Dovleacul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Nu numai ca este foarte bogat in vitamine, fibre si potasiu, dar este si foarte gustos. Placinta cu dovleac, strudel cu dovleac, dovleac copt – ni se face pofta doar la auzul acestor denumiri de retete. Dar ce ne facem cand vine vorba de curatatul acestui urias portocaliu? Cum procedam? Noi va explicam astazi cum puteti curata cu usurinta un dovleac in doar 6 pasi simpli.

1. Spala dovleacul cu multa apa pentru a indeparta murdaria de pe suprafata cojii. Daca observi portiuni stricate, indeparteaza-le cu ajutorul unui cutit.
2. Taie dovleacul in portiuni egale, exact asa cum ai proceda cu un pepene. Daca dovleacul prezinta acele mici santuri specifice, poti sa tai feliile de-a lungul lor. In caz contrar, poti cresta cateva linii in coaja dovleacului si apoi sa tai de-a lungul acestora.
3. Foloseste o lingura mare din inox pentru a scoate semintele din dovleac. Curata dovleacul pana ajungi la miezul acestuia. Pastreaza semintele pe un ziar si lasa-le la uscat pentru a le consuma mai tarziu.
4. Pune feliile de dovleac cu miezul in sus intr-o tava in care ai turnat doua cani de apa. Baga-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).
5. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, intoarce dovleacul cu coaja in sus si inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Lasa-l la copt inca 15 minute.
6. Scoate dovleacul din cuptor, lasa-l putin la racit, iar apoi curata-i miezul cu o lingura din inox. Foloseste miezul pentru a prepara retete gustoase sau pastreaza-l la congelator pentru o alta ocazie.

sursa

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • liviu, 21 septembrie 2013

    cel mai nindica este sa pui si o mina de tarite de griu

  • LUBITA, 20 septembrie 2013

    Foarte interesant si de retinut;dar cu metoda asta merge facut placinta??

  • Aiana Aiana A, 18 septembrie 2013

    un pic de zahar, se caramelizeaza deasupra... o bunatate!

  • Rodica Paraschiv, 18 septembrie 2013

    2 cani de apa la o tava mare ,sper,pentru ca altfel avem dovleac fiert si nu copt

  • Liliana Constantiniu, 18 septembrie 2013

    DE ACORD...MERGE SI O PRAJITURA CU DOVLEAC...:))

  • Cecilia Necsutu Sarcinschi, 18 septembrie 2013

    f interesant, si eu coceam pana acum dovleac, dar nu puneam apa in tava...!Am sa incerc

  • Miki Cucos, 18 septembrie 2013

    il poti consuma cu miere de albine...

  • Livia Bona, 18 septembrie 2013

    sa presarati dovleacul cu nuca si scortisoara ,este minunat si dati la cuptor .

  • Nicolae Lupu, 18 septembrie 2013

    da,mai bine fara zahar...nu?

  • Daniela Jilaveanu, 18 septembrie 2013

    Miezul de dovleac copt este excelent sa-l consumi simplu sau presarat cu zahar.

  • Durlea Constantin, 18 septembrie 2013

    super util sfatul. multumesc !!