Cum sa faci fata petrecerii de Revelion - trucuri care te fac sa rezisti mai mult la bautura

Noaptea de Revelion este lunga si, de obicei, pe masa, pe langa mancare, este si destul de multa bautura.  Ca sa faci fata intregii petreceri de Revelion, fara sa te vezi nevoit sa te culci devreme, trebuie sa tii cont de cateva reguli de baza pentru a rezista mai mult la bautura.   Asadar, iata 5 trucuri care-ti cresc toleranta la alcool:  

Cum sa faci fata petrecerii de Revelion - trucuri care te fac sa rezisti mai mult la bautura

Mananca bine inainte sa incepi sa bei
Este un lucru bine stiut ca alcoolul pe stomacul gol este reteta unui dezastru garantat. Este absolut esential ca inainte de petrecerea de Revelion sa mananci pe saturate. Tine minte ca gradul de alcool din sange este cu atat mai mare cu cat stomacul este mai gol.

In acest sens, proteinele si grasimile sunt cele mai bune, pentru ca ele se digera mai greu.

Hidrateaza-te
Alcoolul este un diuretic, cu cat consumi mai mult, cu atat vei face mai multe drumuri la toaleta. Acest lucru se traduce prin deshidratare, iar deshidratarea este o cale sigura catre o mahmureala memorabila.

De asemenea, cand esti deshidratat nici creierul nu functioneaza in parametri normali, ceea ce te va face sa te vei simti mai ametit decat esti in realitate.

Este recomandat ca pentru fiecare bautura consumata sa bei si un pahar de apa.

Alege-ti o bautura pe masura

Bineinteles, cu cat bei mai mult, cu atat te vei imbata mai tare. Insa, foarte important este si ceea ce alegi sa bei. Este esential sa nu amesteci bauturile si sa le eviti pe cele dulci, pentru ca acestea te imbata mult mai repede.

Un alt sfat foarte util este sa nu bei mai mult de un shot pe ora, altfel vei pierde controlul si, cel mai probabil, te vei trezi a doua zi cu o durere cap si amintiri lipsa.

Totodata, alege o bautura cu care te simti confortabil si despre care stii ca nu te imbata repede.

Odihneste-te bine inainte
Betia de la oboseala nu e un mit, ea chiar exista si, atunci cand o combini cu betia de la alcool, dezastrul este garantat.

Tine minte ca atunci cand esti obosit, e suficient un singur pahar pentru a te da gata, asa ca, inainte de a petrece, asigura-te ca esti destul de odihnit.

Cafeina este dusmanul tau
Combinatie de alcool cu cafeina nu te va tine mai treaz, dimpotriva. Pe moment, cafeina iti pacaleste corpul si iti da impresia ca ai mai multa energie. Ceea ce face, de fapt, e sa-ti consume rapid rezervele de energie si sa te deshidrateze.

Deci, evita combinatiile de genul bauturi energizante cu tarie.

Sursa foto: georgetowner.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise