Alegerea bucatilor de carne nu este o misiune prea simpla, mai ales pentru cei care nu stiu exact dupa ce sa se uite sau care sunt semnele calitatii. Bineinteles ca cea mai buna garantie a calitatii carnii este ca macelaria de la care o cumperi sa fie una de incredere, cu carne ce provine de la producatorii locali. Chiar si asa, intotdeauna cand cumperi carne este bine sa tii cont de 5 aspecte:
Un macelar priceput, care tine la calitatea produselor pe care le vinde, va avea in vitrina frigorifica bucati de carne frumos taiate, de aceeasi marime, grosime si greutate.
De asemenea, bucatiile de carne ar trebui sa aiba margini frumoase, intregi, nu ciopartite sau sectiuni neuniforme.
Culoriile bucatilor de carne pot sa varieze, de la animal la animal, sau de la o parte la alta a animalului. Insa, carnea proaspata trebuie sa aiba o culoare bogata, vibranta, placuta la vedere. In acelasi timp, uniformitatea culorii este un alt factor al calitatii, pentru ca atunci cand o bucata de carne are zone decolorate (pete), inseamna ca a trecut ceva vreme de cand a fost taiata.
Textura carnii este importanta. Atunci cand fibrele din muschi au un aspect uniform si compact, carnea este proaspata. In caz contrar, poate sa inseamne ca nu avem de-a face cu o carne de buna calitate sau ca macelarul nu este prea iscusit. In orice caz, nu este recomandat sa cumparati bucata de carne decat daca textura este buna.
5. Miros
Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura BountyCartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.
Omleta cu cartofi, branza si mararReteta aceasta am pregatit-o de Paste.
Rulada din fleica de porc, cu carne tocataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii