O ceasca de cafea calda este alegerea perfecta pentru zilele friguroase de iarna, dar cand afara sunt 35 de grade, cafeaua nu doar ca nu mai pare atat de apetisanta, dar nici macar nu este recomandata. In orice caz, exista cateva bauturi racoritoare pe baza de cafea care fac orice zi caniculara sa para mai placuta. Toate provin din zona mediteraneana si sunt rude ale frappé-ului grecesc, inventat din greseala in urma cu 58 de ani in Salonic. Le aveti prezentate mai jos pe toate:
Frappe – cel mai popular tip de cafea din Grecia
Frappe-ul a fost descoperit in 1957 de Dimitrios Vakondios la Targul International din Salonic, cand acesta n-a gasit apa calda pentru cafeaua sa si a incercat s-o prepare intr-un shaker cu apa rece ca gheata.
Luigi Bezzera este inventatorul espressorului si este un nume extrem de respectat de toti cei pasionati de cafea. Daca bautura obtinuta de Luigi in urma cu 114 ani era extrem de fierbinte si de concentrata, italienii din sud au simtit nevoia s-o mai imbalnzeasca un pic si s-o adapteze nevoilor lor si climei din regiune.
Astfel a aparut Espresso Freddo, care se serveste intr-un pahar mediu ca marime, cu multa gheata (preferabil zbrobita) si fara zahar, pentru a va bucura cum trebuie de aroma cafelei. Se poate adauga si un pic de zahar, daca vi se pare prea tare.
Versiunea de vara a acestei bauturi, care este si cel mai mare rival al frappe-ului, este un cappuccino amestecat cu gheata zdrobita si spuma de lapte, ce se aseaza deasupra cafelei.
Cafeaua greceasca rece este exact ce spune denumirea. Grecii isi pregatesc cafeaua la ibric inainte de culcare, apoi o lasa la frigider peste noapte. Dimineata o strecoara si o toarna intr-un pahar plin cu gheata.
De obicei, variantele pe care le gasiti acum servite in cafenele sau in barurile de pe plaja sunt facute dintr-un praf instant.
Insa, varianta originala si pe care o recomandam, este facuta dintr-o doza de cafea, lapte, zahar si ciocolata. Toate aceste ingrediente se amesteca bine intr-un blender cu multa gheata, iar rezultatul este un fel de milkshake.
Prepararea este destul de simpla: se ia un shot de espresso, se toarna intr-un pahar inalt, apoi se adauga 1 sau 2 linguri de inghetata de vanilie. Lasati cafeaua fierbinte sa topeasca inghetata si amestecati.
Rezultatul este exceptional, delicios, racoritor, perfect pentru zilele de vara.
Caffe Frappe cu crema de Whiskey
Cocktail cu espresso si inghetata “Afogato"
Cappuccino Freddo French Vanilla
Cocktail cu Cafea si Lichior de Portocale
Vedeti si alte idei de cocktailuri din cafea pe care o sa vi le doriti instant
Surse foto: bostonglobe.com, bruno.gr
Surse articol: bucataras.ro, reteteculinare.ro, restograf.ro, wikipedia, grreporter.info
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii