Cum sa depozitezi corect alimentele ca sa ramana proaspete

Te-ai saturat sa arunci tot timpul mancarea pe care abia ai cumparat-o? Nici noua nu ne place cand se intampla acest lucru. De aceea, ne-am gandit sa cautam cateva trucuri pe care sa le urmam pentru a pastra alimentele proaspete cat mai mult timp. Astazi, va impartasim aceste sfaturi foarte utile.  

Cum sa depozitezi corect alimentele ca sa ramana proaspete

Ouale. Pastreaza-le in recipientele originale din carton. Nu iti poti da seama daca mai sunt proaspete sau nu? Asaza-le intr-un bol cu apa. Daca ouale plutesc, inseamna ca nu mai sunt potrivite pentru consum.
Legumele. Asaza prosoape de hartie in sertarele frigiderului in care depozitezi legume precum rosiile, castravetii sau ardeii. Apoi, asaza alimentele astfel incat sa ramana putin spatiu intre ele.
Pestele. Daca l-ai cumparat dimineata si vrei sa-l consumi seara, pastreaza-l intr-o punga si asaza-l in frigider deasupra unui bol in care ai pus gheata.
Ciupercile. Infasoara-le in prosoape de hartie si depoziteaza-le in frigider pentru ca ele sa nu se mai strice atat de repede.
Laptele. Asaza-l pe raftul din mijloc al frigiderului si nu pe usa acestuia. De fiecare data cand usa se deschide, laptele ia contact cu aerul cald si din aceasta cauza se strica mai repede.

Cafeaua. Pune-o intr-un recipient ermetic si depoziteaza-l pe acesta in frigider pentru ca aroma ei sa se pastreze mai mult timp.

Salata. Aceasta se altereaza rapid deoarece se deshidrateaza. Pentru a preveni acest lucru, asaza frunzele de salata pe prosoape de hartie usor umede si apoi baga-le intr-o punga. Asaza punga in frigider. Dupa ce ai scos salata din frigider, umezeste-i bine frunzele inainte de a o folosi la prepararea mancarurilor.
Ceapa si usturoiul. Ambele alimente trebuiesc depozitate in zone racoroase, ferite de lumina soarelui. Le puteti pastra in cosulete sau in pungi de hartie.
Bananele. Infasoara-le coditele in folie de plastic pentru a impiedica eliminarea gazului numit etilena, care grabeste procesul de coacere si altereaza alte fructe aflate in jur.
Merele. La fel ca bananele, merele ar trebui pastrate separat de alte fructe pentru ca si ele elimina acelasi tip de gaz.
Faina. Ai gasit cateva musculite in faina? Nu e nicio problema. Baga faina la congelator pentru 2-3 zile, cerne-o cu ajutorul unei site si depoziteaz-o la loc racoros.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise