Cum pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp

Atunci cand facem cumparaturi in piata, nimic nu ne bucura mai tare decat un buchet de verdeturi proaspete gasit pe tarabele vanzatorilor. Fie ca e vorba de patrunjel, busuioc, oregano, cimbru sau leustean, toate ne plac la fel de mult. Dau o aroma speciala mancarurilor si, in plus, contin o multime de vitamine bune pentru organismul nostru. Din pacate, de multe ori ni se intampla ca verdeturile pe care le-am cumparat sa se vestejeasca in doar doua-trei zile. Ce trebuie sa facem pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp? Noi am aflat cateva solutii, iar astazi vi le impartasim si voua.

Cum pastrezi verdeturile proaspete mai mult timp

Verdeturile se impart in doua categorii: cele cu frunza mai dura si cele cu frunza mai moale. Condimentele precum rozmarinul, oregano sau cimbrul se incadreaza in prima categorie, pe cand cele precum busuiocul, leusteanul sau patrunjelul se incadreaza in cea de-a doua categorie. Este important sa facem diferenta intre ele asa cum trebuie pentru a sti cum sa le depozitam corect.

Verdeturile cu frunza moale, fragila trebuiesc tratate ca pe un buchet de flori. Imediat ce le-ati adus acasa, taiati-le putin din codite si puneti-le intr-un pahar cu apa proaspata. Busuiocul poate fi pastrat intr-un pahar cu apa lasat langa pervaz, la lumina si la temperatura camerei. Totusi, patrunjelul si alte verdeturi asemanatoare lui trebuiesc puse in apa, acoperita cu o folie sau cu o punga de plastic si pastrate in frigider. Apa trebuie schimbata o data pe zi sau o data la doua zile.

In cazul verdeturilor cu frunza dura, procedeul de depozitare este diferit. Ele trebuiesc rulate mai intai intr-un prosop de hartie si apoi intr-o folie de plastic. Inveliti-le in asa fel incat ambalajul sa nu fie prea strans in jurul lor si bagati-le la frigider. Astfel, vor rezista mai mult timp, iar voi va veti putea bucura de minunatele arome.

Niciodata sa nu spalati verdeturile daca nu aveti de gand sa le folositi imediat la mancare. Ele absorb apa si din aceasta cauza se pot ofili mult mai rapid. Urmati indicatiile de mai sus si treceti-le printr-un jet de apa doar inainte de a le pune in preparatele voastre.

sursa

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi