Cele mai faimoase sosuri de paste - Amatriciana

Amatriciana este un sos italian faimos pentru paste preparat din rosii proaspete, bacon si parmezan ras. Sosul a devenit foarte faimos spre sfarsitul secolului XIX in Italia si, desi reteta originala a provenit de la familiile emigrante din Amatrice, a fost considerata o reteta clasica romana. In Italia centrala sosul se prepara fara rosii, dar varianta cu rosii e cea mai cunoscuta in restul tarii.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Amatriciana

De obicei, pentru sosul amatriciana se folosesc spaghetti, dar, dupa ce reteta a devenit populara in Roma, a ajuns sa fie folosita mai des cu paste bucatini (un fel de macaroane).

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

500 gr spaghete sau bucatini (dupa gust)

1 ceapa

1 catel de usturoi

500 gr rosii in cutie

150 gr bacon mai putin afumat

1 ardei iute uscat

1 foaie de dafin

jumatate lingurita oregano

parmezan ras

sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, incingeti putin ulei in care caliti ceapa si usturoiul cateva minute. Apoi, adaugati costita, ardeiul iute si frunza de dafin si mai tineti pe foc cateva minute. Adaugati rosiile cu suc cu tot, apoi oregano si piper. Fierbeti amestecul cam 10 minute pana ajunge la o consistenta mai groasa.

Intre timp, fierbeti pastele si serviti-le alaturi de sos, peste care ati presarat parmezan ras.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura