Cum sa depozitezi corect alimentele ca sa ramana proaspete

Te-ai saturat sa arunci tot timpul mancarea pe care abia ai cumparat-o? Nici noua nu ne place cand se intampla acest lucru. De aceea, ne-am gandit sa cautam cateva trucuri pe care sa le urmam pentru a pastra alimentele proaspete cat mai mult timp. Astazi, va impartasim aceste sfaturi foarte utile.  

Cum sa depozitezi corect alimentele ca sa ramana proaspete

Ouale. Pastreaza-le in recipientele originale din carton. Nu iti poti da seama daca mai sunt proaspete sau nu? Asaza-le intr-un bol cu apa. Daca ouale plutesc, inseamna ca nu mai sunt potrivite pentru consum.
Legumele. Asaza prosoape de hartie in sertarele frigiderului in care depozitezi legume precum rosiile, castravetii sau ardeii. Apoi, asaza alimentele astfel incat sa ramana putin spatiu intre ele.
Pestele. Daca l-ai cumparat dimineata si vrei sa-l consumi seara, pastreaza-l intr-o punga si asaza-l in frigider deasupra unui bol in care ai pus gheata.
Ciupercile. Infasoara-le in prosoape de hartie si depoziteaza-le in frigider pentru ca ele sa nu se mai strice atat de repede.
Laptele. Asaza-l pe raftul din mijloc al frigiderului si nu pe usa acestuia. De fiecare data cand usa se deschide, laptele ia contact cu aerul cald si din aceasta cauza se strica mai repede.

Cafeaua. Pune-o intr-un recipient ermetic si depoziteaza-l pe acesta in frigider pentru ca aroma ei sa se pastreze mai mult timp.

Salata. Aceasta se altereaza rapid deoarece se deshidrateaza. Pentru a preveni acest lucru, asaza frunzele de salata pe prosoape de hartie usor umede si apoi baga-le intr-o punga. Asaza punga in frigider. Dupa ce ai scos salata din frigider, umezeste-i bine frunzele inainte de a o folosi la prepararea mancarurilor.
Ceapa si usturoiul. Ambele alimente trebuiesc depozitate in zone racoroase, ferite de lumina soarelui. Le puteti pastra in cosulete sau in pungi de hartie.
Bananele. Infasoara-le coditele in folie de plastic pentru a impiedica eliminarea gazului numit etilena, care grabeste procesul de coacere si altereaza alte fructe aflate in jur.
Merele. La fel ca bananele, merele ar trebui pastrate separat de alte fructe pentru ca si ele elimina acelasi tip de gaz.
Faina. Ai gasit cateva musculite in faina? Nu e nicio problema. Baga faina la congelator pentru 2-3 zile, cerne-o cu ajutorul unei site si depoziteaz-o la loc racoros.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise