Cum sa eviti cea mai frecventa greseala din bucatarie

  De cele mai multe ori, nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Totusi, nu am renunta in ruptul capului la mancarea gatita. Si bine facem! Insa tocmai aceasta lipsa de timp de care spuneam este cauza uneia dintre cele mai frecvente greseli in bucatarie. Cu totii am facut-o cel putin o data, si multi dintre noi inca o mai fac, nu intentionat, ci din lipsa de timp, dupa cum ziceam.

Cum sa eviti cea mai frecventa greseala din bucatarie

De cate ori nu ati ingramadit in tigaie sau in tava legumele, doar pentru a nu mai fi nevoie sa le pregatiti separat sau sa nu spalati inca un vas in plus?

In momentul in care ingramadesti legumele in tigaie sau tava, rezultatul nu va mai fi deloc cel dorit. Dimpotriva, in loc sa se caramelizeze, acestea se vor inabusi si vor deveni moi si inestetice. Explicatia este una simpla: in momentul in care sunt gatite, alimentele lasa apa, iar pentru evaporarea apei este necesar sa existe un mic spatiu intre ele.

Acelasi principiu se aplica si in cazul in care coaceti prajituri: daca va doriti prajituri pufoase, nu le ingramaditi in tava! Acestea trebuie sa aiba loc sa-si mareasca volumul.

De asemenea, trebuie sa stiti ca ingramadirea alimentelor poate avea consecinte mai neplacute in cazul anumitor ingrediente, cum ar fi dovleceii, vinetele sau ciupercile. Nu este deloc indicat sa le ingramaditi, caci gustul nu va mai fi deloc acelasi.

Solutia nu este una complicata: pentru a evita obtinerea unor preparate apoase sau pur si simplu nu atat de gustoase, poti gati in 2 vase in acelasi timp. Intr-adevar, vor fi mai multe vase de spalat, insa iti garantam ca rezultatul final va merita acest mic efort. :-)

Sursa articol: www.huffingtonpost.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise