Dovleacul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Nu numai ca este foarte bogat in vitamine, fibre si potasiu, dar este si foarte gustos. Placinta cu dovleac, strudel cu dovleac, dovleac copt – ni se face pofta doar la auzul acestor denumiri de retete. Dar ce ne facem cand vine vorba de curatatul acestui urias portocaliu? Cum procedam? Noi va explicam astazi cum puteti curata cu usurinta un dovleac in doar 6 pasi simpli.

1. Spala dovleacul cu multa apa pentru a indeparta murdaria de pe suprafata cojii. Daca observi portiuni stricate, indeparteaza-le cu ajutorul unui cutit.
2. Taie dovleacul in portiuni egale, exact asa cum ai proceda cu un pepene. Daca dovleacul prezinta acele mici santuri specifice, poti sa tai feliile de-a lungul lor. In caz contrar, poti cresta cateva linii in coaja dovleacului si apoi sa tai de-a lungul acestora.
3. Foloseste o lingura mare din inox pentru a scoate semintele din dovleac. Curata dovleacul pana ajungi la miezul acestuia. Pastreaza semintele pe un ziar si lasa-le la uscat pentru a le consuma mai tarziu.
4. Pune feliile de dovleac cu miezul in sus intr-o tava in care ai turnat doua cani de apa. Baga-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).
5. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, intoarce dovleacul cu coaja in sus si inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Lasa-l la copt inca 15 minute.
6. Scoate dovleacul din cuptor, lasa-l putin la racit, iar apoi curata-i miezul cu o lingura din inox. Foloseste miezul pentru a prepara retete gustoase sau pastreaza-l la congelator pentru o alta ocazie.

sursa

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    liviu, 21 septembrie 2013

    cel mai nindica este sa pui si o mina de tarite de griu

  • Fara foto

    LUBITA, 20 septembrie 2013

    Foarte interesant si de retinut;dar cu metoda asta merge facut placinta??

  • Fara foto

    Aiana Aiana A, 18 septembrie 2013

    un pic de zahar, se caramelizeaza deasupra... o bunatate!

  • Fara foto

    Rodica Paraschiv, 18 septembrie 2013

    2 cani de apa la o tava mare ,sper,pentru ca altfel avem dovleac fiert si nu copt

  • Fara foto

    Liliana Constantiniu, 18 septembrie 2013

    DE ACORD...MERGE SI O PRAJITURA CU DOVLEAC...:))

  • Fara foto

    Cecilia Necsutu Sarcinschi, 18 septembrie 2013

    f interesant, si eu coceam pana acum dovleac, dar nu puneam apa in tava...!Am sa incerc

  • Fara foto

    Miki Cucos, 18 septembrie 2013

    il poti consuma cu miere de albine...

  • Fara foto

    Livia Bona, 18 septembrie 2013

    sa presarati dovleacul cu nuca si scortisoara ,este minunat si dati la cuptor .

  • Fara foto

    Nicolae Lupu, 18 septembrie 2013

    da,mai bine fara zahar...nu?

  • Fara foto

    Daniela Jilaveanu, 18 septembrie 2013

    Miezul de dovleac copt este excelent sa-l consumi simplu sau presarat cu zahar.

  • Fara foto

    Durlea Constantin, 18 septembrie 2013

    super util sfatul. multumesc !!