Cheesecake la pahar cu fructe si piscoturi

Cheesecake la pahar cu fructe si piscoturi

Deliciosul cheesecake la pahar te răsfață din plin atât cu aspectul său deosebit, cât și cu aromele bogate. Este un desert simplu, plin de finețe și savoare, ce îmbină perfect crusta de pișcoturi cu crema de brânză.

Așadar surpriza dulce pe care ți-am pregătit-o astăzi constă într-o rețetă minunată de cheesecake cu cremă de brânză, frișcă și crustă din Pișcoturile Boromir. Se prepară rapid fără să fie nevoie să folosești cuptorul. Vei rămâne surprins de cât de ușor poți obține un gust absolut irezistibil.

Cheesecake la pahar cu diferite arome

Iubim cheesecake-ul nu numai pentru savoarea sa, ci și pentru că este ușor de adaptat după cum ne place. Ca să obținem un gust mai bogat l-am preparat cu cremă de brânză și frișcă. Crema de brânză poate fi foarte ușor înlocuită cu mascarpone, ricotta sau brânză de vaci.

Crocantă și foarte aromată, crusta din Pișcoturile Boromir completează într-un mod delicios crema de brânză. Merge să folosești în locul pișcoturilor și fursecurile fragede din Colecția Pupici cu Sclipici, sau Biscuiții Cookie Bun cu 4 cereale.

Odată ce ai asamblat cheesecake-ul la pahar, te poți apuca să pregătești și un topping savuros. Pentru un decor simplu și de efect, nu trebuie decât să presari deasupra ciocolată rasă și căpșuni fresh. Poți folosi chiar fructele tale preferate pentru rețeta de cheesecake la pahar. Iar dacă vrei să obții un contrast de culori cu totul special, te sfătuim să faci un mix de fructe.

În locul fructelor, poți presăra nuci, alune sau migdale zdrobite pentru a te bucura de o armonie de texturi. De asemenea, sosurile fine de ciocolată, lămâie, caramel sau fructe merg de minune ca topping.

Cum deserturile la pahar ne-au cucerit cu desăvârșire, ți-am pregătit pe blog și alte rețete inedite. Află cum prepari un cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, numai bun de savurat de sărbători și la petreceri. Tot pe Blogul Boromir găsești și o rețetă de desert la pahar cu cremă de vanilie și chec pufos.

Cum obții cel mai bun cheesecake la pahar?

Această rețetă este alegerea ideală pentru zilele în care vrei să te bucuri de un deliciu fin și ușor de făcut. După ce ai pregătit crusta din pișcoturi și unt topit, apoi crema de brânză și frișcă, nu îți rămâne decât să asamblezi cheesecake-ul în pahare. Înainte să te apuci de gătit, pregătește 6 pahare de 150ml.

Deși nu este un desert complicat, este esențial să fii atent la anumite aspecte atunci când prepari crema. Brânza și smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte reci când le folosești. Altfel nu vei obține o cremă fermă, iar cheesecake-ul nu va avea textura dorită. Găsești în rețeta de mai jos mai multe sfaturi de preparare.

Bunătăți din Pișcoturile Boromir

Cu Pișcoturile Boromir prepari un cheesecake delicat de o savoare aparte. Datorită texturii și aromei lor, obții o crustă fină, ușor crocantă și foarte aromată ce se împletește armonios cu crema. Pișcoturile Boromir cu 26% ou sunt produse din ingrediente atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție pișcoturi de cea mai bună calitate.

Comandă online Pișcoturile Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă ingrediente de nelipsit și bunătăți perfecte pentru masa festivă. Tot acolo găsești și o gamă variată de Pască tradițională Boromir, prăjituri artizanale, checuri cu miez pufos și ușor umed, dar și fursecuri fragede cu unt, printre care se numără și Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu unt și arahide sau fulgi de ciocolată.

Ingrediente cheesecake pentru 6 pahare

Pentru crustă:

• 85 g Pișcoturi Boromir

• 25g (2 linguri) unt nesărat, topit

Pentru cremă:

• 230 g cremă de brânză rece

• 100 g zahăr granulat

• 1 linguriță esență de vanilie

• 1-2 lingurițe zeamă de lămâie, opțional

• 240ml smântână dulce pentru frișcă

Pentru topping:

• Fructe fresh sau ciocolată rasă

Mod de preparare cheesecake la pahar

PASUL 1

Mai întâi mărunțește Pișcoturile Boromir, apoi amestecă-le bine cu untul topit într-un bol. Dacă vrei ca crusta să iasă mai bogată în arome, le poți înlocui și cu Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu arahide sau fulgi de ciocolată. Pune un strat de pișcoturi pe fundul fiecărui pahar, apoi presează ușor cu degetele.

PASUL 2

Urmează să prepari crema. Combină crema de brânză cu zahărul într-un bol încăpător. Mixează astfel încât să capete o textură foarte fină, după care trebuie să adaugi esența de vanilie și, opțional, zeama de lămâie.

PASUL 3

În continuare trebuie să mixezi smântâna dulce rece până când obții o frișcă pufoasă. Pentru ca textura să iasă cât mai consistentă, îți recomandăm să lași telurile mixerului în congelator timp de câteva minute înainte să o prepari. Când mixezi frișca, nu insista prea mult întrucât se poate tăia. Apoi poți amesteca ușor crema de brânză cu frișca folosind o spatulă.

PASUL 4

Nu mai trebuie decât să asamblezi cheesecake-ul în pahare. Deasupra stratului de pișcoturi pune un strat de cremă, apoi poți completa cu fructe. Adaugă încă un strat de pișcoturi, altul de cremă, după care poți presăra fructe sau ciocolată rasă. Pentru un decor spectaculos, pregătește și un sos dulce-acrișor de căpșuni sau afine. La final, acoperă paharele și lasă-le la frigider timp de cel puțin o oră înainte să le servești. Savurează din plin gustul lor fin și revigorant alături de cei dragi!

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi