Suntem convinsi ca printre noi se numara foarte multi iubitori ai deserturilor deosebite. Pentru ca si noua ne place tare mult sa pregatim retete inedite, cu care sa-i surprindem pe cei dragi, cautam in fiecare zi idei noi si ingenioase. Asadar, astazi va prezentam minunatele boluri de ciocolata, pe care le puteti umple cu orice va trece prin cap, de la fructe, la bombonele sau diferite tipuri de inghetata. Iata modalitatea de preparare a acestor minunatii.
Aveti nevoie de:
 
- baloane
- ciocolata
- hartie de copt
 
Mod de preparare:
 
Umflati atatea baloane cate boluri doriti sa obtineti, dar aveti grija sa ramana micute (nu le umflati prea mult).
 
Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o la racit.
 
Pe o tava mare, asezati hartie de copt.
 
Dupa ce ciocolata s-a racit, amestecati-o cu o lingura pana isi recapata consistenta lichida. Pe rand, inmuiati foarte incet cate un balon in ciocolata pana la un anumit nivel, astfel incat bolul sa aibe marimea pe care o doriti.
 
Asezati balonul incet pe tava, cu partea acoperita de ciocolata in jos. Procedati la fel cu fiecare balon in parte.
 
Lasati tava cu baloane afara pana cand ciocolata se intareste putin. Apoi, bagati tava in frigider pentru 20-25 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit complet.
 
Scoateti tava din frigider si dezlipiti usor, cu degetul, balonul de marginea de ciocolata. Tineti nodul de sus al balonului cu o mana si intepati balonul. Strangeti balonul cu mana pentru a nu elibera tot aerul dintr-o data. Dupa ce aerul a fost eliberat incet, trageti usor de balon si desprindeti-l de ciocolata.
 
Asta e tot! Acum puteti umple bolurile cu bezele, inghetata, fructe, bomboane gumate sau orice altceva va trece prin cap. Pofta buna! :)

sursa foto: Pinterest

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Veronica Musat, 22 ianuarie 2014

    Foarte misto! Am sa incerc si eu.

  • Fara foto

    Adriana, 01 ianuarie 2014

    de încercat!

  • Fara foto

    Claudia Apostol, 01 ianuarie 2014

    Cel mai bine le umplem cu mousse de cioco sau de vanilie si cu fructe! Super idee!!!

  • Fara foto

    Iancu Lubita, 01 ianuarie 2014

    Foarte interesant;voi incerca si eu cu prima ocazie

  • Fara foto

    Mimi Tico, 23 decembrie 2013

    interesant

  • Fara foto

    Daniela Violeta Rafay, 14 decembrie 2013

    imi place

  • Fara foto

    Tanase Liliana, 12 decembrie 2013

    kool

  • Fara foto

    Dulgheru Camelia-maria, 11 decembrie 2013

    superr tare kiar am sa incerc si eu interesant

  • Fara foto

    Vranceanu Catalina, 11 decembrie 2013

    super..felicitari

  • Fara foto

    Mirela Popa, 11 decembrie 2013

    super idee!

  • Fara foto

    Marian Tronaru, 10 decembrie 2013

    ingenios