Amatriciana este un sos italian faimos pentru paste preparat din rosii proaspete, bacon si parmezan ras. Sosul a devenit foarte faimos spre sfarsitul secolului XIX in Italia si, desi reteta originala a provenit de la familiile emigrante din Amatrice, a fost considerata o reteta clasica romana. In Italia centrala sosul se prepara fara rosii, dar varianta cu rosii e cea mai cunoscuta in restul tarii.
De obicei, pentru sosul amatriciana se folosesc spaghetti, dar, dupa ce reteta a devenit populara in Roma, a ajuns sa fie folosita mai des cu paste bucatini (un fel de macaroane).
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
500 gr spaghete sau bucatini (dupa gust)
1 ceapa
1 catel de usturoi
500 gr rosii in cutie
150 gr bacon mai putin afumat
1 ardei iute uscat
1 foaie de dafin
jumatate lingurita oregano
parmezan ras
sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, incingeti putin ulei in care caliti ceapa si usturoiul cateva minute. Apoi, adaugati costita, ardeiul iute si frunza de dafin si mai tineti pe foc cateva minute. Adaugati rosiile cu suc cu tot, apoi oregano si piper. Fierbeti amestecul cam 10 minute pana ajunge la o consistenta mai groasa.
Intre timp, fierbeti pastele si serviti-le alaturi de sos, peste care ati presarat parmezan ras.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii