Alegerea bucatilor de carne nu este o misiune prea simpla, mai ales pentru cei care nu stiu exact dupa ce sa se uite sau care sunt semnele calitatii. 
 
Bineinteles ca cea mai buna garantie a calitatii carnii este ca macelaria de la care o cumperi sa fie una de incredere, cu carne ce provine de la producatorii locali. 

Chiar si asa, intotdeauna cand cumperi carne este bine sa tii cont de 5 aspecte:
 
1. Carnea trebuie sa fie bine taiata

Un macelar priceput, care tine la calitatea produselor pe care le vinde, va avea in vitrina frigorifica bucati de carne frumos taiate, de aceeasi marime, grosime si greutate.

De asemenea, bucatiile de carne ar trebui sa aiba margini frumoase, intregi, nu ciopartite sau sectiuni neuniforme.
 
2. Culoarea

Culoriile bucatilor de carne pot sa varieze, de la animal la animal, sau de la o parte la alta a animalului. Insa, carnea proaspata trebuie sa aiba o culoare bogata, vibranta, placuta la vedere. In acelasi timp, uniformitatea culorii este un alt factor al calitatii, pentru ca atunci cand o bucata de carne are zone decolorate (pete), inseamna ca a trecut ceva vreme de cand a fost taiata.
 
3. Textura

Textura carnii este importanta. Atunci cand fibrele din muschi au un aspect uniform si compact, carnea este proaspata. In caz contrar, poate sa inseamne ca nu avem de-a face cu o carne de buna calitate sau ca macelarul nu este prea iscusit. In orice caz, nu este recomandat sa cumparati bucata de carne decat daca textura este buna. 

4. Atenti la aspectul oaselor 
 
Atunci cand cumperi carne cu os, aspectul oaselor si al maduvii din interiorul acestora este un indiciu bun in ceea ce priveste prospetimea carnii. Oasele ar trebui sa aiba un aspect fin, o culoare clara si fara pete. Totodata, maduva ar trebui sa fie de culoare roz, nu neagra, gri, maro etc.

5. Miros
 
Carnea nu trebuie sa aiba un miros neplacut. Daca o mirosi si ti se pare ca aceasta are un miros cat de putin dubios, renunta sa o mai cumperi. Singurul miros al carnii proaspete este unul usor metalic, din cauza sangelui. 
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Sursa articol: thekitchn.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii