Cum alegi cea mai proaspata carne - care sunt aspectele vizuale de care trebuie sa tii cont

Preparatele din carne pe care le gatim acasa au un gust mult mai bun si sunt mult mai sanatoase daca avem grija sa folosim carne cat mai proaspata. Acest lucru a devenit destul de greu, avand in vedere toate metodele la care recurg unii comercianti pentru a ascunde adevaratul termen de valabilitate. Insa, exista cateva semne care ne arata cat de proaspata este carne. 

Cum alegi cea mai proaspata carne - care sunt aspectele vizuale de care trebuie sa tii cont

Carnea de porc

Semnele prospetimii carnii de porc sunt urmatoarele: culoarea roz, fermitatea, grasime si oase albe, usor umede.

Neaparat de evitat este carnea de porc care prezinta urmatoarele semne: pete maronii sau decolorate.

Carnea de vita

Mai ales daca vreti sa pregatiti o friptura de vita in sange, carnea trebuie sa aiba o nuanta puternica de rosu, grasime si oase albe.

Carnea de vita mai veche, care a avut contact cu aerul mai mult timp, este de o culoare maro sau chiar gri. De asemenea, oasele se decoloreaza, devenind galbui, daca au avut mai mult timp contact cu aerul.

Carnea de pui

Din nou, carnea de pui care prezinta pete trebuie evitata.

Ca sa fie proaspata, aceasta trebuie sa fie de un roz umed. La nivelul pielii, nuantele trebuie sa varieze de la alb la galben foarte deschis.

Carnea de peste

Daca pregatesti un file de peste, acesta trebuie sa fie deschis la culoare si carnea sa fie cat mai ferma.

Totodata, ochii pestelui trebuie sa fie larg deschisi, iar solzii lor cat mai stralucitori. Un alt test este cel al branhiilor, care trebuie sa fie rosii, nu maro.

Carnea de miel

La carnea de miel se verifica culoarea grasimii, care trebuie sa fie alba, nu galbena.

La nivelul muschiului de miel, acesta trebuie sa fie cat mai roz, pentru a fi cat mai proaspat.

Sursa foto: everydayhealth.com

Sursa articol: foodnetwork.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise