Alegerea bucatilor de carne nu este o misiune prea simpla, mai ales pentru cei care nu stiu exact dupa ce sa se uite sau care sunt semnele calitatii. Bineinteles ca cea mai buna garantie a calitatii carnii este ca macelaria de la care o cumperi sa fie una de incredere, cu carne ce provine de la producatorii locali. Chiar si asa, intotdeauna cand cumperi carne este bine sa tii cont de 5 aspecte:
Un macelar priceput, care tine la calitatea produselor pe care le vinde, va avea in vitrina frigorifica bucati de carne frumos taiate, de aceeasi marime, grosime si greutate.
De asemenea, bucatiile de carne ar trebui sa aiba margini frumoase, intregi, nu ciopartite sau sectiuni neuniforme.
Culoriile bucatilor de carne pot sa varieze, de la animal la animal, sau de la o parte la alta a animalului. Insa, carnea proaspata trebuie sa aiba o culoare bogata, vibranta, placuta la vedere. In acelasi timp, uniformitatea culorii este un alt factor al calitatii, pentru ca atunci cand o bucata de carne are zone decolorate (pete), inseamna ca a trecut ceva vreme de cand a fost taiata.
Textura carnii este importanta. Atunci cand fibrele din muschi au un aspect uniform si compact, carnea este proaspata. In caz contrar, poate sa inseamne ca nu avem de-a face cu o carne de buna calitate sau ca macelarul nu este prea iscusit. In orice caz, nu este recomandat sa cumparati bucata de carne decat daca textura este buna.
5. Miros
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii