Cum sa faci boluri din ciocolata acasa

Suntem convinsi ca printre noi se numara foarte multi iubitori ai deserturilor deosebite. Pentru ca si noua ne place tare mult sa pregatim retete inedite, cu care sa-i surprindem pe cei dragi, cautam in fiecare zi idei noi si ingenioase. Asadar, astazi va prezentam minunatele boluri de ciocolata, pe care le puteti umple cu orice va trece prin cap, de la fructe, la bombonele sau diferite tipuri de inghetata. Iata modalitatea de preparare a acestor minunatii.

Cum sa faci boluri din ciocolata acasa

Aveti nevoie de:
- baloane
- ciocolata
- hartie de copt
Mod de preparare:
Umflati atatea baloane cate boluri doriti sa obtineti, dar aveti grija sa ramana micute (nu le umflati prea mult).
Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o la racit.
Pe o tava mare, asezati hartie de copt.
Dupa ce ciocolata s-a racit, amestecati-o cu o lingura pana isi recapata consistenta lichida. Pe rand, inmuiati foarte incet cate un balon in ciocolata pana la un anumit nivel, astfel incat bolul sa aibe marimea pe care o doriti.
Asezati balonul incet pe tava, cu partea acoperita de ciocolata in jos. Procedati la fel cu fiecare balon in parte.
Lasati tava cu baloane afara pana cand ciocolata se intareste putin. Apoi, bagati tava in frigider pentru 20-25 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit complet.
Scoateti tava din frigider si dezlipiti usor, cu degetul, balonul de marginea de ciocolata. Tineti nodul de sus al balonului cu o mana si intepati balonul. Strangeti balonul cu mana pentru a nu elibera tot aerul dintr-o data. Dupa ce aerul a fost eliberat incet, trageti usor de balon si desprindeti-l de ciocolata.
Asta e tot! Acum puteti umple bolurile cu bezele, inghetata, fructe, bomboane gumate sau orice altceva va trece prin cap. Pofta buna! :)

sursa foto: Pinterest

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise