Cum sa faci inghetata delicioasa cu iaurt si capsuni

Cand ne gandim la sezonul cald, ne gandim inevitabil si la inghetata delicioasa. Din fericire, putem sa pregatim chiar in propria bucatarie inghetata, fara coloranti si alti aditivi. Inghetata cu iaurt si capsuni are o textura cremoasa, datorita iaurtului folosit si are un gust racoritor si bun. In plus, daca nu aveti la indemana capsuni, le puteti inlocui fara probleme cu zmeura, afine, piersici, caise sau chiar banane. Orice ingredient ati folosi, noi va garantam ca aceasta inghetata este remediul perfect pentru zilele calduroase de vara.  

Cum sa faci inghetata delicioasa cu iaurt si capsuni

Ingrediente:

400 gr capsuni
50 gr zahar
1 lingura zeama de lamaie
285 gr iaurt grecesc

Metoda de preparare:

1. Amestecati capsunile cu zaharul intr-un castron. Lasati-le aproximativ 20 minute la macerat, amestecand din cand in cand. Fructele se vor inmuia si isi vor lasa sucul.

2. Adaugati capsunile (cu tot cu sirop) si sucul de lamaie intr-un blender si amestecati pana cand obtineti un piure de capsuni.

3. Adaugati iaurtul peste piureul de capsuni si amestecati pana la omogenizare.

4. Transferati compozitia in forme pentru inghetata si lasati la congelator cel putin 8 ore (de preferat toata noaptea).

5. Pentru a scoate inghetata din formele speciale, turnati putina apa calda peste acestea.

Nota: Pentru fructe mai tari, precum rubarba sau piersicile nu foarte coapte, incercati sa le puneti intr-o cratita impreuna cu zaharul si cateva linguri de apa la foc mediu. Astfel, fructele vor deveni mai moi, iar aroma lor va fi mai intensa.

Sursa articol si sursa foto: www.thekitchn.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise