Cele mai faimoase sosuri de paste - Amatriciana

Amatriciana este un sos italian faimos pentru paste preparat din rosii proaspete, bacon si parmezan ras. Sosul a devenit foarte faimos spre sfarsitul secolului XIX in Italia si, desi reteta originala a provenit de la familiile emigrante din Amatrice, a fost considerata o reteta clasica romana. In Italia centrala sosul se prepara fara rosii, dar varianta cu rosii e cea mai cunoscuta in restul tarii.

Cele mai faimoase sosuri de paste - Amatriciana

De obicei, pentru sosul amatriciana se folosesc spaghetti, dar, dupa ce reteta a devenit populara in Roma, a ajuns sa fie folosita mai des cu paste bucatini (un fel de macaroane).

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

500 gr spaghete sau bucatini (dupa gust)

1 ceapa

1 catel de usturoi

500 gr rosii in cutie

150 gr bacon mai putin afumat

1 ardei iute uscat

1 foaie de dafin

jumatate lingurita oregano

parmezan ras

sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, incingeti putin ulei in care caliti ceapa si usturoiul cateva minute. Apoi, adaugati costita, ardeiul iute si frunza de dafin si mai tineti pe foc cateva minute. Adaugati rosiile cu suc cu tot, apoi oregano si piper. Fierbeti amestecul cam 10 minute pana ajunge la o consistenta mai groasa.

Intre timp, fierbeti pastele si serviti-le alaturi de sos, peste care ati presarat parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise