Cum alegi cea mai buna carne - la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne

Alegerea bucatilor de carne nu este o misiune prea simpla, mai ales pentru cei care nu stiu exact dupa ce sa se uite sau care sunt semnele calitatii.    Bineinteles ca cea mai buna garantie a calitatii carnii este ca macelaria de la care o cumperi sa fie una de incredere, cu carne ce provine de la producatorii locali.  Chiar si asa, intotdeauna cand cumperi carne este bine sa tii cont de 5 aspecte:  

Cum alegi cea mai buna carne - la ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne

1. Carnea trebuie sa fie bine taiata

Un macelar priceput, care tine la calitatea produselor pe care le vinde, va avea in vitrina frigorifica bucati de carne frumos taiate, de aceeasi marime, grosime si greutate.

De asemenea, bucatiile de carne ar trebui sa aiba margini frumoase, intregi, nu ciopartite sau sectiuni neuniforme.

2. Culoarea

Culoriile bucatilor de carne pot sa varieze, de la animal la animal, sau de la o parte la alta a animalului. Insa, carnea proaspata trebuie sa aiba o culoare bogata, vibranta, placuta la vedere. In acelasi timp, uniformitatea culorii este un alt factor al calitatii, pentru ca atunci cand o bucata de carne are zone decolorate (pete), inseamna ca a trecut ceva vreme de cand a fost taiata.

3. Textura

Textura carnii este importanta. Atunci cand fibrele din muschi au un aspect uniform si compact, carnea este proaspata. In caz contrar, poate sa inseamne ca nu avem de-a face cu o carne de buna calitate sau ca macelarul nu este prea iscusit. In orice caz, nu este recomandat sa cumparati bucata de carne decat daca textura este buna.

4. Atenti la aspectul oaselor
Atunci cand cumperi carne cu os, aspectul oaselor si al maduvii din interiorul acestora este un indiciu bun in ceea ce priveste prospetimea carnii. Oasele ar trebui sa aiba un aspect fin, o culoare clara si fara pete. Totodata, maduva ar trebui sa fie de culoare roz, nu neagra, gri, maro etc.

5. Miros

Carnea nu trebuie sa aiba un miros neplacut. Daca o mirosi si ti se pare ca aceasta are un miros cat de putin dubios, renunta sa o mai cumperi. Singurul miros al carnii proaspete este unul usor metalic, din cauza sangelui.
Sursa foto: huffingtonpost.com
Sursa articol: thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise