Preturile uleiului de masline din Spania au explodat si exista toate sansele sa creasca si mai mult, stabilind un nou record in acest sens.

Specialistii au anuntat ca anul 2015 ar putea deveni anul cu cele mai mari preturi din toate timpurile la uleiul de masline, din cauza valului de caldura si a daunatorilor care au afectat recoltele. 

Doar saptamana trecuta pretul uleiului de masline din Spania a crescut cu 5%, ajungand la 4.272 de dolari / tona — cel mai mare pret inregistrat pana acum din 2006.

De asemenea, analistii de la Oli World au anuntat ca productia de ulei de masline este foarte scazuta, aproape de un nivel critic.

De vina sunt infestarea culturilor de masline cu o bacterie (xylella fastidiosa) si musculite de fructe (drosophila) ce au distrus o mare parte din recolta pentru 2015.

Pe langa acesti doi factori, si seceta care s-a instalat in Spania si in Italia, a contribuit major la scaderea productiei de ulei de masline cu pana la 50%.

In cazul in care nu stiati, Spania si Italia sunt responsabile pentru 70% din productia mondiala de ulei de masline.
 
De asemenea, si criza economica din Grecia a influentat fluctuatia pretului uleiului de masline. 
 
Deci, asteptati-va sa dati din ce in ce mai mult pentru o sticla de ulei de masline si in acelasi timp sa devina o raritate pe rafturile supermarketurilor. Poate nu ati observat, insa in ultimul an preturile uleiului de masline din toata lumea au crescut cu 10%.

Sursa foto: indianbrokersassociation.tumblr.com
Sursa articol: time.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii