Nu sunt putini cei care se feresc sa pregateasca dulciuri de casa, considerand ca presupun retete dificile si mult timp petrecut in bucatarie. Cu totii stim insa ca nimic nu se compara cu prajiturile pe care le pregatim cu mainile noastre sau cu mirosul prajiturii proaspat scoase din cuptor care inunta toata casa. Pentru a va incuraja si pe voi sa incercati sa pregatiti acasa prajituri, astazi va prezentam cea mai simpla reteta de crema pentru prajituri.

Si credeti-ne pe cuvant cand va spunem ca este simpla: nu aveti nevoie decat de 2 ingrediente (pe care multi dintre voi s-ar putea sa le aveti deja in frigider) si cateva minute pentru ca aceasta crema sa fie gata de a imbraca un tort sau o prajitura.

Ingrediente:
 
350 gr ciocolata de buna calitate
450 gr unt
 
Metoda de preparare:
 
1. Intr-o oala sau intr-o cratita de marime medie puneti untul si ciocolata. Lasati la foc mediu spre mic pana cand se topesc, amestecand din cand in cand.
2. Dupa ce s-a topit, dati compozitia la rece pana cand se solidifica. Este posibil ca unele particule din unt sa se separe si sa iasa la suprafata. Nu va faceti griji, este normal!
3. Dupa ce compozitia a devenit solida, scoateti-o din frigider si lasati-o pana cand ajunge la temperatura camerei.
4. Cand crema a devenit moale, mixati-o la viteza medie aproximativ 2 minute sau pana cand devine pufoasa si se deschide la culoare.

*Crema este suficienta pentru un tort cu diametrul de 20 cm.

Sursa articol si sursa foto: www.cookiesandcups.com

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Lavi Lavinia, 01 iulie 2015

    Cu unt sau margarina e gretoasa,cu mascarpone sau frisca nu.

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic, 30 iunie 2015

    DA SI E MULT MAI BUNA!

  • Fara foto

    Anuta_Adascalitei, 29 iunie 2015

    Excelent,

  • Fara foto

    Petcu_Doina, 29 iunie 2015

    Am sa incerc!!!!Cred ca este buna si se face si rapid!!!Multumesc pentru sfat!!!!!

  • Fara foto

    Ecaterina Popescu, 29 iunie 2015

    Simpla dar gretoasa.

  • Fara foto

    Elisabeta Nitreanu, 28 iunie 2015

    minunat,repede si gustos,mersi

  • Fara foto

    Paula Tirnauschi, 28 iunie 2015

    Se poate folosi smântână sau frișcă în loc de unt.Cremă ganaj.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 28 iunie 2015

    Super ,eu adaug si oua,dar am sa o incerc si asa.

  • Fara foto

    Lucia Donna, 28 iunie 2015

    inca o data multumiri pt sfaturile dv, mereu invatam chiar daca avem o varsta

  • Fara foto

    Racianu Magdalina, 28 iunie 2015

    Da,e interesanta crema! Cred ca am sa incerc. De foarte mult timp,caut o crema prntru tort care sa nu fie gretoasa. Va multumesc,pentru reteta!

  • Fara foto

    Fatu Aneta, 28 iunie 2015

    excelent