o foaie!
Ai citit reteta, insa trebuie sa modifici cantitatile in functie de numarul de portii pe care le prepari? Foarte bine! Ia o foaie si scrie pe ea cantitatile exacte. Nu uita sa-ti notezi si un rezumat al retetei pentru a te asigura ca nu uiti nicio etapa. E foarte important!
Foloseste verdeturi proaspete!
Condimentele uscate nu au o aroma la fel de intensa ca cele proaspete. Achizitioneaza o jardiniera si planteaza-ti (fie ca stai la casa sau la bloc) cateva fire de busuioc, cimbru, patrunjel si orice alte verdeturi iti mai sunt pe plac. Mancarurile tale vor fi de acum mult mai aromate!
Nu-ti fie teama de sare!
“Ca sarea in bucate” este o vorba celebra, de care toti ar trebui sa tinem cont! Chiar daca stim ca excesul de sare dauneaza, asta nu inseamna ca trebuie sa o evitam cu totul! Foloseste sare in fiecare mancare pe care o prepari pentru ca aceasta sa fie cu adevarat savuroasa!
Foloseste ingrediente proaspete, de calitate!
Da fuga in pietele din zona ta si afla de unde poti cumpara cele mai naturale ingrediente! Achizitioneaza lapte proaspat, legume culese direct din gradinile taranilor, branza facuta in casa si peste proaspat din galantar. Preparatele tale se vor imbunatati considerabil! Dupa ce ai aflat care sunt cele mai bune locuri din care poti cumpara aceste ingrediente, intreaba-i pe comercianti cand aduc marfa proaspata, noteaza-ti undeva si intoarce-te in acelasi loc in ziua cu pricina.
Foloseste unt!
Untul, spre deosebire de nociva margarina, este un ingredient de baza in foarte multe dintre preparate. El da un plus de aroma si de finete mancarurilor. Nu uita sa-l folosesti in mancaruri doar pe cel fara sare!
Prepara un sos!
Se spune ca un sos bun face cu adevarat diferenta intre un bucatar si un maestru al artei gatitului. Cauta retete de sosuri pentru legume si pentru carne si incearca-le pe rand. Sigur nu-ti va parea rau!
Gusta intotdeauna din mancare!
Pe parcurs ce pregatesti un fel de mancare, gusta din el! Daca este nevoie, chiar si o data la 5 minute! E foarte important sa incerci preparatul cat poti de des pentru a-ti da seama cum s-a schimbat gustul lui si ce poti face pentru a-l imbunatati. Mult succes!

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si...

Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa
Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa

Salata de spanac cu oua si rosii este o alegere sanatoasa si delicioasa pentru orice masa. Iata o rețeta simpla pentru a...

Salata de spanac cu oua si rosii. O alegere sanatoasa pentru orice masa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise