Atunci cand facem cumparaturi in piata, nimic nu ne bucura mai tare decat un buchet de verdeturi proaspete gasit pe tarabele vanzatorilor. Fie ca e vorba de patrunjel, busuioc, oregano, cimbru sau leustean, toate ne plac la fel de mult. Dau o aroma speciala mancarurilor si, in plus, contin o multime de vitamine bune pentru organismul nostru.

Din pacate, de multe ori ni se intampla ca verdeturile pe care le-am cumparat sa se vestejeasca in doar doua-trei zile. Ce trebuie sa facem pentru a le pastra proaspete pentru mai mult timp? Noi am aflat cateva solutii, iar astazi vi le impartasim si voua.


Verdeturile se impart in doua categorii: cele cu frunza mai dura si cele cu frunza mai moale. Condimentele precum rozmarinul, oregano sau cimbrul se incadreaza in prima categorie, pe cand cele precum  busuiocul, leusteanul sau patrunjelul se incadreaza in cea de-a doua categorie. Este important sa facem diferenta intre ele asa cum trebuie pentru a sti cum sa le depozitam corect.
 
Verdeturile cu frunza moale, fragila trebuiesc tratate ca pe un buchet de flori. Imediat ce le-ati adus acasa, taiati-le putin din codite si puneti-le intr-un pahar cu apa proaspata.  Busuiocul poate fi pastrat intr-un pahar cu apa lasat langa pervaz, la lumina si la temperatura camerei. Totusi, patrunjelul si alte verdeturi asemanatoare lui trebuiesc puse in apa, acoperita cu o folie sau cu o punga de plastic si pastrate in frigider. Apa trebuie schimbata o data pe zi sau o data la doua zile.
 
In cazul verdeturilor cu frunza dura, procedeul de depozitare este diferit. Ele trebuiesc rulate mai intai intr-un prosop de hartie si apoi intr-o folie de plastic. Inveliti-le in asa fel incat ambalajul sa nu fie prea strans in jurul lor si bagati-le la frigider.  Astfel, vor rezista mai mult timp, iar voi va veti putea bucura de minunatele arome.
 
Niciodata sa nu spalati verdeturile daca nu aveti de gand sa le folositi imediat la mancare. Ele absorb apa si din aceasta cauza se pot ofili mult mai rapid. Urmati indicatiile de mai sus si treceti-le printr-un jet de apa doar inainte de a le pune in preparatele voastre.

sursa

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Viorica Stefan, 26 august 2014

    Multumesc pentru informatii....sunt utile.

  • Fara foto

    Constantin Elena, 26 august 2014

    Buna ziua cititorilor!Eu de la voi invatz foarte multe,ma corectez cand constat ca gresesc,ma bucur ca ma pot verifica! Cam in genul Violetei Matei procedez si eu.Am un congelator foarte eficient care nu-mi ingheata ,,buruienile,,cum le zic eu !Stau foarte bine de pe un sezon pe altul! Mie imi plac mult leusteanul si mararul.Patrunjelul nu am reusit sa-l congelez corect,se strica !Multumesc comentatorilor si postatorului !

  • Fara foto

    Mariana Duta, 26 august 2014

    Cateva ghivecele cu verdeturile preferate,stau bine pe pervazul ferestrei de la bucatarie.

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 25 august 2014

    Verdeata se spala si se lasa pe un prosop de bucatarie, curat, la scurs cateva ore, apoi se ruleaza cu tot cu verdeata si se pastreaza foarte bine, pana la 2 saptamani, in cutia de fructe a frigiderului. Asa am verdeata la discretie oricand !

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 25 august 2014

    mie imi place mai mult uscat

  • Fara foto

    Dia Daria, 25 august 2014

    bravo, Emanoil!

  • Fara foto

    Corina Valea, 25 august 2014

    Patrunjel pentru ciorbe si salate gustoase

  • Fara foto

    Luciana Simtion, 25 august 2014

    Verdeturile le putem pune in ghivece si aveam frunze mereu proaspete vara, cat si iarna .

  • Fara foto

    Ostafi Nicolae, 11 mai 2014

    Freddy Francisc Nu cred ca este vorba de "kalorii" ci de aroma. La fel procedez si eu.

  • Fara foto

    Rodica Istrate, 11 mai 2014

    Patrunjelul, salata si altele se spala, se scoate apa, apoi se pun intr-o cutie cu un sevetel deasupra. Cutia se inchide cu un capac si aveti verdeata doua saptamani.

  • Fara foto

    Balazs Iosif, 24 februarie 2014

    Multumesc pentru informatii....sunt utile.

  • Fara foto

    Freddy Francisc, 04 februarie 2014

    Multumesc pentru informatii....sunt utile.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa, 03 februarie 2014

    Multumesc ,n-am stiut ! Ai sfaturi bune si tin cont de ele .

  • Fara foto

    Constantin Emanoil Puiu, 02 februarie 2014

    Multumesc pentru informatii....sunt utile.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 02 februarie 2014

    Imi plac sfaturile si unele le pun cu placere in aplicare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2014

    Bine de stiut !Multumim...

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 31 ianuarie 2014

    Bine de stiut !

  • Fara foto

    Paraschiv Alexandrina, 31 ianuarie 2014

    patrunjelul se pastreaza verde, maxim 2-3 zile, tocat intre doua farfuriute

  • Fara foto

    Ana Donu, 30 ianuarie 2014

    buna idee multumesc

  • Fara foto

    Maria Heletea, 30 ianuarie 2014

    imi place

  • Fara foto

    Petre Gabriela, 29 ianuarie 2014

    Multumesc pentru sfaturi --le urmaresc si sunt bucuroasa ca le si pot pune in aplicare --

  • Fara foto

    Marin Popescu, 28 ianuarie 2014

    IDEI EXCELENTE PENTRU DAME.