Cum alegi cea mai proaspata carne - care sunt aspectele vizuale de care trebuie sa tii cont

Preparatele din carne pe care le gatim acasa au un gust mult mai bun si sunt mult mai sanatoase daca avem grija sa folosim carne cat mai proaspata. Acest lucru a devenit destul de greu, avand in vedere toate metodele la care recurg unii comercianti pentru a ascunde adevaratul termen de valabilitate. Insa, exista cateva semne care ne arata cat de proaspata este carne. 

Cum alegi cea mai proaspata carne - care sunt aspectele vizuale de care trebuie sa tii cont

Carnea de porc

Semnele prospetimii carnii de porc sunt urmatoarele: culoarea roz, fermitatea, grasime si oase albe, usor umede.

Neaparat de evitat este carnea de porc care prezinta urmatoarele semne: pete maronii sau decolorate.

Carnea de vita

Mai ales daca vreti sa pregatiti o friptura de vita in sange, carnea trebuie sa aiba o nuanta puternica de rosu, grasime si oase albe.

Carnea de vita mai veche, care a avut contact cu aerul mai mult timp, este de o culoare maro sau chiar gri. De asemenea, oasele se decoloreaza, devenind galbui, daca au avut mai mult timp contact cu aerul.

Carnea de pui

Din nou, carnea de pui care prezinta pete trebuie evitata.

Ca sa fie proaspata, aceasta trebuie sa fie de un roz umed. La nivelul pielii, nuantele trebuie sa varieze de la alb la galben foarte deschis.

Carnea de peste

Daca pregatesti un file de peste, acesta trebuie sa fie deschis la culoare si carnea sa fie cat mai ferma.

Totodata, ochii pestelui trebuie sa fie larg deschisi, iar solzii lor cat mai stralucitori. Un alt test este cel al branhiilor, care trebuie sa fie rosii, nu maro.

Carnea de miel

La carnea de miel se verifica culoarea grasimii, care trebuie sa fie alba, nu galbena.

La nivelul muschiului de miel, acesta trebuie sa fie cat mai roz, pentru a fi cat mai proaspat.

Sursa foto: everydayhealth.com

Sursa articol: foodnetwork.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise