Te-ai saturat sa arunci tot timpul mancarea pe care abia ai cumparat-o? Nici noua nu ne place cand se intampla acest lucru. De aceea, ne-am gandit sa cautam cateva trucuri pe care sa le urmam pentru a pastra alimentele proaspete cat mai mult timp. Astazi, va impartasim aceste sfaturi foarte utile.
 

Ouale. Pastreaza-le in recipientele originale din carton. Nu iti poti da seama daca mai sunt proaspete sau nu? Asaza-le intr-un bol cu apa. Daca ouale plutesc, inseamna ca nu mai sunt potrivite pentru consum. 
 
Legumele. Asaza prosoape de hartie in sertarele frigiderului in care depozitezi legume precum rosiile, castravetii sau ardeii. Apoi, asaza alimentele astfel incat sa ramana putin spatiu intre ele.
 
Pestele. Daca l-ai cumparat dimineata si vrei sa-l consumi seara, pastreaza-l intr-o punga si asaza-l in frigider deasupra unui bol in care ai pus gheata.
 
Ciupercile. Infasoara-le in prosoape de hartie si depoziteaza-le in frigider pentru ca ele sa nu se mai strice atat de repede.
 
Laptele. Asaza-l pe raftul din mijloc al frigiderului si nu pe usa acestuia. De fiecare data cand usa se deschide, laptele ia contact cu aerul cald si din aceasta cauza se strica mai repede.

Cafeaua. Pune-o intr-un recipient ermetic si depoziteaza-l pe acesta in frigider pentru ca aroma ei sa se pastreze mai mult timp.
 
Salata. Aceasta se altereaza rapid deoarece se deshidrateaza. Pentru a preveni acest lucru, asaza frunzele de salata pe prosoape de hartie usor umede si apoi baga-le intr-o punga. Asaza punga in frigider. Dupa ce ai scos salata din frigider, umezeste-i bine frunzele inainte de a o folosi la prepararea mancarurilor.
 
Ceapa si usturoiul. Ambele alimente trebuiesc depozitate in zone racoroase, ferite de lumina soarelui. Le puteti pastra in cosulete sau in pungi de hartie.
 
Bananele. Infasoara-le coditele in folie de plastic pentru a impiedica eliminarea gazului numit etilena, care grabeste procesul de coacere si altereaza alte fructe aflate in jur.
 
Merele. La fel ca bananele, merele ar trebui pastrate separat de alte fructe pentru ca si ele elimina acelasi tip de gaz. 
 
Faina. Ai gasit cateva musculite in faina? Nu e nicio problema. Baga faina la congelator pentru 2-3 zile, cerne-o cu ajutorul unei site si depoziteaz-o la loc racoros.

sursa
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    LUBITA, 20 septembrie 2013

    Bine de stiut dar alte persoane avizate,spun ca fructele sub nici o forma, nu trebuie sa stea in frigider,mai ales bananele,de asemenea nici usturoiul;nici nu stim pe cine sa mai credem!!oricum,noi multumim gustos!!

  • Fara foto

    silvia serratore, 10 septembrie 2013

    Informatie utila. Nu le am stiut pe toate.

  • Fara foto

    Margareta Radulescu, 06 septembrie 2013

    Sfaturi excelente !

  • Fara foto

    Stela Cristea, 05 septembrie 2013

    Bine de stiut :)

  • Fara foto

    Alexa Alexandru, 05 septembrie 2013

    mersi mult :) :)

  • Fara foto

    kok miori, 04 septembrie 2013

    Minunate sfaturi si trebuie de luat in consideratie ptr ca ne ajuta in fiecare zi.

  • Fara foto

    Elena Imbroane, 04 septembrie 2013

    multumesc

  • Fara foto

    Mircea Dan Irimescu, 04 septembrie 2013

    Alte persoane avizate recomanda ca rosiile, salata si ardeii sa nu se pastreza in frigider.Ceapa se pastreaza mai bine daca este pusa intr-un singur strat in cutii joase din carton sau in ladite din lemn(din acelea in care se importa fructele). Cred ca cel mai bine este ca salata si mai ales ciupercile sa fie gatite cat mai repede daca nu se poate chiar imediat dupa cumparare.

  • Fara foto

    Costiniuc Margareta Rolanda, 04 septembrie 2013

    MULTUMESC FRUMOS

  • Fara foto

    Teodora Pana, 04 septembrie 2013

    Foarte util!

  • Fara foto

    George Baciu, 04 septembrie 2013

    Multumesc pentru sfaturile utile.