Cand ne gandim la sezonul cald, ne gandim inevitabil si la inghetata delicioasa. Din fericire, putem sa pregatim chiar in propria bucatarie inghetata, fara coloranti si alti aditivi. Inghetata cu iaurt si capsuni are o textura cremoasa, datorita iaurtului folosit si are un gust racoritor si bun. In plus, daca nu aveti la indemana capsuni, le puteti inlocui fara probleme cu zmeura, afine, piersici, caise sau chiar banane. Orice ingredient ati folosi, noi va garantam ca aceasta inghetata este remediul perfect pentru zilele calduroase de vara.
 
Ingrediente:
 
400 gr capsuni
50 gr zahar
1 lingura zeama de lamaie
285 gr iaurt grecesc


 
Metoda de preparare:
 
1. Amestecati capsunile cu zaharul intr-un castron. Lasati-le aproximativ 20 minute la macerat, amestecand din cand in cand. Fructele se vor inmuia si isi vor lasa sucul.
 
2. Adaugati capsunile (cu tot cu sirop) si sucul de lamaie intr-un blender si amestecati pana cand obtineti un piure de capsuni.
 
3. Adaugati iaurtul peste piureul de capsuni si amestecati pana la omogenizare. 
 
4. Transferati compozitia in forme pentru inghetata si lasati la congelator cel putin 8 ore (de preferat toata noaptea). 
 
5. Pentru a scoate inghetata din formele speciale, turnati putina apa calda peste acestea.


 
Nota: Pentru fructe mai tari, precum rubarba sau piersicile nu foarte coapte, incercati sa le puneti intr-o cratita impreuna cu zaharul si cateva linguri de apa la foc mediu. Astfel, fructele vor deveni mai moi, iar aroma lor va fi mai intensa.
 
Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
 

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto