Cum sa cureti un dovleac in 6 pasi simpli

Dovleacul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Nu numai ca este foarte bogat in vitamine, fibre si potasiu, dar este si foarte gustos. Placinta cu dovleac, strudel cu dovleac, dovleac copt – ni se face pofta doar la auzul acestor denumiri de retete. Dar ce ne facem cand vine vorba de curatatul acestui urias portocaliu? Cum procedam? Noi va explicam astazi cum puteti curata cu usurinta un dovleac in doar 6 pasi simpli.

Cum sa cureti un dovleac in 6 pasi simpli

1. Spala dovleacul cu multa apa pentru a indeparta murdaria de pe suprafata cojii. Daca observi portiuni stricate, indeparteaza-le cu ajutorul unui cutit.
2. Taie dovleacul in portiuni egale, exact asa cum ai proceda cu un pepene. Daca dovleacul prezinta acele mici santuri specifice, poti sa tai feliile de-a lungul lor. In caz contrar, poti cresta cateva linii in coaja dovleacului si apoi sa tai de-a lungul acestora.
3. Foloseste o lingura mare din inox pentru a scoate semintele din dovleac. Curata dovleacul pana ajungi la miezul acestuia. Pastreaza semintele pe un ziar si lasa-le la uscat pentru a le consuma mai tarziu.
4. Pune feliile de dovleac cu miezul in sus intr-o tava in care ai turnat doua cani de apa. Baga-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).
5. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, intoarce dovleacul cu coaja in sus si inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Lasa-l la copt inca 15 minute.
6. Scoate dovleacul din cuptor, lasa-l putin la racit, iar apoi curata-i miezul cu o lingura din inox. Foloseste miezul pentru a prepara retete gustoase sau pastreaza-l la congelator pentru o alta ocazie.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise