Preparatele din carne pe care le gatim acasa au un gust mult mai bun si sunt mult mai sanatoase daca avem grija sa folosim carne cat mai proaspata.

Acest lucru a devenit destul de greu, avand in vedere toate metodele la care recurg unii comercianti pentru a ascunde adevaratul termen de valabilitate.

Insa, exista cateva semne care ne arata cat de proaspata este carne. 

Carnea de porc 

Semnele prospetimii carnii de porc sunt urmatoarele: culoarea roz, fermitatea, grasime si oase albe, usor umede.

Neaparat de evitat este carnea de porc care prezinta urmatoarele semne: pete maronii sau decolorate. 

Carnea de vita

Mai ales daca vreti sa pregatiti o friptura de vita in sange, carnea trebuie sa aiba o nuanta puternica de rosu, grasime si oase albe.

Carnea de vita mai veche, care a avut contact cu aerul mai mult timp, este de o culoare maro sau chiar gri. De asemenea, oasele se decoloreaza, devenind galbui, daca au avut mai mult timp contact cu aerul.    

Carnea de pui

Din nou, carnea de pui care prezinta pete trebuie evitata.

Ca sa fie proaspata, aceasta trebuie sa fie de un roz umed. La nivelul pielii, nuantele trebuie sa varieze de la alb la galben foarte deschis. 

Carnea de peste

Daca pregatesti un file de peste, acesta trebuie sa fie deschis la culoare si carnea sa fie cat mai ferma. 

Totodata, ochii pestelui trebuie sa fie larg deschisi, iar solzii lor cat mai stralucitori. Un alt test este cel al branhiilor, care trebuie sa fie rosii, nu maro. 

Carnea de miel

La carnea de miel se verifica culoarea grasimii, care trebuie sa fie alba, nu galbena.

La nivelul muschiului de miel, acesta trebuie sa fie cat mai roz, pentru a fi cat mai proaspat.   

Sursa foto: everydayhealth.com
Sursa articol: foodnetwork.com 

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    kok miori, 05 martie 2016

    foarte interesant de memorat ca sa stim la cumparare/